Kiemelt, Változó világ

Kárpátalja elszakad?

|

Ukrajnában megismétlődhet az 1990-es évek jugoszláviai forgatókönyve, és a Krím félsziget példáját több ukrajnai régió, így Kárpátalja is követheti. A krími népszavazás után az a kérdés került előtérbe, hogy Ukrajna “milyen határokkal és milyen politikai rendszerrel jut ki a válságból”?

Ezt fejtegette már március közepén a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap független újságban Alekszej Fenyenko, a Moszkvai Állami Egyetem (MGU) világpolitikai tanszékének munkatársa.

Legújabb hírek szerint Kárpátalja lakossága április 24-én kikiáltja a függetlenségét. Ezt jelentette megbízható forrásokra hivatkozva az orosz SMI2 internetes újság.

ukrajnaregio

Az orosz brókercég, a FINAM Holding tulajdonában lévő, s négy éve angol nyelvű változattal is rendelkező internetes hírforrás azt állítja, hogy az újra függetlenné váló Kárpátukrajna Köztársaság létrejöttét a kárpátaljai ruszin mozgalmakat megalapító Olekszandr Duhnovics születésének évfordulóján, azaz április 24-én fogják hivatalosan bejelenteni.

A SMI2 t hírforrása azt is közölte, hogy a titkosszolgálatok információi szerint a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében az elmúlt időben egyre átfogóbb aktivitást fejtenek ki az olyan radikális ruszin szervezetek, mint a Kárpátoroszok és a Kroton. E szervezetek elkeseredett küzdelmet folytatnak annak érdekében, hogy Kárpátalján is írjanak ki népszavazást a régió elszakadásáról a ruszin Kárpátukrajna önálló államiságának újbóli megteremtése érdekében.

http://smi2.ru/blog/43975501131/Zakarpate-namereno-vyiyti-iz-sostava-Ukrainyi

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE