Kiemelt, Magyar Közélet

A brüsszeli rezsi démon

|

A miniszterelnök arra számít, hogy a következő hónapokban Budapest helyett Brüsszel lesz a rezsiharc színtere mondta a pénteki interjújában. Biztos Brüsszelben kell harcolni? Nem itthon kéne söprögetnünk?

Magyarországon most a választások közeledtével a permanens rezsiharc időszakát éljük, az egymás anyázása mellett leginkább erről szól a választási kampány. Az ez évi büdzséről is azt tartotta fontosnak kiemelni az illetékes miniszter, hogy abban minden a rezsicsökkentésről szól. A rezsicsökkentésre szükség van, azaz inkább bérreformra lenne szükség, mert irreális béreket kapunk Európa szerencsésebb feléhez képest. A csökkentett rezsi árát vissza lehet fizettetni egy újra nyert választások után, vagy egy elvesztett után is, mert nem lesz rá fedezet. Az olcsó népszerűséget kereső és a választásokra készülő kormány mindig talál okot arra, hogy harcolhasson, hogy megvédhesse az embereket a külső és belső ellenségtől. Kiváló alkalomnak látszik fellépni a rezsifronton.rezsiharc2

Érdekes módon a Fidesz most fene nagy módon harcol az emberekért és az érdekeinkért. Miként állt ott a Fidesz, amikor 25 százalékról 27 százalékra emelték az Áfá-t?

Ez a kormányzat nem vezeti be az ingatlanadót. Még óriásplakátokon is harcolt ellene a kormány. Most ezen a címen nem sarcolják az embereket. Pécsett az építményadó az adónem neve. Egy a lényeg, hogy fizetni kell.

A Magyar Államkincstár elektronikus rendszerében utána lehet nézni, hogy Pécs igen sikeres városa milyen címen, mennyit szed be az emberektől.

Az évek óta alkalmazott ágazati különadókat is mi állampolgárok fizettük meg. Egy biztos, hogy a már végrehajtott rezsicsökkentés révén kerül annyiba az áram, mint korábban. Itt is figyelembe véve az áfa 25-ről 27 százalékra emelését . A víz díja azonban így is valamivel magasabb lett. Még annak ellenére is, hogy Páva Zsolt itt Pécsett elfoglalta majd 1 euróért „megvette” a Vízművet. A szemétszállítás többe kerül. Ha még hozzá veszem az ingatlanadót is, akkor nem javul a kép. Mától a pénzügyi rezsicsökkentés is él, de miért is? A kormány bankadója, tranzakciós adója, kamatadója és a kamat EHO – kötelessége miatt. Amit a kormányzati propaganda ellenére is áthárítottak ránk. A bankszámlánk havi költsége pedig a tranzakciós illeték hatására tízszeresére nőtt. Említsük még például a biztosítási adót, ami az autótartás költségeit is megnövelte. Miért nem az alapvető élelmiszerárak áfáját csökkenti jelentősen a kormány. Tv-t nézni úgy is lehet, hogy nem kapcsoljuk be, amilyen műsorok vannak, felesleges is. Enni viszont kell. Még a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is.

Biztos, hogy Brüsszellel kell harcolni? Felélni nemcsak a jelent lehet, hanem a jövőt is. Mert ez a kormány a jelenben él, a múlttal foglalkozik, és a jövővel nem törődik. A patacsi online Hyde parkból úgy tűnik, hogy a rezsiharc tétje a jövő.

Kép: szembesites.blog.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Virág Elvt.

    Hol Lopták El A Tetves bankok
    Az Állampolgárok Lakásait ????!!!!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE