Ez-az-amaz, Kiemelt

Hová tűnt a maláj MH370-es járat?

|

Valaha fény derül majd malajziai utasszállító katasztrófájának rejtélyére? Máig nem tudni semmit arról, hogy mi történhetett a rejtélyes járattal? Kuala Lumpúrból Pekingbe tartó járat március 8-án tűnt el. A 239 emberrel a fedélzetén szerencsétlenül járt Boeing 777- es március 8-án zuhanhatott le valahol a Föld nevű bolygón.

Egy biztos messze-messze a járat eredeti útvonalától. A 370-es járat, amely Peking felé tartott Kuala Lumpur felől északkeleti irányban repülve, és félúton Vietnam és Malajzia partjai között, a Thai-öböl felett szakadt meg vele a kapcsolat. Azóta semmit nem tudunk róla.

Műholdas adatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a repülő, 239 emberrel a fedélzetén az Indiai-óceánba csapódott.

malajgep

Az eltűnt malajziai repülőgép utáni kutatást vezető ausztrál hatóságok bejelentették e hét csütörtökön, hogy befejezettnek tekintik a kutatást az Indiai-óceán azon a déli részén, ahol heteken át keresték a gépet, és kizártnak tartják, hogy abban a térségben zuhant le a Boeing 777-es. Szóval nincs ott a gép. Az Indiai-óceánnak ezt a részét eddig azért vizsgálták, mert innen észleltek hangjelzéseket, amikről azt remélték, a gép fekete dobozából származnak. A négy jel, amelyet a szakértők a fekete dobozból érkező jeleknek véltek. Úgy tűnik, hogy más jeleket fogtak. Egy biztos, hogy az eltűnt maláj gép nem ott zuhant le, ahol eddig keresték.

Korábban az utolsó radarkapcsolat helyszínén, sem attól északkeletre, a vietnami partok közelében sem sikerült megtalálni a gép roncsait. Mindkét helyen látni véltek repülőgépekről bizonyos tárgyakat a vízen, de mindkét esetben kiderült, hogy nem az eltűnt gép darabjairól van szó. Azt a roncsmezőt, amit egy utasszállító személyzete Hongkong irányítóinak jelzett, az oda küldött hajók nem találták meg.

MalaysiaSearch_graphic

Az utolsó ismert pozicíó

Magyarázatként eddig felmerült, hogy a gépet eltéríthették, esetleg az egyik vagy mindkét pilóta szabotázsakciójáról volt szó, vagy valami olyan hirtelen krízishelyzet lépett fel, amelyben a pilóták és a személyzet többi tagja már nem tudott reagálni, és a gép automata üzemmódban repült az utolsó pillanatig. Máig nem tudni semmit arról, hogy milyen állapotban voltak a pilóták, nem tudni, hogy esetleg valaki behatolt-e a pilótafülkébe, hogy átvegye az irányítást, és elkövetőként sem jelentkezett egy szervezet sem. Ami a gépeltérítés verzióját támasztotta volna alá. Semmihez nem fogható rejtéllyel van dolgunk. A gépnek semmi nyomát nem találták eltűnésére, egyenlőre nincs magyarázat.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE