Kiemelt, Magyar Közélet

Szegény EU!

|

Az EU növekedési motorja vagyunk. Ezt a szerény kijelentést tette Orbán Viktor Kínában. Aztán még tetézte is. Négy százalékos gazdasági növekedést szeretne két éven belül Orbán Viktor, aki erről Kínában beszélt egy üzleti fórumon. „Aki magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba”.

Ahol mi motorok lehetünk. Olyan erős ipari ország vagyunk, hogy majd bele rokkanunk, és majd attól koldulunk. A rendszerváltás alatt szétverték a termelő szövetkezeteket (TSZ), azóta ehetjük Európa szemetét élelmiszer helyett.orbanv

Volt nem régen egy pumás helikopterrel röpködő kakaó biztos gazdasági miniszterünk. Aki pannon pumát vizionált a magyar gazdaságból. Közben az alig 10 éves államisággal rendelkező Szlovákia is állva hagyott bennünket, és már euróval is fizet. Nem is beszélve a régióról.

Azt hiszem Epikurosztól olvastam: „Ha természetes módon élsz, sosem leszel szegény, de ha a képzelgések szerint, sosem leszel gazdag.” A miniszterelnök képzelegni már tud. Az ország nagyobbik fele szegény.

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE