Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

Ülök a buszon 5. rész

|

Devizahiteles forradalom készül? Ülök a buszon, a valódi és a képletes buszon is. Az egész ország egy sehova sem – és még, ha nem a szakadék felé – tartó buszon ül. Egy másra sem nézünk, csak és nézem a letargikus magyar arcokat. Divatos szóval: orcákat. Az a benyomása az embernek, hogy nincs a földön még egy ország, ahol ennyi lebiggyedt szájszélű, ennyi komor, szomorú vagy haragos arcot lehetne látni…

Szóval, ülök a buszon, és nem hallgatózom. Hallani anélkül is, midőn egy-egy idősebb, azt gondolván, ha ő nem hall jól, más se, ezért ordítva beszél… Most éppen arról, hogy még mindig nincs vége a „devizahitelesek” gyötrésének, kiszipolyozásának. És úgy fest, most már végleg betelt a pohár…

Mert tőlünk északról ezt a hírt kaptuk:busz

„A végrehajtási szabályzat jóváhagyásával véglegesítette a szlovák kormány az áprilisban elfogadott uzsoraellenes törvényt, amely júniustól felső határt szab a fogyasztói hitelek után fizetendő kamatoknak és egyéb járulékos költségeknek.

A végrehajtási szabályzat a fogyasztói hitelek teljes hiteldíj-mutatójának (THM) arányát maximálja, oly módon, hogy júniustól uzsorakölcsönnek – és így tiltottnak – számít az a hitel, amelynek THM-je meghaladná az országban működő bankok által nyújtott, ugyanilyen típusú hitelek THM-átlagának kétszeresét.”

/http://mno.hu/penzesjog/vegleges-a-szlovak-uzsoraellenes-torveny-1229124/

 Itthon azonban változatlan a helyzet.

Remény volt, legalább is a választásokig. Remény, hogy a kormány végre a károsultak mellé áll, és betartva ígéreteit, az érvényben lévő magyar törvényeket, véget vet ennek a szörnyű nemzetgyilkosságnak.

De ez hiú reményünk volt. Nem számít nekik semmi, se az Európai Bíróság állásfoglalása, ítélete, se a leleplező cikkek, blogok, interjú tucatjai, amelyek naponta özönlenek ránk a közismert internetes megosztó portálról. Nem számít az sem, hogy a Kúria végre kimondta a Kásler ügyben, hogy az árfolyamrés, semmis! Íme, a hír lényege:

A Kúria elutasította az OTP felülvizsgálati kérelmét, és megváltoztatta a Brüsszelt is is megjárt Kásler-perben az elsőfokú bíróság ítéletét. A legfőbb bírói szerv kimondta: Káslerék devizahitelszerződésében az árfolyamrést előíró szerződési pontok érvénytelenek. Korábban a hiteles nagy tapsot kapott a nyílt ülésen, miután felszólalásában azt mondta: “Most vizsgázik a magyar jogállamiság”.

A szűk fél órás tanácskozást követően a Kúria elutasította az OTP felülvizsgálati kérelmét, és megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét. A legfőbb bírói szerv kimondta, hogy Káslerék devizahitelszerződésében az árfolyamrést előíró szerződési pontok érvénytelenek. Emellett költezte az OTP-t, hogy fizessen meg Kásleréknek 63500 forint felülvizsgálati díjat.”/ http://hvg.hu/gazdasag/

 Mi kell még? Megvárják, míg az emberek utolsó csepp türelme is elfogy, és valami szörnyűség történik?

Mert, hogy a CÖF ismét tüntetésre szólít. De tényleg ez kell, tényleg az egész világ előtt le kell járatni magunkat? Mikor jönnek rá a Parlamentben mesebeli fizetésekért – júdáspénzekért? – a bankvilág érdekeit kiszolgálók, hogy – NINCS TOVÁBB! Elérkezett az igazság órája? Nem lenne békésebb megoldás felállni és bevallani, amit már úgyis tud az egész ország?

Miért kell megvárni, hogy az országbusz alól kifusson az út, és szakadékba zuhanjunk?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Menyhért Péter

  Ausztráliában, meg mindegyik másik országban csak a devizahitel, mint hibás termék létezett!
  Nálunk don csányi maffiája megfejelte mindezt egy kis csalással pluszban, csak pechükre lebuktak!
  Ha a 15%-os sávot nem törlik el, és a 2008-as bankcsődök nem jönnek, akkor az emberek simán fizetik a tőlük ellopott milliárdokat, mert senki nem vette volna észre az apró kis lopásokat..

  ↑ LinkVálasz
 2. A magyar devizacsalás főpróbája Ausztráliában volt (WESTPAC)

  forrás:ender66 (origo)

  Ez Ausztráliában történt. Miért van nekem dejavü érzésem? Nektek ez nem ismerős? Vagy a bankvilág mindenhol ugyanúgy működik?
  Az ausztrál példa abban is hasonlít a magyar helyzethez, hogy
  – az AUD árfolyamának lebegővé változtatása előtt 2-3 évvel vezették be a CHF hiteleket,
  – az AUD hitelek kamata 25 % körüli volt, míg a CHF-é 5 % körüli,
  – olyan ügyfeleknek ajánlották a CHF hitelt, akik nem voltak tisztában a banki derivatívákkal,
  – a bankok a banki extraprofit tudatában hajszolták bele az adósokat a CHF hitel felvételébe, arra számítván, hogy az ügyfelek belebuknak
  – a CHF hiteleket nem „hedgelték”, azaz nem biztosították árfolyamkockázat ellen
  – a bankoknak már ott és akkor is tilos volt nyitott devizapozíciót egy napnál tovább fenntartani: úgy tüntették el a nyitott devizapozciót a könyveikből, hogy éjszakára átküldték a CHF tartozást tengeren túli leánybankjaikhoz, majd reggel újra nyitották a pozíciót,
  – azt a látszatot keltették a hitelfelvevőkben, hogy a CHF/AUD árfolyam hosszú időn keresztül változatlan marad,
  – a szakmai felelősséget a bankok elhárították maguktól, mondván, hogy a hitelfelvevő aláírta a szerződést,
  – a jogász szakma „krémjét” bízták meg a bankok a képviseletükkel,
  – a bankok jogászai azt javasolták a banki vezetőknek, hogy tagadjanak le mindent, ne adjanak ki semmiféle dokumentációt az adósoknak a CHF hitelükkel kapcsolatban, és húzzák az időt: az ügy olyan komplex és bonyolult, hogy a bíróságok számára túl nagy falat lesz az összes szál felgombolyítása: azt is mondták, hogy csak azokkal az ügyfelekkel egyezkedjenek, akik perbe mennek és nyernek ellenük, ugyanis az adósok többségét a pereskedés ténye és költsége visszatartja
  – erős gyanú merült fel, hogy a Legfelsőbb Bíróság egyes bíráit a bankok megvesztegették
  – általános vélemény volt, hogy ez a fajta CHF hitelezés „a vállalati bűnözés” egyik legcsúnyább példája
  http://www.opednews.com/articles/Westpac-Letters-Exposed-Au-by-Allen-Heart-081124-310.html
  http://bankvictims.com.au/westpac-bank/item/11086-west
  Hogy mit kellett volna feltárni a kockázatfeltáró nyilatkozatban? Pld. azt, hogy a 80-as években ausztrál kisvállalkozók és farmerek ezreit tették tönkre azzal, hogy (valódi) CHF hitelt árultak nekik átlag 5 éves futamidőre.
  Ezen időszak alatt a CHF kétszeresére emelkedett az ausztrál dollárhoz képest.
  Nos, ha ezzel az egyetlen ténnyel, hogy 5 éven belül a CHF a duplájára emelkedhet a Ft-hoz képest, szembesítik az ügyfelet, és kiszámolják neki, hogy mekkora lesz a hiteltörlesztése ill. a visszafizetendő tőke nagysága, már akkor hanyatt-homlok rohantak volna el az ügyfelek a bankból.
  Az ausztrál ügy azért vert fel nagy port, mert nyilvánosságra került a Westpac bank ügyvédjének levele (ezek az ún. Westpac-levelek), amelyben az ügyvédi iroda azt javasolja, hogy a bank tagadjon le mindent, hazudja azt, hogy nem várta a CHF emelkedését, és részletes tanácsokat adott az ügyben, hogy hogyan bújjon ki a bank a felelősségre vonás alól.
  (0)Válaszolok

  ↑ LinkVálasz
 3. Menyhért Péter

  Kedves Barátaim!
  – NE FIZESS, AMÍG A BANK NEM SZÁMOLT EL! –
  Szeretném mindenekelőtt leszögezni, hogy én egy kompromisszum-kész – bizonyos fokig megalkuvó típus vagyok. nem szeretem az erőszakot és a botrányokat, és nagyon-nagyon hiszek a bírák szakmai tisztességében.
  Mindennek ellenére, állandóan a radikálisok közt találom magam, és állandóan csitítom őket a tisztesség határáig!
  Alapvetően baloldali-liberális emberként, állandóan a jobbik sorai közt találom magam, mert még mindig ők a számomra legjobbak.
  Röhej, nem?
  Mindenkinek azt tudom mondani csupán, hogy álljon kii az igazáért, harcoljon a családja, a szerettei biztonságáért!
  A ma még FIZETŐ cca 3-400 ezer devizás adósnak fogalma sincs róla, hogy a kedvenc bankja, akiben annyira bízik, ma is, holnap is, minden hónapban MEGLOPJA ŐT 30-50-100-200 EZER FORINTTAL, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY MENNYI KÖLCSÖNT VETT FEL!
  EZ NEM AZ OSTOBA KAMAT-KÖLTSÉG-DEVIZAKERESKEDELEM lopási tétele, hanem az egyenleg hamisítás, ami soha, semmilyen polgári perben nem mutatható ki!
  Kis naív magyar! A svájci feljelentésemre a szövetségi Igazságügyi hivataluk azt a választ adta, hogy nem értik: ha már olyan ostoba volt a magyar nép,hogy svájci frankot vett fel, akkor mit nyafog az árfolyam, meg a többii devizahitel-kellék miatt!

  Európa nem tudja, hogy a devizahitel rizsa csupán arra kellett a csalóknak, hogy a magyar banki dolgozókat is becsapják a tolvaj-gyilkosaink!
  Kérdezzétek meg ismerős banki dolgozó barátaitokat: miért devizában görgetik a tételeket s miért nem értékelik forintban!
  Az egyenleghamisítást előlük is el kell tüntetni, hiszen ők ugyanolyan átvert emberek, mint mi, adósok.

  NE FIZESSEN A CSALÓ BAKÁRMAFFIÁNAK!
  És máris itt a magyar csoda: akármennyire tesze-tosza megalkuvó vagyok, mégis törvényszerűen a radikálisok között találom magam!
  Egyszerűen NEM LÉTEZIK más megoldás!
  A polgári engedetlenség, a passzív rezisztencia minimum követelménye, hogy

  NE FIZESS, AMÍG A BANK NEM SZÁMOLT EL!
  JÓL JEGYEZZÉTEK MEG, ÉS ÉRTESSÉTEK MEG MINDENKIVEL!
  Ha az általános iskolás gyermekemtől-unokámtól jogosan várom el, hogy a rábízott pénzzel számoljon el, HOGY LEHETÜNK OLYAN BIRKÁK, hogy a bankoktól ezt nem KÖVETELJÜK!

  – NE FIZESS, AMÍG A BANK NEM SZÁMOLT EL! –
  Legyen ez egy egyszerű és új mozgalom mindenkinek: politikai és más meggyőződésétől, tagságától és elhivatottságától függetlenül!
  Gondolj a gyermekedre és az unokádra: különb nála a don csányi féle bűnbanda bármelyik tolvaja?

  – NE FIZESS, AMÍG A BANK NEM SZÁMOLT EL! –
  Az elszámolás követelése a hatályos magyar jogszabályokon alapszik, amelyeket a csaló bankármaffia levegőnek tekint.
  Ha tenni akarsz ezért, a NYILVÁNOS Menyhért Péter baráti kör, valamint a Deviza Alapú Csalás áldozatai Facebook csoport oldalamról letölthető, kinyomtatható a szükséges levél.

  KÖVETELJE MINDENKI A BANK ELSZÁMOLÁSÁT!
  menyus

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE