Patacsi Pilvax, Pilvax Primőr

Reagálás a hitelekkel kapcsolatos írásra

|

Kedves Wald Kata!

Úgy látszik, hogy előbb-utóbb le kell mondanom a Dunántúli Napló előfizetését, mert az ott megjelenő írások nagyon sokszor bosszúságot okoznak, sőt mi több, károsak az ember egészségére!

devizahitel59

 Nem először írom le maguknak, hogy a forinthitelek esetében már az első törlesztő részlet megfizetésével csökken a tartozás összege! Igaz, hogy a forintalapú kölcsönök kamata magasabb, de ők nincsenek kitéve az árfolyamváltozásból adódó kockázatoknak.

Hogy ki járt jobban, azt bebizonyítja ismerősöm esete:

7,5 M Ft építési kölcsönt vett fel, 2007-ben svájci frankban. Induláskor 69 000 Ft volt a törlesztő részlete. Ez a tavalyi évben már 114 000 Ft volt. Ez év januárjában nagy nehezen el tudta adni a házat, megkérte a banktól a tartozás kimutatást, mely alapján a még fennálló tartozása “már csak” 11,3 M Ft volt. A 6,5 év alatt befizetett kb. 6 M Ft-ot. Így a 7,5 M Ft kölcsönért “mindössze” 17,3 M Ft-ot kellett visszafizetnie!!! Hozzá teszem, soha nem volt hátralékos tartozása!!! Ugye ez nem uzsorakölcsön?!?!?! Forinthitel esetében a havi törlesztő részlet összege átlagosan 82 000 Ft lett volna, a fennmaradó tartozása viszont csak 6,5 M Ft körül!

Miről beszélünk még?!

Be kellene fejezni az olvasók félre tájékoztatását! A kedves újságíró miért egy pénzintézetet kérdezett meg, miért nem néhány ügyfelet?! Az írásban az is szerepel, hogy banki vezetők elismerik, hogy úgy tájékoztatták az ügyfeleket, hogy az árfolyamváltozás mértéke nem lesz nagyobb 10-15 %-nál. Mindenképpen javaslom egy vizsgálat lefolytatását, mert a hitelezők olyan magatartásra indították a jóhiszemű ügyfeleket, amelyből őket önhibájukon kívül komoly károsodás érte!

Kedves Wald Kata!

Nagy meglepetést okozna, ha ezt az írásomat meg merné jelentetni a DN-ban. Minden esetre, ha ezt megteszi, minden elismerésem az Öné! Ha az írásom nem fog megjelenni, akkor le kell, hogy vonják bizonyos következtetéseket, nem speciel Önnel kapcsolatban, hanem általánosságban!

Én a nevemet is merem adni az íráshoz!

Tisztelettel: Néma József

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE