Ez-az-amaz, Kiemelt

Statisztika és a hamisítás

|

Churchill szerint csak azt a statisztikát hiszem el, amelyet én hamisítok. A Központi Statisztikai Hivatalról (KSH) nem állítottam ilyet. Gondolni már gondoltam. Mert Magyarországon a statisztika arra való, hogy elfogadhatóvá tegye az eredménytelenséget.

Az első félévben három százalékkal nőttek az átlagkeresetek a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében, így a bruttó átlagkereset 235 ezer forintra, a nettó pedig 154 ezerre emelkedett a KSH szerint.

A tájékoztatóból kiderül az is, hogy a közmunkások száma újra nőtt a választások utáni nagy visszaesésből, ezúttal 153 ezer főre.statisztika5

Mint tudjuk, a közmunkaprogram kitűnően alkalmas arra, hogy kozmetikázzák az adatokat. Az adatok nem a valóságot tükrözik, mivel a közfoglalkoztatottak bérét ebbe a statisztikába nem számítják bele, annak ellenére, hogy a foglalkoztatottak mutatóját ők is gyarapítják.

A magyar közmunkások immár magasan verik PISA – tesztben a környező országok közmunkásait. Hála kormányunk gondoskodásának az iskolapadban mélyíthették el írás-olvasás tudományukat. A kormányzat elmondhatja, hogy immár nemcsak a Blikkel, hanem a Magyar Nemzet fajsúlyosabb cikkeivel is elboldogulnak.

A KSH stílusban emlékezzünk meg legnagyobb a Magyar Köztársaság azaz Magyarország az elmúlt több mint négy év sikereiről. Magyarország a világ legkisebb rezsijével működő, legolcsóbb emberek országa lett. A magyar ember nem dohányzik, nem fogyaszt kultúrát, nem jár meccsre, nem mereng romkocsmákban és nem huzigálja a félkarú rabló karját. A magyar ember nem akar jogász és közgazdász lenni, nem szereti a hosszú kampányt, nem néz mást csak közszolgálati tévét. Csak egy hobbija van a jobban teljesítés mellett, az évi 50 liter adómentes pálinka.

Végezetül egy ragyogó gyöngyszem az NGM-től a KSH stílusban: a magyar gazdaság ezzel képes lehet fenntartani azokat a pozitív munkaerő-piaci tendenciákat, amelyek a kedvezőtlen külpiaci környezet negatív hatásai ellenére a kormányváltás óta folyamatosan érvényesülnek.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE