Ez-az-amaz, Kiemelt

Megvan a devizahitel elszámolásáról a törvényjavaslat!

|

Benyújtotta pénteken a kormány az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely alapján a pénzügyi intézményeknek el kell számolniuk fogyasztóikkal a múltbeli túlfizetéseket. 

A július elején elfogadott első devizahiteles törvény után ez lehet a második jogszabály, amelyet az Országgyűlés a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatban elfogad.devizahitel

A javaslat a fogyasztói kölcsönszerződések érvénytelen szerződéses rendelkezéseinek alapján szükségessé váló elszámolást szabályozza, mivel az érvénytelen szerződéses kikötések alkalmazása miatt a fogyasztók javára túlfizetés keletkezett – olvasható az általános indoklásban.

A kormány az előterjesztésben rögzíti: az adós javára mutatkozó túlfizetést a tőketartozás terhére, előtörlesztésként kell elszámolni. A bankoknak a végtörlesztett adósokkal is el kell számolniuk: az érintettek 2015. március 1. és 31. között, 10 000 forintos díj ellenében kérhetnek elszámolást  a pénzügyi intézménytől.

A törvényjavaslat szövegét itt találod: http://www.parlament.hu/irom40/01272/01272.pdf

(Forrás: MTI)

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE