Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

A morgás joga 4.

|

Mai cikkem tárgya a nem is olyan régmúlt. Gyermekkoromban, fiatal felnőtt koromban egyszerűbb volt az élet. Nem is csak arra gondolok, hogy nem kellett azzal a rengeteg kütyüvel foglalkozni, mint manapság, pedig, ez is megérne egy misét. Valahogy több időnk volt. Ha nem is egymásra, de a munkára minden bizonnyal, de emlékezzünk csak!

A barátoknak, ismerősöknek, szomszédoknak is többet segítettünk, és volt kis „hobby” kertünk is. Mindig akadt tenni való. Tudom, tudom ma is lehet, de mégsem olyan.morgas

Törtem is a fejem napokon keresztül, mi lehet az oka, hogy akkor mindenre volt idő, most meg szinte csak aludni jár haza az ember. Abban biztos vagyok, hogy nem a módszerváltás a ludas, hiszen én még soha nem éltem ilyen jól, ennyire jól teljesítő hazában – és ne feledkezzek meg szűkebb pátriárkámról sem -, egy ilyen sikeres városban! A rezsi csökkentés sem lehet móka az én már-már sztahanovista munkamániámnak, hiszen ha valami kevesebbe kerül, azért kevesebbet is kell dolgoznom! Na, meg az SZJA! Annyira alacsony szintre sikerült levinni, hogy azért biztosan nem kell dolgoznom egy hónapban egy hetet! De akkor miért nem érzem én, hogy annyira jó nekem?

Arra is gondoltam, hogy biztosan bennem van a hiba, túlontúl elfogult vagyok a múlttal kapcsolatban, kevéssé tudom magamévá tenni az utóbbi 25 év eredményeit, szkeptikus és kissé fanyalgó is vagyok.

Ilyen gondolatok bántottak engem – a múlt egyszerűbb voltára utal az a tény is, hogy Petőfit csak egy – amikor egy este a feleségemmel beszélgettünk és megvilágosodtam! Igen ez az, a különbség! Ebben a kellemes társaságban nagyon sokféle téma szóba jön, így az is, hogy régebben a gazdálkodási beszámolók, illetve minden olyan irat, terv, egyéb okmányból kellet készíteni a pártbizottság részére is. Azért, hogy ezen dolgok ne szenvedjenek csorbát, a vállalatoknál – akkor csak állami lehetett – volt egy kis pártbizottság egy titkárral az élen. Ő képviselte a – az akkor még csak egy – vezető párt érdekeit a vállalatnál. A párttitkár! Igen! Megvan! Ő a frankót is megmondta, mit, mikor, hogyan csinálj és nem volt gondod semmire! Ez az ok!

Ja! Talán még egy ok a mai nem túl jó közérzetemre: akkor mindenki tudta ki a párttitkár!

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE