Kiemelt, Mindennapi tudomány

Utazások térben és időben

|

Szülőbolygónk a Föld a tér és az idő végtelen óceánján sodródik, a kicsi és törékeny emberrel. E hónapban egy legendás sorozat modern feldolgozásával várja nézőit a National Geographic Channel.

Március 16-án tér vissza az egyik legsikeresebb tudományos sorozat, a Kozmosz. Az eredeti Carl Sagan sorozat 21. századi változatát, a Kozmosz: Történetek a világegyetemről címűt több mint 180 országban mutatják a National Geographic, és 125 országban a FOX csatornáin, így ez lesz a világ eddigi legnagyobb televíziós premierje.teresido

Carl Sagan amerikai csillagászt, palentológust és asztrobiológust Magyarországon is jól ismerik, a Kozmosz: személyes utazás című sorozata több mint 30 éve indult hódító útjára. Az univerzumot az akkori legújabb kutatási eredmények fényében mutatta be és világsiker lett. Dr. Carl Sagan a képzelet űrhajóján bejárta a világmindenséget. A 13 részből álló sorozat epizódjai végigkalauzolják téren és időn, választ keresve élő és élettelen minden rejtélyére.

Az utazás a Világmindenség peremén veszi kezdetét. Carl Sagan a Földtől 8 milliárd fényévnyire, a végtelen űróceán partjáról indul hosszú utazásra. Képzelete űrhajóján szárnyalva tárja fel előttünk a Kozmosz csodáit. Olyan kérdésekre kapunk választ, mint: Hol található a Föld nevű bolygó, s mekkora valójában az Űr végtelenségéhez viszonyítva? Hogyan látták mindezt az ókori Alexandriában – s miként vélekedik erről a tudomány? Fellapozza a kozmikus naptár lapjait is, hogy megismerjük a Mindenség történetét az ősrobbanástól napjainkig.

A sorozat 21. századi változata március 16-án 22 órakor kerül bemutatásra Magyarországon a National Geographic Channelen és a NatGeo Wild csatornákon. A premier előtt két nappal, március 14-én éjjel 1 órakor egy másik igen érdekes műsort láthatunk a National Geographicon. Az Élőben az űrből című műsor nézői élő kapcsolásban láthatják a Nemzetközi Űrállomás és a houstoni irányító központ munkáját. A Nemzetközi Űrállomás 90 percenként megkerüli a Földet. A NatGeo egy világ körüli útra hívja nézőit, amelynek a címe is lehetne: 90 perc alatt a Föld körül. Hogy iregykedne Phileas Fogg, akinek még  80 napra volt  szüksége  a Föld megkerüléséhez.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DhFS79zZuYA]

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE