Kiemelt, Pilvaxwélemény

A Fideszes pályázat elbírálás

|

Nyílt levélben tiltakozott Balog Zoltán miniszternél egy miskolci iskola tantestülete, közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete. Ugyanis áll a bál egy miskolci általános iskolában.

A miskolci a Kazinczy Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű általános vezetésére pályázatot írtak ki. Azon indult a korábbi igazgató és egy külső pályázó is. Mindkettőjük pályázatát eredménytelennek nyilvánították. Igaz az igazgatóét minden véleményező testület támogatta, riválisáét pedig egyöntetűn elutasították a pályázatában leírt „komoly szakmai tévedései miatt”.fideszes67

A tantestület tudomásul vette a pályázatok eredménytelenségét, és – a Miskolci Tankerület 2014. augusztus 25-ei utasítása alapján – az általános igazgatóhelyettes vezetésével el is indult a tanév. Az ünnepélyes tanévnyitó után két órával azonban megjelent az intézményben a külső pályázó, és bejelentette, hogy augusztus 15-e óta ő az intézmény megbízott igazgatója.

A levél aláírói elfogadhatatlannak tartják, hogy az intézményvezető szeptember 1-jén 11 órakor vegye fel a munkát “elkészült tantárgyfelosztás és órarend mellett akkor, amikor neki augusztus 15-ei dátumú megbízólevele van”. Értetlenül állnak a helyzet előtt, és a következő kérdésekre várnak választ a minisztertől.

1. A két eredménytelen pályázó közül miért a külsős, vezetői tapasztalattal nem rendelkező, az iskolai életünket egyáltalán nem ismerő, súlyos szakmai és tárgyi tévedéseket tartalmazó pályázatot benyújtó személyt bízzák meg az iskola vezetésével?

2. Miért nincs szükség arra a vezetőre, aki az elmúlt 13 évben az iskolát sikeresen, eredményesen, nagy szakmai hozzáértéssel, közmegelégedettséggel vezette?

3. Közel 800 gyermekünk és azok szülei nyugodtan kezdhetik el a tanévet?

4. Miért nem értesült iskolánk az augusztus 15-ei intézményvezetői megbízásról?

5. Valóban az emberi erőforrások legjobb felhasználása történt e megbízás által?

Az intézmény honlapján elérhető, hogy mely testületek véleményezték a pályázók programjait.

Az intézményi tanács értékelése
A szülői munkaközösség véleménye
A Tapolcai Szülői Munkaközösség véleménye
Az Iskolaszék véleménye
A Tapolcai Iskolaszék véleménye
A Diákönkormányzat véleménye
A Tapolcai Diákönkormányzat véleménye
A Székhelyiskola Nevelőtestületének véleménye
A Tapolcai Tantestület véleménye
Az alsós munkaközösség véleménye
A Tapolcai alsós munkaközösség véleménye
A székhelyiskola nevelési munkaközösségének véleménye
A Tapolcai felső tagozatos munkaközösségének véleménye
A Magyar – Történelem – Ének munkaközösségének véleménye

A Nyelvi munkaközösség véleménye. A Matematika, -fizika, -kémia, -informatika, -technika munkaközösség véleménye

A Művészeti Természettudományos Munkaközösség véleménye

Annak ellenére, hogy a 2014. május 20-án megtartott nevelőtestületi értekezleten a nevelőtestület: Dávid Enikő vezetői programját 0%-ban, Dózsa Lászlóné vezetői programját 98,6%-ban támogatta, nem Dózsa Lászlóné kapott megbízást. A Pártközpont másként döntött.

http://kazisuli.hu/

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. VERITAS

    Nem idei szokäs ez!Kb, 8-9 evvel ezelött az alsoszentmärtoni alsotagozatos iskolät ugy verte szet az SZDSZ-es D. A./ szociologus kepzettsegü/ mint a pinty!Reggel 3/4 8-kor közöltek a tantestülettel, hogy az iränyitäst az Ö vezetesevel egy valläsi felekezet ältal tämogatott testület veszi ät .A kiväloan müködö testület egyes tagjait ätvettek, mäsok täppenzre mentek, vagy indok nelküli felmondäst kaptak.Mindez 3 honappal a tanevzäro elött.Mindent meg lehet tenni, s meg ia teszik!Itt nem a gyerek , a tudäs, a vezetöi alkalmassäg a dontö,hanem a hovatartozäs, es ez mär nyilt titok.Csodälkozunk, hogy nemzetközi versenyeken mär az ertö olvasäsnäl is megrekedünk!? KITARTÄST MISKOLCIAK,NE ADJÄTOK FEL!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE