Magyar Közélet, Pilvax Primőr

MegMatyizzák Matyit?

|

A Széchenyi Kereskedelmi Bank visszautasította Matyi Dezsőnek, a PMFC-Matias futballklub tulajdonosának a múlt héten elhangzott vádjait. Matyi Dezső pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Matias cégcsoport január 1-től megszünteti a pécsi futballfinanszírozást.

Az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy a Matias Borászat hosszú távú befektetései érdekében finanszírozási szerződést kötött a Széchenyi Bankkal, amely “hazudott és meghiúsította az érvényes szerződést”.

“A Széchenyi Bank üzleti etikátlanságára, ilyen szintű mellébeszélésre és felelőtlen hazudozásra nem voltam felkészülve. Természetesen a jogi lépéseket az ügyben megtettük” – mondta Matyi Dezső, aki 2007 óta tulajdonosként irányította a baranyai klubot. Matyi bízik abban, hogy a város vezetői megtalálják a módját a csapat jövőbeni üzemeltetésének.matyi

A pénzintézet a honlapján közölte, hogy a leghatározottabban visszautasítja Matyi Dezső vádjait, a hitelszerződés részleteiről a vonatkozó jogszabályok és a banktitok miatt nem áll módjában részletesen nyilatkozni.

“A Széchenyi Kereskedelmi Bank az ügyben megteszi a megfelelő jogi lépéseket üzleti jó hírnevének védelme érdekében, hiszen a bank alapvető feladata a betétesek pénzének védelme és a biztonságos hitelkihelyezések megvalósítása” – olvasható az állásfoglalásban.

A pécsi városvezetést meglepetésként érte Matyi bejelentése, és pénteken már úgy nyilatkoztak, azért is meglepő ez a lépés, mert a klubtulajdonos két hete személyesen egyeztetett a csapat jövőjéről Páva Zsolt polgármesterrel, s akkor nem említette, hogy ilyen szándékai lennének.

A megyei jogú város vezetése közölte, elvárta volna, hogy Matyi Dezső előzetesen tájékoztassa szándékairól, annak ellenére is, hogy Pécsnek mindössze néhány százalékos tulajdonrésze van a csapatot működtető Kft.- ben. Az önkormányzat többek között azt szeretné tudni, hogy a tulajdonosnak mi a szándéka többségi tulajdonrészével.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. nauticalbabyshowerinvitations

  I’ve never used a public gym before only worked in private ones at Thinking might get a gym membership for s gym close How do I use a machine that someone else is wait there till they’re done? Do something else until it finishes? I feel like I’m just gonna stand there awkwardly

  ↑ LinkVálasz
 2. Doki

  Nem tudom kitörölni a beözönlő spam kommenteket. Mire kitörlök tizet, jön helyette 20. Napi egy-két órám megy erre rá, de félek, baj lesz ebből megint, mert megtelik a tárhelyünk a spamokkal.

  ↑ LinkVálasz
 3. Jean

  hola muy buenas , mi pregunta es la siguiente ; a la hora de hacer un contrato quien debe pagar los gatos del mismo . queria saber si por ley esta obligado el inquilino .yo siempre alquile y los gastos siempre fueron divididos entrre pririetapoo y inquilino , pero en esta oportunidad que quiero alquilar me piden que abone el 100% de los gastos , me corresponde por ley??? gracias

  ↑ LinkVálasz
 4. Janessa

  Thank God! Sonoeme with brains speaks!

  ↑ LinkVálasz
 5. VERITAS

  Igen,dőlni fog a lé, ha hagyjuk ! Lesz arra pár milliárd! / S a léből mennyit lehet majd lenyúlni!? / A fiúk kinézték maguknak Pécset is, itt is meg kell építeni a focivárost, mert cirkusz kell az embereknek, nem munka! Már az előző ciklusban is próbált helyezkedni a bukott szolnoki polgármester/azóta sem meri oda betenni a lábát -felfüggesztett börtön a városnak okozott kárért!/. Már előre nézve a bukás lehetőségére – a ” PRESZTIZS ” cég eddigi megrendelései ugranak majd. . Tehát a ” pécsi kötődésű havernak, komának, új lehetőség kell. . … Polgármesteri szék? ….. Elnöki szék egy focicsapatnál? …… Vagy az uniós Bánkinak áll a zászló?…..Kell nekünk ez mulya baloldal? Piszkosul jól fog teljesíteni Pécs!

  ↑ LinkVálasz
 6. Maráczy Tibor

  Nézzük az érem másik oldalát. Már jó 2 hónappal ezelőtt hallottam, hogy Matyi urat “kicsinálják.” Miért, azt nem árulta el az értesülés közlője, de mint mindig, nézzük a tényeket. Van egy miniszterelnökünk, aki a több százezer éhező emberrel nem törődve sok – sok milliárdot költ a kedvenc sportjára, a Magyarországon egyébként nem létező labdarúgásra. Nálunk legfeljebb a labdát odébb rúgás sportról beszélhetünk.
  Szóval a miniszterelnök pazarlóan bánik a közpénzzel, és ez mellett természetesen a menőbb klubokban igyekszik a pártja befolyását is erősíteni. Debrecen, Fradi, Székesfehérvár az ellenőrzésük alatt van. Én úgy sejtem, valami hasonló áll a háttérben.
  A hirtelen 1 milliárdról 500 millióra csökkentett támogatás ígérete, stb. stb. Talán Matyi úr nem fogadott el egy bizonyos ajánlatot? A PMFC hamarosan új, “megbízható” tulajdonost fog kapni, és majd akkor ide is dőlni fog a közpénz. Ne aggódjon senki, Pécsnek továbbra is lesz labdát rúgok egyesülete.

  ↑ LinkVálasz
 7. kosa laszlo noel

  maradt volna a könyveinél a matyi úr,ahoz legalább ért egy kicsit… sok dilis,igy vagy úgy meggazdagodott alak hiszi magáról,hogy tévedhetetlen… borászkodás,focicsapat?? ezek nem könyvek….. még szerencse,hogy nem atomenergiával foglalkozik,mert már nem lenne meg pécs….. a másik! nem is tudom a 100 leggazdagabb magyar c.könyben ott kérkedik milliárdjaival,akkor miért nem abból finanszirozta a mathias borházat meg a focicsapatot?? ki fog itt még derűlni pár jó nagy disznóság….. sabath!!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE