Filmek, Pilvax Primőr

Sir Anthony Hopkins

|

Ha valakire ráillik a Sir kifejezés – vagyis a szőrség, akkor az ő. Britebb, angolabb, szőrebb és európaiabb Károly hercegnél is. Miért éppen Károlynál, kérdezik most önök. Na, jó legyen Mr. Bean vagy Twist Olivér vagy ennek a háromnak a matematikai közepe.

Ha az Anyakirálynő nem tudja miért illik fogadni Furkina – Sazo titok miniszterét – akkor felhívja Sir Hopkinst, aki gondolkodás nélkül a Herendi étkészletet és a langyos olivával spriccelt langusztát ajánlja – persze világos kék kis kosztümmel, de az amúgy is rajta van már Erzsébeten.AE1

A napok romjaiban és az árnyék országban elérte Sir Hopkins hogy ezután már nem beszélhetünk róla úgy, ahogy az amerikai csepűrágókról szokás. Ő a megkérdőjelezhetetlen becsület és az ízlés letéteményese. De ha önök látták a Hal neve: Vanda című csodálatos vígjátékot akkor emlékeznek még Ottó örök becsű véleményére a Britekről. Jönnek itt a hülye, érthetetlen kiejtésükkel, és mindig a rossz oldalra ülnek be az autójukba.

Anthony Hopkins már nem tini, 1937 december 31-én született Dél – Walesben. Egyetemre járt, majd színházi színészetet tanult, a karrierjét a másik világhíres szőrnél, Laurenre Olivernél kezdte National Theatre -ben. Sokáig alkohol beteg volt. Gyógyulása óta részt vesz minden komoly alkohol elleni rendezvényen, és különböző rehabilitációs, valamint prevenciós alapítványokat támogat nem kis összegekkel. Intellektusát hazájában is elismerik, a Walesi Egyetemen az irodalomtudományok tiszteletbeli Doktorává avatták. A 80-as évek végén két hosszabb forgatás között kiköltözött az USA-ba, vett magának egy bal kormányos autót és keresztbe – kasul átutazta az összes államot. Amikor visszatért Angliába, azt nyilatkozta, hogy Amerikában is lehet élni. Ezzel alaposan megbántotta az angol értelmiségieket, akik többé nem használták Sir Hopkins nevét az angol kulturális szimbólumaként.

A buta előítéleteknek akkor adta meg a végső pofont, amikor felvette az amerikai állampolgárságot, de a lovagi renddel járó Sir címet ennek ellenére megtarthatta. Úgy döntött a királynő attól még nem évülnek el Sir Hopkins színészi érdemei, hogy ezentúl nem nekik fizeti be az adóját. Vagyis az az ember, aki a legbritebb, nyugdíjba vonulása előtt amerikanizálta magát.

– Playboy alapján –

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE