Kiemelt, Magyar Közélet

Deviza alapú hitelezés = csalás állami segédlettel

|

A deviza alapú hitelezés, – de nem csak az, hanem a forintalapú hitelezés is – egy szégyenletes „hungarikum”. Mára már óriási probléma, amely fékezi a magyar gazdaság felpörgését mindenféle pénzügyi megszorítás ellenére is. Már nem Amerika a korlátlan lehetőségek hazája, hanem a rendszerváltás elsőségével kérkedő Magyarország.

Ugyanis Magyarországon az a különös dolog állt elő, hogy a forintalapú, és a valutaalapú hitelezések esetén a bankok csak forintot kölcsönöztek ki.

Miért nem tűnt fel, a politikai elitnek, és a jól fizetett tanácsadóiknak, a még jobban fizetett MNB elnököknek, PSZÁF elnököknek, hogy a forinthitelek és a deviza alapú hitelek kamatai között óriási különbségek vannak? A deviza alapú hitelek esetén jelentősen kisebb kamatlábat számoltak fel a bankok. Pedig Magyarország törvényes fizetőeszköze, – már az Alaptörvénybe foglalva is – a forint. Miért a forinthitel volt drágább?devizahitel

A deviza alapú hitelezés alacsonyabb kamatlábának egyetlen célja a kölcsönért folyamodók csőbe húzása volt. Ugyanis nem kell hozzá komoly pénzügyi és közgazdasági ismeretekkel rendelkezni ahhoz, hogy ha az átlag hitelfelvevő a havi 40 és 100 ezer forintos törlesztő részlet között választhat, akkor a melyiket fogja választani. Főleg a magyar irreál bérek mellett.

A svájci franknak semmi közre nem volt a kihelyezett hitelekhez. A külföldi bankok Magyarországon működő leánybankjai nem vásároltak svájci frankot. Mindössze csak a frank árfolyamát vették alapul, az elhíresült devizaalapú hitelezéshez. Nagy valószínűség szerint összejátszottak a svájci bankokkal, hogy a frank árfolyamát minél magasabbra nyomják. A Magyarországon regnáló bankok az általuk nyújtott hiteleket nem finanszírozták svájci frankkal, nem vettek föl valós bankközi frank hitelt, és nem bocsátottak ki frank alapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénzkibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben, amilyen mértékben szükséges lett volna e ügyletekhez. Az Állami Számvevőszék átvilágíthatna néhány bankot, hogy egy adott időszakban a bankok, mennyi hitelt helyeztek ki, és menni svájci frankot vásároltak?

Több kölcsönszerződésben találkoztam az alábbival: A kölcsönösszege (pl.) 42 325,- CHF-nak megfelelő forintösszeg. Gondolkodjunk el az alábbi kis párbeszéden (feltételezzük, hogy a kölcsönszerződés aláírásakor az ügyfél egyáltalán vett annyi bátorságot, hogy megkérdezzen valamit!):

Ügyfél: Konkrétan mennyi pénzt fogok kapni?

Bank: Azt egyelőre nem tudjuk megmondani, mert attól függ, hogy folyósításkor hogyan alakul az árfolyam!(Tehát a Szerződés aláírásakor még a Bank sem tudja, hogy hány forintot fog kölcsönadni az ügyfélnek!) Ami viszont biztos: teljesen mindegy, hogy mennyi pénzt, azaz hány forintot fog kapni, mi mindenképpen a 42325 CHF- nak a mindenkori forintellenértékét fogjuk visszakövetelni, mégpedig eladási árfolyamon! Ugyanis, úgy kezeljük a dolgot, mintha ezt a svájci frankot adtunk volna kölcsön! Ugye minden rendben van a deviza alapú hitelek körül?

Az 1996. évi CXII. Törvény 2. sz. melléklet 10.2. a) pontjából egyértelműen kitűnik, hogy az ügyfél rendelkezésére bocsátott pénzösszeget lehet a kölcsön összegének tekinteni, továbbá e törvényi előírás alapján az adós a rendelkezésre bocsátott pénzösszeget köteles kamat ellenében visszafizetni. Ez az összeg viszont bizonyíthatóan minden devizaalapú hitel esetében forintösszeg volt. A pénzkölcsön nyújtás bizonyítható. Megvalósult, hogy egy hitel-, illetve kölcsönszerződés alapján pénzösszeget bocsájtottak az adós rendelkezésére.

A bankok úgy spekuláltak, hogy a svájci frank erősödni fog a forinthoz viszonyítva, míg a hitelesek viszont abban reménykedtek, hogy a svájci frank árfolyama 20 éven keresztül, – a futamidő alatt- nem fog megváltozni. Ugyanis nem mindegy, hogy a svájci frank 140 HUF/CHF vagy 250 HUF/CHF értéken áll. 2008 őszén aztán kitört a nemzetközi pénzügyi válság, majd az azt követő gazdasági világválság.

A bankok továbbra is úgy tettek mintha ők vettek volna fel svájci frankot a kihelyezett hitelekhez, de csak az árfolyamréssel trükköztek. 2008 novemberéig a bankok kötelező tartalékrátája 5 % volt. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésükre álló pénzeszköz hússzorosát kölcsönözhetik ki. Tehát 100 forint tényleges pénz mellett 1900 forint virtuális pénzt is kölcsönadhatnak, nagyon is valóságos jutalékok mellett. A 2008 őszi pénzügyi válság idején az akkor is súlyosan eladósodott magyar állam finanszírozásának biztosítására kért és kapott nemzetközi hitelprogramot a Gyurcsány-kormány. Akkor is készenléti hitelről állapodtunk meg az IMF-fel, az EU-val és a Világbankkal, a teljes csomag 20 milliárd euró értékű volt. Az unió 6,5 milliárd eurójából végül 5,5 milliárd eurót hívtunk le, a világbanki egymilliárd euróhoz nem nyúltunk, az IMF 12,5 milliárd eurónyi hitelkeretéből négy részletben összesen nagyjából 9 milliárd eurót hívott le a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány.

A kereskedelmi bankok 1,752 milliárd eurónyi kölcsönt kaptak a 2008-ban felvett IMF-hitelből, ami akkori árfolyamon számítva, ami körülbelül 600 milliárd forintnak felelt meg. Ennek az összegnek a tetemes részét a bankok külföldi anyavállalataik megsegítésére fordították, amely összeget jelenleg is mi fizetjük. A bankmentésnek a közvetlen állami kiadásokon túl is vannak társadalmi költségei. Fizetjük is rendesen.

A bankok,,szabad” tőkéjének 95 százaléka virtuális tőke. A világgazdaság begyűrűző válságára hivatkozva a MNB a kötelező tartalékrátát lecsökkentette 2 százalékra. A Magyar Nemzeti Bank, Simor András vezetésével akkor is nehéz helyzetbe hozta a hiteleseket a ténykedésével. A közben nyilvánosságra került WikiLeaks dokumentumok szerint ő táviratozta az IMF-nek, hogy,,a magyarok tanulják meg, nincs ingyen ebéd, nem kell megmenteni az eladósodottakat”csalas

A devizaalapú hitelezésnél a csalás bűntettének alapos gyanúja is felmerül. A Btk. 318. § (1) bekezdés szerint:

,,Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.” A CHF alapú hitelek esetében mind a három kitétel megvalósult. A bankok elkövették a jogtalan haszonszerzést, az ügyfeleket tévedésbe ejtették, és ezzel a hiteleseknek jelentős kárt okoztak.

Több felelőse is van a kialakult helyzetnek, akik erről tehetnek. A mindenkori miniszterelnökök, és pénzügyminisztereik, a mindenkori MNB elnökök, mindenkori PSZÁF elnökök. Az MNB elnökök felelőssége vitathatatlan, tudott erről Járai Zsigmond, Simor András, és Matolcsy György is. És Matolcsy is hallgat, így hiteltelenek a leújabb kormányzati mentőcsomagok is.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Ej, ej

  Hajrá Dr. Kriston István, Hajrá Menyhért Péter, Róna Péter, Léhemann György, Kásler Árpád, és a többiek mind, akik sokat tettek és tesznek a devizahiteles csalás felszámolásáért!!! Ilyen emberek kellenek a megfelelő pozíciókba, nem korrupt, féltudású politikusok és igazságügyi alkalmazottak!!!

  http://www.civilkontroll.com/dr-kriston-istvan-levele-viviane-reding-eu-igazsagugyi-fobiztosnak/

  http://www.civilkontroll.com/menyhert-peter-a-deviza-hitel-csalas-feljelentesekrol/

  ↑ LinkVálasz
 2. nagyot koppan, aztán elh...

  Úgy nézem, hogy itt erősen egy egyszemélyes deviza-hiteles hadsereg bozótharcol.

  Hé, warrior!
  Te is ott voltál a “lévai csatában”? Vagy megspóroltad a buszjegyet?

  ↑ LinkVálasz
 3. Nyílt levél polt péterhez! Naná, hogy deviza ügyben!!

  Kedves Péter!

  Igazság szerint azt sem tudom, hol kezdjem. Ha azt írom, hogy csalódást okoztál, akkor nagyon enyhén fogalmaztam.

  Tudod az elmúlt négy évet a nem cselekvésed miatt az alaptörvényben, törvényben megfogalmazott jogköreidnek vizsgálatával töltöttem. Azt kell megállapítanom nem sikerült felnőnöd ehhez a feladathoz.

  Én azt gondoltam 1989-ben kikötötték a “piros telefonokat”, de a tények nem ezt igazolják. Hazánkban rajtad kívül Én vagyok az egyik, aki kapcsolatban áll Magyarországon tevékenykedő nyomozóhatóságok mindegyikével, pedig hidd el évekkel korábban erre soha nem gondoltam volna.

  Hogy miért is vélelmezem, állításaim visszaigazoltnak tekinthetők? Hát végigtekintek az asztalomon felhalmozott fővárosi, megyei ügyészségi, rendőrségi, bírósági NNI ,NAV határozatokon és azonnal megállapítható, nem szabad nekik devizahitel-ügylettel foglalkozniuk. Tevékenységednek köszönhetően bolondot csináltattál, ügyészekből és bírákból, hiszen elrendelt nyomozásaikat, később saját maguknak keltett elutasítaniuk, de úgy, hogy meg kellett cáfolniuk önmagukat.

  Amit az elmúlt években csináltál, az azon túl, hogy méltatlanná váltál eme nemes hivatás betöltésére, sikerült lejáratnod, hiteltelenné, a magyar igazságszolgáltatást bizalmi válságba sodornod. Nem is értelek igazán, hiszen Te, mint az igazságszolgáltatás “bástyájának” nem jutott eszedbe eddig a Büntetőtörvénykönny szerinti büntetőeljárások megindítása. Most ez nagyon komolyan kérdezem: felmentésed van büntetőjog-alkamázasból?

  Ennek a tudatlanságodnak a kiküszöbölésére, kaptál tőlem egy olyan anyagot, mely jogilag és szakmailag is megkérdőjelezhetetlen, mégsem csináltál semmit. Tudom, hogy a lojalitás fontos dolog, de akkor minek vállaltad ezt a pozíciót? Levelezgetsz a Kúriával, ahelyett, hogy megindítanád, az immáron idestova közel egy éve a fiókodban porosodó irathalmaz alapján az eljárásokat Sanyiék ellen.

  Mindketten tudjuk, hogy ez a pénzintézet Sanyi vezetésével, mit követett el. Azt gondoltam, amikor meghallottam, hogy Sanyi nálad járt, végre megszólalt a lelkiismereted. Akkor még nem voltam tisztában azzal, hogy ezt a találkozót “munkaidőn” túl, cinkostárs, a remélt szerelmi légyott kivitelezésében zajlott. Nem is lepleződtetek volna le, ha Sándor a lépcsőkön való küzdelmében nem hörög, zakatol, mint egy gőzmozdony.

  Bár nagyon elgondolkodtatott, amikor értesültem róla, hogy Te is vég-törlesztettél, hiszen, ha csak az emberi irigységből indulok ki, mely azért mondjuk ki őszintén az emberi gyarlóság egyik legerőteljesebb kényszere, már nem vagyok biztos elfogultságmentes döntéseiddel kapcsolatban. Na és ez az a pont, amikor a neked tulajdonított és a Kúriának megküldött “szakmai” véleményed megkérdőjeleződik.

  Miszerint, ha nincs semmi probléma a devizában való nyílvártanhatósággal, ügylettel, (mely fogalmat nagyon szerettek keverni a devizahitel elnevezéssel,) miért vég-törlesztettél Péter? Természetesen ezt a kérdést fel lehet tenni a parlamenti képviselők nagy többségének is.

  Ezért is tarom ( több ezer áldozat és milliók sortalansága nem lenne a tét) viccesnek, hogy a politikai közélet egyes szereplói a Kúriát szólongatja fel, miközben Te nem csinálsz semmit.

  Péter azzal is tisztában vagy (csak remélni tudom), hogy bármilyen lépésed, mely az eljárások megindításán kívül történne, megkésett.

  Két lehetőség közül választhatsz! Vagy lemondasz, elismered nincs ma Magyarországon olyan hatóság, mely vizsgálhatná a devizatőke-nyilvántartásokat ezért képtelen vagy kezelni a helyzetet, vagy elrendeled az okiratokban foglaltak szerint a hatósági eljárásokat.

  Válaszod helyett, a hatósági eljárások megindításának bejelentésére tett nyilatkozatodra várok/várunk!

  Grell Antal
  B.É:CS.

  Olvass tovább: http://www.bankcsapda.eu/blog/a2014-01-12-nyilt-level-polt-peter-legfobb-ugyesznek-/
  Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

  ↑ LinkVálasz
 4. nagyot koppan, aztán elh...

  Hogy NEKEM van-e logikám?
  Erre csak annyit válaszolnék, hogy Lévai Anikó!

  “nagy csapda ez nekik, hogy a egyszerre kell lojálisnak lenni Big Brother-hez és ugye küzdeni is, hogy aki négy évig semmit sem adott, most végre egy stadionnal kevesebbet építsen, és akkor megoldhatná százezrek nyomorát”

  ↑ LinkVálasz
 5. A kúria önellentmondásba keveredett!!!

  Kedves “nagyot koppan!” De nagyot ám! Logikád van-e? Törvények betartásáról hallottál-e már? Akkor Ide figyu:

  “A polgári peres eljárás szerinti lehetőségeket az OTP maximálisan kimerítette, amikor az Árpád által első-másodfokon megnyert pert a Kúriához vitte.
  A Kúria pedig a saját döntését odázta el azzal, hogy az Európai Bíróság állásfoglalását kérte, hiszen nem arról döntött, hogy tisztességtelen-e az árrés a devizaalapú hitelezésben,hanem arról döntött, hogy állásfoglalást kér arról, hogy egyáltalán vizsgálható-e az, hogy az árrés tisztességtelen-e a devizaalapú hitelezésben,
  Az Európai Bíróság főtanácsnoka vizsgálhatónak tartja az árrés tisztességtelenségét, mert a főszolgáltatás alá rendeltnek tekinti az alkalmazott árfolyamokat .
  Ez a válasz korrekt, hiszen van arra lehetőség,hogy árfolyamot alkalmazzanak folyósításkor és törlesztéskor.
  De arra nem volt lehetősége a Bankoknak,hogy konverzió nélkül a devizát átadottnak tekintsék, mert a hatályos magyar jogszabályok nem teszik azt lehetővé, hogy kölcsön jogcímen követelhető legyen olyan idegen devizaösszeg, aminek a forintban számolt vételárát kapja meg az Adós.
  Hiszen ezesetben az ügyletben nem kérhető más számon az adóson,mint a vételár ellenértéke .

  A Bankok,és a Kúria a konkrét perben a főszolgáltatás mögé bújt,merthogy a hatályos jog nem engedi azt,hogy ha a főszolgáltatás része egy költségelem,akkor annak tisztességtelen volta vizsgálat tárgyát képezze.
  A pitee per során 2013 júliusában , a közbenső ítéletében viszont kimondta a Kúria, hogy konverzió nélkül nincs kölcsön.
  2013. decemberében meg azt mondta ki,hogy a devizaalapú hitelezés során átszámítás folyik, ami nem jelent pénzváltást.
  A konverzió nem történt meg, tehát az ügylet nem pénzkölcsönnyújtás, de ennek kimondását a Kúria meg akarta úszni azzal, hogy a pitee perben a felek elismerték a konverzió tényét, s mivel a per tárgya az volt, hogy a THM-nek tartalmaznia kell-e az árrést, ezért kihúzták magukat abból, hogy a konverzió megtörténtét ellenőrizzék. Megelégedtek azzal,hogy a felek egyezően nyilatkoztak, hogy volt konverzió ( ez összeborulás volt?)

  De a Kúria,amikor a 6/ 2013. évi PJE határozatában kimondta azt,hogy a
  Ptk.231. §-a szerinti módon,átszámítva fizetnek a felek egymásnak a devizaalapú hitelezés során, s ez nem jelent pénzváltást, akkor ellentmondásba keveredett önmagával.

  Ezt viszont már nem lehet megúszni .

  A konverzió hiába is volna a főszolgáltatás része, akkor is gond van.

  Mert nem az a kérdés,hogy a konverzió része-e a főszolgáltatásnak vagy sem,s ettől függően vizsgálható-e az árrés tisztességtelensége.

  HANEM AZ A TÉNY, HOGY NEMV OLT KONVERZIÓ-

  ezért nem vált az ügylet pénzkölcsönnyújtássá,és ezért jogtalan az árrés képzése, ami kizárólag valós pénzváltás esetén lehet joggal felszámított,hiszen konverzió nélkül nincs kétféle pénznem az ügyletben.( Árpád első-és másodfokon megnyert pere- Isten áldja a bírókat)

  Forint estén , konverzió nélkül nem keletkezhetett kölcsön jogcímen tartozásuk az Adósoknak, és konverzió (pénzváltás) nélkül nem merülhetnek fel pénzváltáshoz köthető költségei a Bankoknak,amelyeknek felszámítását az eltérő árfolyamok alkalmazásával jogosan követelhetne-hiszen pénzváltás szolgáltatást nem nyújtanak,ha csak átszámítás történik .

  A Kásler pert hiába is akarják egyedinek tekinteni, a Kásler per nem egyedi .abban a vonatkozásban, hogy mi a kereset tárgya : hogy jogos-e az árrés.
  A perbeli feleket illetően egyedi, de maga a kérdés minden devizaalapú hiteles esetére nézve egyetemlegesen kérdés .

  A válasz pedig, a Kúria két határozata által is alátámasztottan az,hogy az árrés felszámíthatóságának jogalapja nem nyílt meg, mint ahogyan a kamatkövetelésnek sem.

  Hiszen a Bank nem nyújtott pénzkölcsönt, mert konverzió nélkül nem lehet teljesíteni a kölcsönszerződést( Kúria 2013. évi júliusi közbülső határozata)

  -azaz nem lehet nemlétező devizát rendelkezésre bocsátani .

  Nem volt pénzváltás ( Kúria 6/ 2013. évi PJE határozata), ami miatt pedig jogtalan az árrés felszámítása, hiszen a Bankoknak pénzváltás nélkül pénzváltáshoz köthető költségei nem merültek fel, akit az adóson számon kérhetnének .

  MINDEZEKBŐL PEDIG NEM KÖVETKEZIK MÁS, MINT HOGY A KÚRIA MINDEN BÍRÓJÁNAK LE KELL MONDANIA, MERT MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ !

  ja, és A HAZA NEM ELADÓ !

  ↑ LinkVálasz
 6. nagyot koppan, aztán elh...

  Nem akarom elkeseríteni a devizahiteles spekulánsokat, hiszen itt is aktívak nagyon, de a közvéleménykutatásokból látszik, hogy a fidesz nélkülük is győzni fog. Illetve anélkül, hogy megsegítené őket. Még jó, hogy van ez a fórum, ahol kiírhatják magukból a fájdalmukat. Bár az nagyon látszik, hogy nagy csapda ez nekik, hogy a egyszerre kell lojálisnak lenni Big Brother-hez és ugye küzdeni is, hogy aki négy évig smmit sem adott, most végre egy stadionnal kevesebbet építsen, és akkor megoldhatná százezrek nyomorát.

  Egyelőre a felesége a krumpli pucolást megszakítva, bal kézzel lekezelte a sisere hadat.
  Itt meg irogatnak bőszen……….

  ↑ LinkVálasz
 7. Csányi Sándor hívogatta a bírókat?

  Nyílt levél Csányi Sándornak

  Kedves Sándor!

  Hogy telt a karácsony? “Aggódom” az egészségügyi állapotod miatt. Nem lehet egyszerű ekkora káoszban dolgozni.

  Képzeld, azt írják a kollégáid, hogy csődbe vitted az OTP-t. Bár ez azért a Te hibád hiszen Te alkalmaztad őket. Azt mondják valós frank fedezet van a hitelem mögött, amit portfóliókba csomagoltatok és swap ,ügyletekbe bonyolódtatok. Mindketten tudjuk, hogy az első állítás valótlan, ellenben az OTP teljes csődjét kimondták.

  Nem lehet könnyű a munkatársaiddal együtt dolgozni. Képzeld az INFOREX rendszereteket nem ismerik. Ezen azért nem csodálkozom, mert a jelzálogbank vezetője nem tudta megmondani, mi a különbség a devizahitel és a devizában nyilvántartott hitel között. Szerencse, hogy a pénzügyi felügyelet tagjai kisegítették. Arról már nem is beszélve, hogy a forinthitelek forrását sem tudjátok meghatározni. A kedves kollégád szerint a forrás a betétesek pénze, de a nyilvántartás beazonosíthatatlan. Nagy hiba!

  Most értettem meg, hiába kérem tőletek a devizatőke-nyilvántartásomat, ugyanis nem vezetitek az ügyfélnyilvántartásokat. Tehát, ezért nem tudtok elszámolni. Sanyi, ebből nagy botrány lesz! Azt is írja a kollégád, forduljak a Magyar Nemzeti Banknál működtetett Állami Pénzügyi Felügyelethez. Ez azért neked is mosolyt csalt megfáradt arcodra nem? Képzeld, abba az intézménybe küldenek, amely vezetése manipulált a forint ellen, és majd pont ellened fognak határozatot hozni?

  Hallom, jártál Polt Petinél is. Hát azért nem vagy semmi, miközben az OTP ellen ott hever a feljelentésem, Te bátran megjelensz a Legfőbb Ügyésznél. Mit sikerült intézned? Azt suttogják hívogattad a döntéshozó és jogmegsemmisítési határozatot kidolgozó bírákat is, ez igaz? Hát Sanyi Te nem vagy semmi!

  Te tudtad, hogy végrehajtást indíthatok ellenetek? Csak van egy kis bibi. Nem tudom megmondani melyik országban vezetitek a nyilvántartásokat. Ha segítenél ebben, megköszönném!

  Képzeld, elkezdtem felvenni a kapcsolatot az OTP bankcsoport tulajdonosaival. Hát, nem egyszerű feladat beazonosítani Őket!

  Arról remélem azért hallottál, hogy a nemzetközi hatóságokat jobban érdekli a tevékenységed, mint a hazaiakat, ezért fordultunk hozzájuk. Azt ígérték jövőre így vagy úgy, de véget vetnek ennek az ügynek.

  Azt tudtad, hogy az oroszlányi bankfiókotokban egy halom okirat megsemmisült? Képzeld, feltört a talajvíz! Azért remélem a belső kamerás felvételeket így szilveszter közeledtével bekülditek egy szórakoztató műsorba! Azért az nem lehetett semmi, amikor már a biztonsági őr is pisztoly helyett gumicsizmával érkezett és hordta a vizet, miközben a többiek hajszárítóval próbálták menteni a papírokat?

  Képzeld, átolvastam a szerződésemet és nem írjátok benne azt, hogy swap, meg azt sem, hogy portfólió, és a kiszervezést is elmulasztottátok közölni a fali kifüggesztett tájékoztatótokban. Ennyi hibát!

  Nem csodálom, hogy romlik az egészséged. Nagyon várom azt a pillanatot, amikor kénytelen leszel elismerni, legyőztek. Majd elfelejtettem megemlíteni, nem mindenki örül ám annak, hogy lebuktál.

  Sanyi, ebből nagy botrány lesz!

  Grell Antal

  B.É.CS.

  Csapatunk
  Hazai eljárások
  Nemzetközi eljárások
  MTI.HU | Hírügynökségnek.
  Tüntetéssorozat az Igazságért,
  Tájékoztatás
  Hasznos dokumentumok
  Blog
  2014.02.19.A deviza alapú hitelezés államcsíny a magyar lakosság ellen
  2014.02.07.Simon Gábor MSZP, (összefogás tagja) az első “lelepleződött”,akit összefüggésbe lehet hozni az árfolyam manipulációval.
  2014.01.27.A tények tükrében!
  2014.01.21.Számotokra kellemetlen helyzetért csak magatokat okolhatjátok!
  2014.01.18……2011-től napjainkig.
  2014.01.12.Nyílt levél Polt Péter Legfőbb Ügyésznek!
  2014.01.09.”1000, azaz ezer milliárdos bankcsapda”
  2014.01.08. Úgy általában, az összefogásról.
  2014.01.06.Nyílt levél Navracsics Tibornak közigazgatási és igazságügyi miniszternek!
  2013.12.27.Nyílt levele Csányi Sándornak
  2013.12.30.A devizahitel ügylet nyomai 2006-ba vezetnek
  2013.12.22.Gondolatébresztő Bayer Zsoltnak, amiről írhatna, de nem teszi!
  2013.12.17.A tegnapi napot “megkoronázta” az MNB
  2013.12.16.Rogán “nagy ívű projektvezető” Antalnak figyelmébe!
  2013.11.25.Ok-okozati összefüggések.
  2013.11.12.Pár gondolat az uzsorakiképző központ (OTP) faktoring napokban megkezdett tevékenységéről, összefüggésekről.
  2013.11.06.Varga Mihály és Rogán Antal a Magyar Állam uzsorára épülő gazdaságpolitika jogfolytonosságát garantálja.
  2013.10.19.Tudta Ön, hogy…
  2013.10.11.Amiről nem szabadott beszélni!
  2013.10.04.A gyűlölet és az uszítás ellen …
  2013.09.30.Csányi Sándor vádalkut kötött?
  2013.09.28. N.F.L.Ü.Támogatja:
  2013.09.24.Mi, azaz önkormányzati hitelátvállalás?
  2013.09.23.A potyautas álláspontja I.rész
  2013,09,19, Lejárt az idő!
  2013.08.29.A riadalom óriásira növekedett!, “egy elfogott jelentés részletei”:
  2013.08.23.A Magyar Állam a devizahitelezéssel törököt fogott
  2013.08.15.N.F.L.Ü. Ajánlása:
  2013.08.11.Forintosítási “akcióterv” akadálya a Bankcsapda!
  2013.08.10. Lehet figyeltetni –
  2013.08.07.N.F.L.Ü. Bíróság, “helytelen” értelmezéséből fakadó, hivatalból történő észlelés megtagadása.
  2013.08.06. N.F.L.Ü. Különvélemény:
  2013.08.04.A pénzügyi jogok biztosának álláspontja a 180-on való forintosítás 6%-os kamaton való továbbteljesítés.
  2013.07.31.A napokban tett nyilatkozatokat látva, annak egyértelmű üzenete a következő:
  2013.07.28. N.F.L.Ü.
  2013.07.24.A mai nap értékelése…
  2013.07.24.Nem véletlen az ami történik.
  2013.07.24.A pénzügyi biztos tollából :
  2013.07.17.Szigorúan bizalmas!
  2013.07.07.Ha én zsaru lennék…
  2013.06.11.A mai tárgyalási napról, ahol az alperes én vagyok….
  2013.06.09.Szélkakasok.
  2013.05.25.Azt akarják elhitetni az Állam teremtette az embereket…..
  2013.05.12.Kedves Bankcsapdások !
  2013.05.07.Aki keres az talál, de aki devizát keres az madár !
  2013.05.01.Van egy Bank, aki ismeri és alkalmazza a kockázatkezelést !
  2013.04.29.A merénylet…..Közérthetően.
  2013.04.17.Az Alaptörvény és a jogszabályok érvényre juttatása érdekében kényszer alkalmazására az állam jogosult.
  2013.04.07.„Becsapódás”
  2013.03.18.Mire készülhetnek D. György és társai ?
  2013.03.12.Kettős mérce!
  2013.03.08.Hol a sötét anyag?
  2013.03.06.A képviseleti demokrácia megbukott!
  2013.02.20.Bankcsapda-csoportnak és támogatóinknak!
  2013.02.19.”Tolvajtempó”
  2013.02.04.Róna Péter :
  2013.02.01.1932-ben járunk,
  2013.01.28.2008-as kijelentések Király Júliától…
  ‎2013.01.13.”Magyarország remény és pokol, gyűlt a tömeg és a harag nőtt, egy hazug világ szilánkokra tört …”
  2013.01.10. Ez bizonyíték a “végső hitelezésre”
  Elmúlt év tanulsága, avagy a szabadság kapujában.
  Hitetlenek!
  Visszatekintő, miért is harcolunk?!
  Történelmi okok miatt túlvigyázott a hazai bankrendszer (osztrák anyabankok leánybankjai)
  Tizenkétezermilliárd kontra négymillió!
  A legnagyobbak riadalma valós, avagy válaszra méltat a nem kérdezett!
  Negatív profilépítés vagy szándékos hitelesség rombolás!
  “A magyar klauzula”
  Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet, miért a bűnügyi vonal?
  A tétlenség, az igazság elferdítése, avagy a verbális terror napjainkban!
  Bankcsapda! (Bogár László cikke)
  Fejlemények a Bankcsapda Csoport devizahitelesek ügyében tett kezdeményezésében!
  Videók
  Eseményeink naptára
  Különvélemény!
  Információs tábla
  Deviza avagy a frank nyomában!
  Magyar Nemezeti Bank mérlege
  Fényképgaléria
  Kapcsolódó cikkek..
  Bankcsapda, B.É.CS. Alapszabálya, belépési nyilatkozata
  BANKCSAPDA TV

  Keresés
  Elérhetőség

  Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

  1171 Budapest, Zrinyi utca 121.

  bankcsapda@gmail.com
  Webnode
  © 2012 Minden jog fenntartva.
  Kezdőlap Oldaltérkép RSS Nyomtatás

  Olvass tovább: http://www.bankcsapda.eu/blog/a2013-12-27-nyilt-levele-csanyi-sandornak/
  Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu

  ↑ LinkVálasz
 8. Korrupt Kúria, ügyészség, nyerészkedő ügyvédek!!

  Válasz egy gyulai házaspárról szóló cikkre
  Szerző: Töviskes Péter :: Megjelent: 2014. február 16., vasárnap
  Ez az egész cikk úgy hazugság, ahogy van!

  Lehet, hogy kóklerek vagyunk, de talán nem túlzok, ha azt mondom, mind a mai napig vagy a kóklerséget vagy a gátlástalan ügyvédek maradék húsunkat is lerágó mentalitása között választhatunk. Ráadásul az előzőben nem vagyok biztos. Sőt! Pontosan a drága ügyvéduraknak az fáj legjobban, hogy őket megkerülve kénytelenek voltunk a bankok, a kormány és a (cinkos aki néma) jogász társadalom mind a mai napig meglévő ellenszele közepette feltárni jogi helyzetünket.

  A feltárás közben rá kellett jönni, nem is olyan nagy bűvészkedés kell hozzá… Hiszen néhány jogszabály ismerete alapján teljesen feltárható az a grandiózus csalás, amit a magyar emberek kárára elkövettek. Az egész jogászkodás az elmúlt másfél évben nem szólt másról, mint szerecsen-mosdatásról. Nyilvánvaló baromságokat állítanak KÚRIA szinten. Olyan önellentmondásba keverednek határozataikkal, ítéleteikkel, hogy csoda, hogy a föld nem nyílt még meg alattuk.

  Egy dologhoz értenek. Tévútra és zsákutcába vinni peres eseteket jó pénzért. A valódi károk töredékéért pereskedni, majd maguknak ezt hatalmas győzelemként elkönyveltetni. Holott igazából egyetlen eddigi per sem a deviza-alapú hitelek lényegi kérdésénél ragadta meg a problémát. Nem annál, ami minden egyes ilyen típusú hitelnél egységesen megtalálható… Ez pedig a konverziós bizonylat hiányából eredő és éppen ezért a virtuális, soha devizát nem látott és azt át nem adott, nem folyósított, kölcsönnek nevezett, de a hatályos magyar törvények szerint éppen ezért annak, már mint a kölcsön fogalmi és törvényi feltételeinek meg nem felelő banki művelet (amely megítélésünk szerint szimpla adásvétel) végeztek.

  Ahelyett, hogy ezt támadnák, minden marhaság fele elviszik és ezzel egyben meg is osztják a devizahitelek alatt már szinte haldokló társadalmat. E helyett fából vaskarikát faragva kitalálják a Ptk. 231§-t, mint jolly-joker törvényt és a bírák habzó szájjal a szerencsétlen pereskedő adósok szeme közé vágják magyarázatul. Nesze hülye magyar! Nekem ahhoz is jogom van mint magyar bírónak, hogy hülyeséget mondjak mert ez után ez a hülyeség lesz a törvény. S mind ehhez a drága kormányunk (aki biztosan nem a magyar embereké) hallgatásával asszisztál eme jogi abszurditáshoz.

  Ezek után nem igazán nagy szellemi megerőltetésre van szüksége az embernek, hogy azt érezze, hogy igazából mindenhonnan valamilyen szinten a bank szelleme árad. A kormány, aki magára hagyta a csalással bajba kevert embereket. A bírói kar, aki jól fizető állását féltve nem meri a jelenlegi status quo-t megbillentő, de jogilag releváns ítéleteket hozni. Az ügyészség, akik nyakig sárosak a feltáratlan csalássorozat elkövetésének szemhunyásos megengedésében.

  A közjegyzők, akik tettlegesen is hozzájárultak egy teljes nemzedék, a saját nemzedékük, honfitársaik elárulásában zsíros szerződésekért cserében…

  S itt vannak az utólag nagyon okos jogászok, akik közül néhányan látják az igazságot, de a minden pénzétől megfosztott rétegek irányában a kisujjukat sem mozdítják. S itt van az az ügyvéd is, aki most egy cikkben 2014. február 15-én megszólja a gyulai házaspár jogi felkészültségét. Hát kapja be!!! Ez az ügy akkor indult, 2009-ben, amikor még senkinek nem tűnt fel semmi!!! – Tetszenek figyelni? – Még senkinek eszébe nem volt, hogy itt átverték a fejünket. S most az 5 évvel későbbi tudásunkkal leszólni az 5 évvel ezelőtti indítás botladozásait.

  No hát ehhez gyomor kell. No de az van az ügyvéd úrnak. S ez a gyulai házaspár (ki ne mondjuk a nevét) ráadásul ha botladozva is, de tökéletesen rátapintottak a lényegre.

  Veled vagyunk Kásler Árpád.
  A HAZA NEM ELADÓ!

  ↑ LinkVálasz
 9. Névtelen

  Nem az árfolyamrés, hanem annak tisztességtelen emelése a kérdés !

  ↑ LinkVálasz
 10. www.peticiok.com

  Menyhért Péter és a DAC csoport felhívása:

  Bankármaffia – jogállam még Magyarország?

  2014

  18

  jan

  (DAC) D eviza A lapú C salás áldozata Magyarországon legalább 4 millió polgár; a bankokba vetett nemzetközi bizalom;
  Svájc pénzügyi szuverenitása, és a magyar jogállamiság – jogbiztonság létezése.
  2013 július 2-a óta a Legfőbb Ügyész asztalán van az összes magyar devizaalapú jogügyletet kibocsátó bankvezető (Csányi,Patai, Felcsúti, stb.)elleni, valamint a Magyar Bankszövetség, mint maffia – BŰNSZERVEZET elleni feljelentésem.
  A magyar ügyészek a vizsgálat elkezdését próbálják megakadályozni, ezért többeket már fel kellett jelentenem bűnpártolásért, korrupcióért.
  A magyar rendszerváltó elit, az összes parlamenti párt, szinte az összes média hallgatásba száműzte a bűnügy tényét: mindent megtesz azért, hogy a magyar polgárok tömegei ne tudjanak arról: bizonyított tény, hogy nem szerencsétlen adósok csupán, hanem egy sátáni bűnügy ÁLDOZATAI ŐK.
  2013. december 29-én 91 sorstársammal tettük meg a júliusi feljelentést kiegészítő és továbbfejlesztő KÖZÖSSÉGI FELJELENTÉSÜNKET, melyhez minden magyar polgár csatlakozását várjuk!
  Mindenkiét, mert ezek a gyilkos-tolvaj bankárok legkevesebb 100 ezer forinttal még a csecsemőket, a soha hitelt fel nem vevőket is meglopták az adócsalásukkal, és az eddigi úgynevezett “adósmentő” akcióikkal!
  2014 január
  A magyar ügyészség KÖZVÁDLÓ törvényi kötelességének ellátása helyett a milliárdos bankárokat VÉDI a nyomozás megkezdésének halogatásával!
  Lehet-e jogbiztonság, ha jogrendünk őre a bűnözőkkel paktál?
  Ha nem kíván(sz) részt venni, hallgatással hozzájárulni hazánk tönkretételéhez, írja alá Petíciónkat, és barátait, családtagjait is tájékoztassa erről.
  Magyarország népének megmentéséhez, a jogállamiság biztosításához való hozzájárulását előre is köszönjük!
  Segítséget és fontos infókat a (DAC) csoport oldalán találsz. https://www.facebook.com/groups/devizacsalas/

  ↑ LinkVálasz
 11. Devizahitelesek

  Devizahitelesek Figyelem
  Közzétette: Devizahitelesek Figyelem facebook oldal.

  Deviza Alapú Csalás avagy a 10 milliárdos CHF hamisítás
  A közeli jövőben Magyarország a történelem folyamán immár másodszor kerülhet nemzetközi pénzhamisítási botrányba. 1922 és 1925 között mintegy 10 millió francia frank hamisításán buktak le vezető magyar politikusi körök.

  Február – március tájára prognosztizálható, hogy kirobban a világban a magyar deviza alapú csalás következtében legkevesebb 10 milliárd svájci frank összegű, fedezetlen számlapénz kibocsátása miatti botrány. A „pénzhamisítás” fogalmi köre ma már nem csupán a fizikai bankjegy másolatokat takarja, hanem a törvényes fedezet nélkül kibocsátott fizetőeszközöket is.

  A magyar kereskedelmi bankok 2004 és 2010 között mintegy 7.000 milliárd forint (nagyságrendben mintegy 40 milliárd CHF) értékben adtak ki 5-25 éves időtartamokra különböző szerződésekben deviza alapú hiteleket.

  A DAC csoport álláspontja szerint ezek olyan forint kölcsönök voltak, amellyel egyetlen országosan egységes rendszerben, a szerződésektől függetlenül, azokban nem is jelzett módon, súlyosan kárt okoztak az adósoknak, és a magyar állami költségvetésnek egyaránt. Erről az általunk bizonyítható állapotról 2013-ban feljelentést nyújtottunk be a legfőbb ügyészségre.

  Ezt az álláspontot a Bankszövetség végig tagadta, és ők Európa és a magyar kormány felé egyaránt ezeket a kölcsönöket jogszerű, devizakölcsönnek állítják be a mai napig.

  A kormányzat forintosítási szándékát is mindig a Bankszövetség állítása szerinti nagyon sok milliárd CHF értékű deviza igényel vétózták meg.

  A Kúria decemberi jogegységi határozata óta immár bizonyított tényként kezelhetjük, hogy a túlnyomórészt CHF kölcsön mögött deviza van.

  E tényeket elfogadva a DAC csoport 2014. január első hetében feljelentést nyújtott be a svájci államügyészségen, és az európai központi bankhoz, hogy állapítsák meg: milyen alapon és mekkora értékben bocsátottak ki a magyar kereskedelmi bankok idegen devizát a magyar pénzügyi jogszabályokra hivatkozva, tényleges pénzeszköz fedezet nélkül..

  Álláspontunk szerint egy bank idegen valutát csak annyit adhat ki az ügyfelei részére, amennyivel a kölcsön teljes futamidejére rendelkezési joga van.

  A magyar pénzügyi jogszabályok alapján, a tartalékrátára alapozott számlapénz „teremtésre” ugyanis csak forintban lehet jogszerű lehetőség!

  ********

  Felmerül a kérdés: mitől egységes hungarikum – csalás a deviza alapú jogügyletek összes egyedi szerződése?

  Feljelentésünk bizonyítékát a következő tények adják.
  Az adóst és az államot egyaránt, három olyan nagyon egyszerűen, banki bizonylatokkal bizonyítható tétellel károsították meg, mely az egyébként a Kúria szerint jogszerű szerződésekben nem is lelhető fel.

  Az első a jogtalan, rejtett deviza kereskedelem. A csalók arra az elavult társadalmi tudatra alapozva, hogy minden devizát a bank automatikusan forintosít, a deviza tulajdonos adós megkérdezése és felhatalmazása nélkül, önhatalmúlag forintosították, és ezzel a vételi és a kereskedelmi ár közti különbséggel, számlaadás nélkül megkárosították. Ma a törvény szerint a deviza tulajdonos szabadon rendelkezhet a rendelkezésére bocsátott deviza felett.

  A második, a legjelentősebb értékű csalás, a nem létező pénzeszköz – a deviza egyenlegek – árfolyammal történő felszorzása, az egyenleg-hamisítás. Ebben a szabályos ügyletben mindent a forintból, a valódi pénzből számolnak vissza devizává, azaz nyilvántartási számmá. Ennek következtében minden hónapban külön értékű nyitó és záró deviza egyenlegnek kellene lennie, mert az árfolyam változó. A bankok folyamatos deviza görgetése azt jelenti, hogy a számviteli törvényt megszegve, jogsértő módon értékelik a deviza átváltásokat.

  Ez az egyetlen oka annak, hogy. Magyarország a világon egyetlen ország, ahol az előírt törlesztés ellenére nem csökken, hanem nő a tartozás!

  A harmadik bizonyíték az egyenleg-hamisítás egyenes következménye: ha magasabb az egyenleg, akkor a %-osan származtatott kamatok és költségek is magasabbak a jogosnál.

  ↑ LinkVálasz
 12. Besült a KÚRIA!!!

  Makkos Albert újabb bizonyítékokat tár a nyilvánosság elé, hogyan csapták be a bankok az ügyfeleket és milyen elképesztő törvénytelenségektől hemzsegnek a szerződések! IME
  :
  http://www.civilkontroll.com/devizaugy-ebredesek-beszelgetes-makkos-alberttel/

  Ha a Róna Péter, Menyhért Pétert, Makkos Albertet, Varga istván, Kriston István által összegyűjtött bizonyítékokat sikerülne nemzetközi szervezetek részére megküldeni, vagy ezen szervek felé hitelt érdemlő személy (közülük valaki?) által képviseltetni, akkor nem létezik, hogy valahol végre ne tűnne már fel, mekkora aljasság folyik itt Magyarországon.

  A párttá alakult Haza Nem Eladó Mozgalom párt tagja pedig bebizonyította, hogy a Kúria saját magának mondott ellent egy közbenső ítéletében és egy határozatában. Ezért szakmailag teljesen hiteltelenné váltak. Mekkora égés ez a jogász társadalomnak, mekkora bizonyítéka annak, hogy a bakszterek gyakorlatilag törvénysértése kényszerítik a legfelsőbb magyar bírói szervet!!!!! Ime:

  http://kaslerarpad.hu/?p=6409

  ↑ LinkVálasz
 13. Ej, ej

  Kedves Menyhért Péter! A magyar értelmiség valószínűleg nem csak jószántából, vagy lustaságból kollaboráns. Sajnos a kormányváltás után bevezették már a közigazgatásban és a köztisztviselőknél is az indoklás nélküli felmentést! Ez ám a finom!!

  Gondoljon bele, ha valaki pisszenni mer, és ebben a környezetben, gazdasági helyzetben indoklás nélkül elveszti a munkájáját, mi történik vele… szóval a kollaboránsok egy része megélhetési rettegő, valószínűleg jogosan. Mégis lehetne néhány ötletet fontolóra venni. Említette, hogy közel fél millió a MO-n devizahitel csalással érintettek közvetlen száma (család nélkül).

  – Mi lenne, ha kérne árajánlatot az OFFI-tól egy szakfordításra. Ők megadnák az árajánlatot, és egy megadott bankszámlaszámra az érintettek összedobhatnák a pénzt. A számla állandóan frissülne és csak azon múlik, az érintettek milyen gyorsan fizetnek. Aztán meglenne a fordítás, de még a szemléltető videók alámondása is bele férhetne. Minél érthetőbb, egyszerűbb az anyag, annál jobb. Egyben felhívni az érintettek figyelmét, hogy ez a megoldás csak tőlük függ. Nagyon sokan érintettek ebben a mocsokban nem Mo-on élő magyarok is. Biztosan összejönne a pénz!!

  – Mi lenne, ha ez az anyag segítségkérés és tanács kérése címen eljutna a horvát és izlandi miniszterelnökhöz. Kérni kellene a támogatásukat, hivatkozva arra, hogy a magyar illetékes hatóságok nem hajlandóak megindítani az eljárásokat.

  – Mi lenne, ha ez az anyag elküldésre kerülne az összes megyei rendőr főkapitányság vezetőjének? Bezony akkor később senki sem hivatkozhatna arra, hogy nem tudott róla, nem az ő hatásköre. Mert ha nem, akkor automatikusan továbbítania kellene oda, ahová tartozik. Viszont a valós tények egyre több helyre eljutnának.

  – Ha van angol fordítás, akkor megküldeni a CNN-nek BBC-nek, az amerikai bankfelügyeletnek…stb.

  – Elképsztő, hogy egy kis zsiráf megmentéséért milliók állnak össze 1 másodperc alatt, de több millió ember képtelen egyről a kettőre jutni…

  – Az összes érintettnek mellékelni kellene egy ismert tanmesét is, mely a tegnapi főtanácsosi döntésre is tökéletesen illik.

  A mese címe: Az elefánt és a vak tudósok.

  Itt a mese linkje:
  http://www.ferfihang.hu/2012/08/04/a-vakok-es-az-elefant-hindu-mese/

  A lényege: a vak tudósok (lásd főtanácsnok) mindegyike csak az elefánt egy részét tapogatta meg, és ezért nem tudták megmondani valójában mi is ez az állat.

  Ugyanez van a deviza hitelekkel. Minden “szakértő” csak egy kis szeletét vizsgálja az ügynek, nem látják át (vagy úgy tesznek) a ravaszul kitervelt rendszer működésének az egészét. Azt, hogy ez egy büntetőjogot, közgazdaságot, pénügyi jogot átfogóan érintő komplex bűncselekmény, amely a joggal való visszaélés, megtévesztés, mulasztás remek egyvelege, amit senki nem mer kibogozni.

  Magyarországon kívül is rengetegen vannak azok a kivándorolt fiatalok, akiknek van devizahitele. Minden határon túli érintettet is be kellene ebbe vonni a közösségi oldalakon keresztül. Előbb utóbb kiderül a gazság, a legtöbb ember csak arra vár, hogy egy hiteles személy, csoport mögé álljon, hiszen nem mindannyian születtek hősnek, kezdeményezőnek, kellenek vezéregyéniségek.

  A magyarok azért is gyávák, mert eddig a történelemben egyszer sem jött össze semmilyen szabadságharc felkelés. A vége mindig idegen erő behívása, megalázó vereség volt….nincs önbizalom. Vajon lehet-e másképp??

  ↑ LinkVálasz
 14. Péter Menyhért

  kedves barátaim!

  A 755.393 érintett emberből
  cca 3.000 db polgári per van – max 12.000 ember
  cca 200 db CSALÁS, PÉNZHAMISÍTÁS ÉS MÁS BŰNCSELEKMÉNYEK miatti feljelentésünk él – max 1.200 ember

  Van tehát 742.193 ember
  azaz átlagosan számolva kb 185.000 CSALÁD, akiket
  nem zavar, ha kilopják a szemüket;
  nem zavar, ha sorstársaik vagyonát ellopják,
  nem zavar ha tisztességes embereket halálba kergetnek milliárdos rohadékok.

  Ez a magyar nemzet?
  Inkább birkanyáj lehetne a nevünk!
  Nem tök mindegy, hogy ez az ostoba, magáért és másokért tenni nem AKARÓ vágóállat-gyülekezet milyen nyelven beszél, milyen “kultúrát” tart a magáénak?

  Szánalmas, hogy egy ország lakosságát néhány tucat csaló bankár milyen egyszerűen képes fogságban tartani!

  ↑ LinkVálasz
 15. Péter Menyhért

  Bocs, kilépett a masina.
  A számlaadás nélküli bevétel ugyanis az ügyészek szerint nem bűncselekmény, feltéve, ha a csalót csányinak, felcsútinak, patainak, vagy valami hasonlónak hívnak.
  Ekkor ugyanis az ügyész a szakértőhöz fordul, akit csányinak, felcsútinak, patainak, vagy valami hasonlónak hívnak.
  A szakértő természetesen megállapítja,hogy minden jogszerű, és ezért felveszi a szakértői díjat. :)
  Az évszázad vicce!!

  ↑ LinkVálasz
 16. Péter Menyhért

  Kedves ej, ej
  Sajnos teljes mértékben igazat kell hogy adjak, sőt! Segítség kéne, elsősorban értelmiségi körökből, de nem segítenek.
  A magyar értelmiség olyan mértékben kollaboráns, hogy ilyen “veszélyes” konfliktust egyetlen egy sem mer felvállalni. Egy éve hajkurászunk olyan embereket, akik egy bonyolultabb anyagot is lefordítanának “grátisz” – mert pénzem – pénzünk az nincsen.
  kezdettől látható volt, hogy Magyarország, a dzsentri ország, a korrupciónak olyan mély bugyrába süllyedt, hogy esély sincs jogállamiságról beszélni.
  Német, francia, spanyol fordításra nincs esélyünk, és így a világnak fogalma sincs arról, hogy a magyarok nem olyan hülyék, hogy svájci frankban adósodtak el,miközben forint a jövedelmük!
  A civilizált országok kiröhögnek majd minket, amikor megtudják: magyar bankvezérek a nem létező pénzt árfolyamosítják, és az így nyert MINTHA forintot ráterhelik a mit sem sejtő adósokra, meg az idióta államunkra.
  Sajnos, idióta az államunk: nem nevezhető másnak egy olyan hatalom, ahol az ezer milliárd forintos adócsalást elnézhető, ha a főmaffiavezér a miniszterelnök és a legfőbb ügyész barátja.
  Nem vicces, hogy nagy Uniós tagságunk ellenére is csak a kívülálló Svájc ésszerűségében és tisztességében bízhat 2-3 millió magyar ember? rossz vicc ez a javából!
  Beszélhetünk olyan apróságokról is, hogy a szentséges nagy NAV ukrán cigarettákat hajkurász, miközben az úriemberek kilopják büntetlenül az ország költségvetésének a tizedét!
  A SZÁMLAADÁS NÉLKÜLI BEVÉTEL

  ↑ LinkVálasz
 17. Ej, ej

  Össze kellene gyűjteni némi pénzt közösen hiteles angol fordításra, és az egész ügyet, beleértve Menyhért Péter és más szakemberek által összeállíott anyagokat megküldeni az EU ÖSSZES VEZETŐJÉNEK, ÉS SZERVÉNEK!!! tUDJÁK MEG, MIT MŰVELNEK ITT MAGYAROROSZÁGON, EGY EU TAGÁLLAMBAN, IGAZSÁGOSZOLGÁLTATÁS ÉS JOGSZOLGÁLTATÁS CÍMEN!!!! Nyilvánvalóan látszik, hogy ÜGYÉSZI OLDALOM megy a maszatolás, fülelnek, várnak, merre lehetne eliszikolni. Tuti, ha kitörne a NEMZETKÖZI botrány a polt péter nevű a legfőbb ügyész pozíció mögé bújt kollaboráns lenne az első aki lihegve elindítaná a nyomozást, bizonygatva, hogy ja persze, teszi ő a dolgát…. addig meg lapít, mint sz. a fűben, hátha elül a vihar. NE ÜLJÖN EL!!! Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar illetékes szervek és a felügyelő szervek is egyszerűen elfelejtették, vagy szándékosan nem vették át a kötelező EU-s fogyasztóvédelmi szabályokat!!! Ezért lehetett ezt az alávaló bűncselekmény sorozatot itt elkövetni, mert a magyar nyelvet csak szűk körben beszélik és nem tűnik fel olyan könnyen, ha itt mulasztásos magatartást színlelve, de valójában szándékos pénzügyi bűncselekményeket követnek el!!!

  SOKAT írnak mostanában a devizahitelezés kárvallotjairól, öngyilkosairól. De vajon az emberek tudják-e mit jelent ez valójában??? Aki nem lesz öngyilkos kétségbeesésében, az
  – az kénytelen több műszakos munkát vállalni, halálra idegeskedni magát a jövő és a holnap reménytelensége miatt. Gyerekeitől, családjától megvonni a pihenés, egyéb költséggel járó plusz tanulási lehetőséget biztosító tanfolyamokat, nyaralást, de ez még csak hagyján. Sok gyereknek a csaló bankárok és segítőik miatt, nincs pénze még ruhára, ennivalóra sem. Szüleik lelkileg, idegileg tönkre mennek, elválnak, külföldre mennek. AZ FELTŰNT-E VALAKINEK, HOGY A BANKOK A KÜLFÖLDÖN MUNKÁT VÁLLALÓKAT DUPLÁN LEHÚZZÁK!!! DEVIZÁBAN NEM ENGEDNEK TÖRLESZTENI, ÍGY MINDEN EGYES UTALÁSNÁL MÉG PLUSZ HASZNOT IS HÚZNAK AZ ÁTVÁLTÁSOKBÓL, SŐT EZÉRT MÉG PLUSZ KÖLTSÉGEKET IS FELSZÁMOLNAK!!!!!

  Rengeteg ember, család, testileg, lelkileg tönkrement ebbe a csalásba, ezért nem szabad hagyni, hogy csupán hibás termék és polgári jogi érvénytelenség címén megálljon az ügy!!! Az elkövetők és kollaboránsaik olyan felmérhetetlen emberi, erkölcsi és anyagi kárt okoztak a devizahitelesek millióinak!!! Ezt nem vihetik el szárazon, Régen ezért az ilyen vezetőket hazaárulás címén nyilvánosan kivégezték volna. A devizahitelesek nem követtek el semmit:
  – csupán balszerencséjükre, pont a devizehitelek hirdetése ideján jutottak abba az életkorba, élethelyzetbe hogy szerettek volna családot alapítani, otthont szerezni.

  – Elhitték, hogy a magyar állam jogálllami funciói és felügyeleti szervei működnek.
  -Elhitték, hogy néhány év múlva már euróval fizetünk, mert a csapból is ez folyt!!!

  A devizathitelezés felszámolása, a büntetőeljárások megindítása, a polgári (közérdekű) perek megindítása és az adósok kártalanítása és kártériése lenne az első lépés MO. jogállamiságának helyreállítása felé. Addig ez egy jogon kívüli állapot. Gondolom néhány ember erre vonatkozóan feltesz logikus kérdéseket:
  – Miért fizessk adót egyáltalán, ha az állam minmális feladatainak sem tesz eleget.
  -az oktatás romokban, eégszségügy romokban, állami szervek nem végzik el feladatukat, az adó milliárdok csupán egy szük, féltudású parazita réteg zsebébe vándorolnak. MIÉRT IS KELLNE NEKÜNK BETARTANI A TÖRVÉNYEKET, HA AZOK ŐRZÉSE ÉS VÉGREHATJÁSÁRA JOGOSULT ÉS KÖTELEZETT SZERVEK EZT NEM TESZIK MEG??? ANARCHIA LESZ ????!!!

  ↑ LinkVálasz
 18. Péter Menyhért

  Kedves olvasók!
  Ez a csalás nem pusztán spekulatív módon fogható meg, mint a cikkből is kiderül, hanem objektív, vitathatatlan bizonyítékaink is vannak a pontosan, nevükön nevezhető csaló bankvezérek ellen. Egyetlen problémánkat a tavaly július 2-án beadott feljelentésünk esetében az okozza, hogy a magyar rendszerváltó elit mérhetetlen korruptsága megakadályozza az igazságszolgáltatás elé kerülését! Fő bűnpártolónk Polt Péter
  úr, aki szerint a magyar költségvetés és több millió ember meglopása, 3000 ember halálba kergetése, tízeres nagyságrendű ingatlan eltulajdonítása nem bűncselekmény!
  Ezt a következtetést a magyar korrupt ügyészek egyetlen eszközzel tudják csak fenntartani: szabotálják a nyomozás ELKEZDÉSÉT!
  Ha lenne EGYETLEN TISZTESSÉGES, a szakmáját szerető és ismerő ügyész, aki bemenne a bankba, és elkérné a bank szabadon választott szerződésének bizonylatait, pillanatok alatt dőlne össze a csalás kártyavára!
  Én nem szeretem a politikára mutogatást, az összeesküvés elméleteket, és hiszek a magyar bírák becsületében, szakmai tisztességében, de sajnos NEM JUTUNK ELÉJÜK!
  Törvény írja elő köztisztviselőknek, hogy a jogállamiság védelmében fel kellene jelenteniük a tudomásukra jutott bűncselekményeket, de nem teszik!
  Tudják, egy normális jogrendben fel sem lehet tételezni, hogy a közvádló, az állam és polgárai VÉDELMÉT ELLÁTNI KÖTELES ügyészség a bűnözőket védi!
  ABSZURDISZTÁN vagyunk, a MINTHA JOGÁLLAM!
  Már csak abban bízom, hogy Svájc nem fogja eltűrni, hogy egy másik ország csaló bankárai felelőtlenül és ötletszerűen éljenek vissza a pénzükkel, miközben porig rombolják a bankrendszer már enélkül is ingataggá vált tekintélyét!
  Talán a európai-amerikai polgárok nem lesznek olyan birkák, mint mi, magyarok, és fellázadnak a bankár-lopások ellen.
  menyus

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE