Kiemelt, Pécsi hírek

A pécsi tanácsadók munkájának mérése

|

Nehéz dolga van annak, aki objektíven szeretné mérni a tanácsadók munkáját. Ugyanis tanácsadókból jól el vagyunk látva. Budapest legfőbb exportterméke Pécsre: a tanácsadó.

Felmerül a kérdés, ha Pécs annyira sikeres, mint amennyire kommunikálják, minek annyi tanácsadó? Ugyanis a tanácsadás a jelenben zajlik, és a másik ismérve, hogy jó sok pénzért. A tanácsadók munkája a jövőben mérhető, amely távoli, ködös és gyakran változó. Rövid távon elég nehéz egyszerű pécsi polgárként megítélni, hogy a tanácsok jó irányba viszik-e Pécs város szekerét. Mert például az adóssága a városnak azért még van. tanacsadas

Hiába vállalta át a jóságos, demokrata paternalista Állam bácsi. Lehet azt is mondani, hogy 3-4 év rövid idő. A sok tanácsadó Pécsre mért tanácsainak hatása csak hosszabb távon mérhető. Nekem ez a négy év is hosszú távnak tűnik. Azt is elég nehéz megmérni, hogy mi köszönhető a tanácsadók tevékenységének? Mert nem csökkentek az autóbusz viteldíjak, nem csökkent a vízdíj- hiába váltottunk francia talicskáról magyarra- helyi adókat vetnek ki, tehát e tények sem támasztják alá a tanácsadók munkájának az eredményét.

Lehet hivatkozni okos és értelmes programok helyett az elmúlt 8-12 évre. Ez is egy megoldás. De elszámoltatás nélkül nem megy. Meg tanácsadók nélkül sem. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Budapestről ide importált tanácsadók mégis csak idegenek. Magyarul külső szereplők. Egy külsősnek meg semmi sem drága. Egy idő után – miután már sok tanácsot adtak jó pénzért- vagy vesztes választások után távoznak. Akkor ismét kiderül, hogy gyakorlatilag a közpénz pazarláson kívül nem sok hasznuk volt. Árbevételt nem növeltek, költségvetési megtakarítást sem értek el.

Vicces-uzenetrogzito_BB200012

Felmerül még egy lehetőség, amelyet tudományos szempontból is érdemes megfontolni. Az ideimportált szakértők tényleg a szakma rubinjai, és gyémántjai. De az ostoba politika nem fogadja meg a tanácsokat. Hiába jók a tanácsok, ha a politika betart. Ezt lehetne mérni, – de ettől az Isten mentsen – mondjuk úgy, hogy leváltják a politikai elitet, és maradnak a tanácsadók. Az új politikai elit pedig megfogadja az okos tanácsokat, és a városunk virágzásnak indul.

Egy biztos, a városházán a különböző fő és egyéb osztályokon ott dolgozók nem külsősök. Nekik joguk és kötelességük a legjobb tudásuk szerint eljárni, és a munkájuk is mérhető. Igaz nincsenek is úgy megfizetve, mint a tanácsadók-

Kép: http://te-oldalad.hupont.hu/6/vicces

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE