Ez-az-amaz, Kiemelt

Részletes elszámolás a jelzáloghitel szerződés felmondása előtt

|

Március 1-től, mielőtt a bank felmondaná a jelzáloghitel szerződést, részletes elszámolást kell készítenie az addigi fizetésekről és a fennálló tartozásról – tartalmazza  az új hitelintézeti törvény.

Jelenleg is köteles a bank az írásbeli fizetési felszólításban felhívni a hitel felvevőjének, valamint a kezes figyelmét is néhány fontos dologra. Így a teljes fennálló és a lejárt tartozás összegére, a fizetendő kamat és késedelmi kamat mértékére, valamint a nemfizetés esetén növekvő kamatteherre és a tartozás rendezésének elmaradása esetén várható jogkövetkezményekre.jelzalog

Március 1-től a bank kötelezettsége lesz, hogy a fizetési felszólításhoz részletes elszámolást mellékeljen. Ebben be kell mutatni a szerződés megkötésétől kezdődően, az egyes évek befizetéseit, de ha a az adós kéri, akkor az addigi fizetést havi bontásban kell közölni. Ki kell mutatni a visszafizetett tőke összegét, az elszámolt kamatot, késedelmi kamatot és az egyéb költségeket. Végül a tőkésített kamatot és a fennálló tartozást kell tartalmaznia a kimutatásnak.

(forrás: MTI)

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Pék

  400% haszon=ZSEBMETSZÉS
  RABLÓGYILKOS MOCSKOS SZEMÉT BANDA

  ↑ LinkVálasz
 2. Menyhért Péter

  Sajnos, Magyarországon az ügyészség és a NAV nem az állam és polgárai érdekét védi, hanem a bűnöző cimboráit. Nem érdekes, hogy egyik bank sem HAJLANDÓ elszámolni az általunk befizetett pénzzel?
  Az is mókás, hogy a csaló bankárokat nem bántja az adóhivatal: egyik bank, egyszer sem adott az adósainak számlát a bevételéről!!!
  Egy 16 éves kölök a nyári munkájáról adóbevallást ad, elszámol a bevételével, de a csaló bankároknak ez nem kötelező.
  Csodálkozik bárki is ezen, mikor a csányi keresztapa jópofizik a legfőbb ügyésszel?

  ↑ LinkVálasz
 3. Tóth Zoltánné

  Az volna a tisztességes ha a bank kimutatást adna,de nem teszi én kértem tőlük a szerződést felmondták duplájára nőtt a hitel holott már háromnegyedét kifizettük.Még válaszra sem méltattak, sorra meg kellene büntetni az összes csaló gazember bankárt!Mit képzelnek ?Ha a népen múlana egyetlen bank sem maradna az országban ki megy be ezek után hozzájuk?Ki hisz nekik ők a legnagyobb csaló gengszterek nincs rájuk szükség én soha többé egy fillért sem fizetek nekik az biztos! Ne már 200%haszonnal dolgozzanak mind menjen haza usgyé!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE