Kiemelt, Magyar Közélet

Ki állítja meg Matolcsy Györgyöt?

|

Annak ellenére, hogy Magyarország egyre jobban teljesít, az utóbbi pár napban canossát járt a forintunk. Matolcsy György az MNB elnöke jótékony mosollyal nézte, nézi a forint páva táncát. Lehet, hogy ezzel is csak az EU-t tévesszük meg? Mert három éve Unió általános támadást indított a törvényes, sőt 2/3-os fülkeforradalmár kormány ellen.

Matolcsy nem tudatta, hogy hol a kormány? Mert nincs a helyén. Olyan erősek vagyunk, hogy majd belerokkanunk. 2008 óta tart a válság, immár hatodik éve, és messze még a vége. Itt az unortodox gazdaságpolitika böjtje, habár még farsang van. A nagyböjt majd ezután jön, mert a folytatás sem lesz szép. Mert a nemzetközi helyzet fokozódik, és ide minden begyűrűzik. Most a törökök, és a feltörekvő piacok miatt szívunk. Na meg Matolcsy mekk-mester gazdasági és pénzügyi őrjöngései miatt.matolcsy43

Rétvári Bence államtitkár azt követelte a Budapesti Corvinus Egyetem vezetőségétől, hogy távolítsák el Marx szobrát. Vigyék, de Matolcsyval együtt. Nem volt azért olyan rossz az oktatás a Marx Károly közgázon. Ez alól kivétel Matolcsy az unortodox őrületeivel. Az olyan erősen és jobban teljesítő országok, mint Magyarország alapkamatot emelnek, de e helyett Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke további kamatvágást is elképzelhetőnek tart.

Hogy a forint „mélyszárnyalása” mit jelent a forint és a deviza alapú hiteleseknek? Egy biztos, hogy minden mentés ellenére ma a deviza alapú hitelesek rosszabbul élnek, mint három éve.

Matolcsy György egy január végi konferencián megköszönte Orbán Viktornak, hogy eljött, mivel azon időket éljük, amikor a kormányoknak és a nemzeti bankoknak együtt kell működniük. Mint mondta, Magyarországon a kormány és a jegybank új vezetése kéz a kézben dolgoznak. “Én azt hiszem, hogy egy jó kapcsolatot sikerült kiépítenünk”. Csak az a kérdés, hogy kinek a javára, és mi lesz ennek az ára a választások után?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. birkamenet

    Ki állítja meg? – A gazdája!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE