Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

Magyar atom

|

A magyar atom jobban teljesít! Tegnap a nép által választott képviselőink sugárzó arccal megszavazták Paks – 2 3ezer milliárdos bővítését. A kétharmad úgy szavazott 3000Mrd Forintról, hogy halvány lila segédfogalmuk nem volt arról, hogy miről szavaznak. A párthűség mindenek felett, mint a módszerváltás előtti szép békeidőben.

A dolog szépséghibája az új Paks 2 – ről szóló döntéshozatali folyamat során nem végezték el a megalapozó vizsgálatokat. Ez a múlt héten derült ki egy tárgyaláson, amelyet az Energiaklub a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogi képviseletével indított a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) szemben a paksi döntést megalapozó hatásvizsgálatok és elemzések megismeréséért. A Fővárosi Törvényszék közölte: június 20-án kihirdetett elsőfokú ítéletében elutasította az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület keresetét, amelyet a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban közérdekű adat kiadása miatt indított az NFM ellen, mert a kért adatok nem léteznek!paks2

A Paks-2 döntéshozatali folyamat során a kormány még a saját maga által hozott jogszabályt sem tartotta be, mivel nem készítettek hatástanulmányokat.

Magyarul nincs ismeretünk arról, hogy a magyar kormány milyen számítások, elemzések, információk ismeretében döntött Paks-2 – ről. Paks-2 előkészítéséről a választópolgár semmit sem tudhat, ahogy az Országgyűlés tagjai sem, pedig tegnap ők döntöttek a 3000 milliárd forintnyi hitel felvételéről. Egy ilyen döntés nemcsak felelőtlen, de ellentétes is Magyarország érdekeivel. A kormányzati szavazógépek megszavazták. (Még, hogy a deviza hitelesek felelőtlenek voltak!)

Lázár János és Varga Mihály korábban azt nyilatkozták, hogy léteznek kormányzati számítások, és a kockázatokat is behatóan elemezték. A Fővárosi Törvényszék ítélete értelmében nem hazudtak. Csak nem bontották ki az igazság minden részletét.

A politikai viccek mély igazság tartalommal rendelkeznek. Hiszen egyébként nem születnének olyan viccek, mint az alábbi.

– Honnan lehet megtudni, hogy egy politikus hazudik? Onnan, hogy mozog a szája!

paks_tuntetes

A politika tehát nem a probléma megoldása, hanem a probléma maga. A parlamenti demokrácia puszta színjáték, ahol elkötelezhetjük magunkat egy vélemény mellett. Sajnos kényszerűen ezt is tesszük, de azt, hogy a közösség egész létét meghatározó igazság mi volna, a szavazógép politikusoktól aligha tudhatjuk meg.

Ez sem semmi:

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. juliana-ferguson

  I felt that I had done my duty. Nothing drove me now. I had run out of causes and was as close as I might ever be to peace. With all this behind me, I felt that if I had to die now, it was all right. I would not protest quite so loudly as I would have at any other time.

  ↑ LinkVálasz
 2. Virág Elvt.

  Magyar Atom
  Erről Moldova Jut Eszembe….

  ↑ LinkVálasz
 3. Lorrie

  “i might as well say this to.Disproving AtiÃehsm:Iti¢â‚¬â„¢s lifts one’s heart to see the atheists whistling in the dark out of fear because they know God must exist.”So basically if we say ANYTHING or try to help other individuals understand religion we are just doing this because we “know” there is a god? That is the weakest argument I have EVER heard.

  ↑ LinkVálasz
 4. Bobbo

  Yes, same here. I would love to have an epilogue of Faerie Path. All those queonists have been on my mind since the end of the last book. Thanks!

  ↑ LinkVálasz
 5. Menyhért Péter

  Kedves barátaim!
  Én egy olyan lökött környezetvédő vagyok, aki NEM ZÖLD, mert én a KÉK GAZDASÁG ELMÉLETET TÁMOGATOM.
  Utálom az atomenergiát, mert gátlástalan és láthatatlan környezetromboló; mert hazugság az OLCSÓSÁGA, hiszen nem rendszerszemléletű az árképzése, így a járulékos, de elhagyhatatlan költségeit nem számolják bele az árába!
  Utálom, hogy a vízfejű és öntelt hatalom megint saját zsebre dolgozik, és ELLOPJA A JÖVŐ NEMZEDÉK ÉLETTERÉT!
  Az egy dolog, hogy az idióta orbán a saját 5 gyermekének a jövőjét is szemétre dobja, és olyan helyzetet teremt, ahol egy háborodott elméjű terrorista az egész Kárpát medencét sokszáz évre lakhatatlanná teheti!
  Tudja vajon a sok vízfejű, gombnyomogató, hogy a vizes típusú atomerőművek NEM ÁLLÍTHATÓK LE, csak korlátozhatóak?
  Tudja vajon a sok vízfejű, gombnyomogató, hogy a tervezett bővítés legkritikusabb pontja a hűtővíz-ellátás, mely ezerféle módon szabotálható?
  Ennyi pénzből sokmilliónyi lakás energia felhasználását lehetne a felére csökkenteni hőszigeteléssel; míg a másik felét a rendelkezésünkre álló geotermikus és napenergia felhasználással spórolhatnánk meg.
  Én a szoci kormány energiatakarékossági pályázatára készítettem egy két projektből összeállított komplett tervet, amely a felvehető kamatmentes kölcsönt 10 éven belül megtermelte volna, és utána sok éven át ingyen energiám lett volna. Sajnos, a pályázatomat elutasították, mert bár semmi jogi vagy előírásbeli akadálya nem volt, de ők úgy gondolták, hogy egy családi ház ne pályázzon két kiírásra egyszerre. nem minősültem jó elvtársnak – mert a zuhslgag-féléknek kellett a lóvé.
  TAKARÉKOSSÁG, FENNTARTHATÓSÁG, MEGÚJULÓ ENERGIA – mindez minél nagyobb MAGYAR hozzáadott értékkel!
  Álláspontom szerint a jövőnknek a NEMZETI FENNTARTHATÓSÁG, nem pedig a buli-mutyik irányába kéne tartania. Az a bajom, ha bukik orbán, ugye nem az úgynevezett baloldal bukott alakjai jönnek utána? Isten mentsen tőlük minket!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE