Patacsi Pilvax

Rezsicsökkentés Patacson

|

A patacsi kultúrházat üzemeltető egyesület lelkes híve a Nemzeti Együttműködés Rendszertelenségének. Annyira, hogy nullára csökkentette a rezsit gáz vonatkozásában. Persze ennyire nincsenek jóban Azerbajdzsánnal, mindössze annyi történt, hogy leszerelték az illetékesek a gázórát. Anélkül pedig szabálytalan a gázvételezés. Triviális oka van mindennek: nem fizették a gázszámlát.

Mondjuk nem lenne ez probléma nyáron, de ugye az évszakok változnak és most van néha nagyon zima. A kultúrházban évek óta működik asszonytorna és zumba, hétfőn és szerdán. Feleségem (és még sokan mások) november óta már nem jár, nem akar megfázni. Jelenleg a kultúrház ad helyet a IMGP0580közfoglalkoztatottak alapkompetencia képzésének. nem csoda, ha nem tudják szépen lerajzolni a felhőcskét, elgémberedett kézzel nekem sem sikerülne. Igaz, tettek be a helyiségbe fűtéspótló és nagyon rezsibarát olajradiátort, és hősugárzót, de egy odajáró ismerősöm mesélte, hogy gyakran ki kell húzni a konnektorból, mert félő, hogy kigyullad.

Az önkormányzat a kultúrház működtetésére támogatást ad az egyesületnek, összeget nem tudok, de bizonyára elegendőt ahhoz, hogy télen fűtsenek. Gyorsan leszögezem, hogy nem a Patacs-Rácváros Egyesületről van szó, nem, mi annyira nem vagyunk jóban a jelenlegi városvezetéssel, hogy ránk bízzanak akár egy kutyaólat is. Van a városban sok regnáló egyesület, tehát a nem fizetős azok közé tartozik.

A gázpénzt bizonyára fontos kulturális célokra fordították, igaz az elmúlt egy évben és nem tapasztaltam, hogy történt volna komolyabb esemény kis falunkban, leszámítva a saját rendezvényeinket, de azokat mi az utcán, illetve a Patacsi Pilvaxban tartottuk jobb híján.

Fel tehát a rezsiharcra. Már jeleztem az egyesületünk elnökének, harcoljon ki nekünk egy kisebb helyiséget, mert nem fizetni mi is hamar megtanulnánk, talán még gyorsabban, mint felhőcskét rajzolni a hidegben.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE