A rock örök

A rock fenegyereke is hetven éves lesz

|

A harmadik múmia is betölti holnap a 70. életévét a Rolling Stonesban. Keith Richards (1943) december 18-án lesz 70 éves. Jagger fél évvel, Watts pedig kettővel idősebb nála, és már csak Ron Wood fiatalos múmia, ő 47-es születésű. (Bill Wyman volt a legidősebb Stones tag, 1936-ban született, de már régóta elváltak útjaik.

Aki látta a Shine a Light-ot (2006-ban forgatták) az sejti, miért nevezem múmiának őt is, és a többi zenészt. Bizony, az alkohol, a drog, a nagybetűs élet, és főleg a több órás rohangálás a színpadon nem hazudik. Mégis azt láttuk a Shine a Lightban, hogy négy 18 éves tinédzser múmia rohangált fáradhatatlanul 250px-KeithR2a színpadon, és legalább olyan jók voltak, mint 1963-ban.

Richards még színészi képességeit is kipróbálta (igaz korábban Jagger is) a Karib tenger kalózaiban (4. rész)  eljátszotta Sparrow kapitány apjának szerepét. A Jagger –Richards szerzőpáros nagyban olyan, mint mondjuk nálunk a Szörényi-Bródy, vagy a Presser-Adamis, és ezzel nem őket akarom lekicsinyelni, nekik a történelmi-földrajzi elhelyezkedés nem tudott nagyobb esélyt nyújtani, bár szintén zenei zsenik voltak.

Már a kilencvenes végén elején azt kérdezgették sokan, meddig lehet ezt a műfajt művelni. A Stones és Richards bizonyítja, hogy halálig. A rock örök és elpusztíthatatlan. Igaz, már csak a múltból élnek, mert új albumaik nem túl átütőek, (Az utolsó, a Bigger Bang 2005-ben jelent meg) hiányzik már belőlük a fiatalos lendület, de koncertjeik bizonyítják, mindent tudnak a rockról.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE