Kiemelt, Pécsi hírek

Megyeri tértől a kávéfőző gépekig

|

Az elmúlt évtizedekben sok furcsa döntés történt már városunkban. Mindjárt hozzátehetem, hogy e furcsaságok között a jogosan várt, de elmaradt döntéseket is megemlíthetem. Függetlenül attól, hogy mikor milyen színezetű párt emberei gyakorolták a hatalmat, ezek a furcsaságok megmaradtak.

A Megyeri tér és különösen a Magasház kálváriája, sokszor inkább sírásra ingerlő bohózata már mindenkinek a könyökén jön ki. Sajnos ilyenné kezd válni a Balokány fürdő elhanyagolt állapota is, és még sok más, egyszerű polgár számára érthetetlen eset. Miért van az, hogy Debrecen polgármestere nem győzi sorolni a Híradóban, hogy a Nagyerdőben az elmúlt időben mi minden újult meg, nem is beszélve a rengeteg már megvalósult és a jövőbeni nemzetközi sporteseményekről.kavefozogep

 Nézzünk kissé északra; megszépült a diósgyőri vár, Miskolcon új beszerzésű villamosok róják az útjukat, Miskolctapolcáról és környékéről már ne is beszéljek. Persze nem véletlen, hogy ezekről a kétség kívül megsüvegelendő eredményekről a polgármesterek most számolnak be. Elindult az önkormányzati választás kampánya, lassan véget ér az előző ciklus, egy vezetőnek szerintem kutya kötelessége beszámolnia az elvégzett munkájáról. Ez így helyes. Mindezek fényében sajnos még sötétebb a helyzetünk. Pécs polgármestere miről tud beszámolni? Itt volt az EKF! Igen. Azt már készként kapta, igaz, neki és csapatának kellett levezényelnie. Igen, úgy ahogy sikerült is megoldani a feladatot. De kérdem én, mi a hozadéka? Az egyes terek kivitelezésének silányságát nem lehet a szocikra tolni. Az elcsúfított tettyei palotaromot sem. Azért sem a korábbi városvezetés a hibás, hogy a szökőkutak a rom előtt évekig nem működtek.

 Itt vannak az új buszok! Valóban. Egy kényszerű helyzet eredményeképpen. Emlékezzünk az igazságot kimondó és emiatt eltávolított, majd munkakörébe visszavett szakszervezeti vezetőre! Egyben sajnálattal kell megjegyeznem, hogy a buszok jelentős részét béreljük és nem a miénk. És sajnos a buszparkunk tovább öregedett. További beszerzésekre lesz szükség.

És itt a legújabb városházi ügy. Kampánynyitónak. Utána néztem az interneten: százezerért már olyan, de olyan kávégépet lehet venni! De olyant… A kiselejtezendő 11 gép pótlását így 1.1 millió forintból meg lehetett volna oldani. De nem tették. Úgy látszik, Pécs tényleg a furcsa döntések városa.

 http://asztaltarsasag.blogspot.hu/2014/08/maraczy-tibor-megyeri-tertol-kavefozo.html

 

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE