Kiemelt, Pilvax Primőr

A morgás joga 6.

|

Olvasom az újságokat, hallgatom, nézem a híreket. Tudom, mindez eléggé önsanyargató valaminek tűnik, de én csak ilyen vagyok, nem mindig azt teszem, ami nekem a legjobb. Fenti okból kifolyólag, egyre inkább meggyőződésemmé válik az eddig csak sejtett hit, hogy tudniillik, jelenlegi kormányunk, vezető pártunk tagjai emlékezet kiesésben szenvednek.

Egyszerűen nem emlékszenek olyan tényekre a múltból, melyek ma kényelmetlenek. Az hagyján, hogy frissen kinevezett miniszter nem emlékszik, hogy nyáron mennyit fizetett és azt honnan szedte össze, jelenlegi luxus lakására, mert hát ugye a régi már kicsi volt. Meg ki a francot érdekelnek a részletek? Engem. Azt is megmondom, miért. Tegyük fel, hogy én is szeretnék egy nagyobb lakást, mert a régi kicsi és a medencében (fürdőkád) sem lehet olyan jókat úszni! morgas3

Van ám egy kis bökkenő! Nem elég, hogy a fizetésem nem bír el ca. 100 misit, azaz elbír, mert ennyi hitelt 50 év alatt havi 167 ezerből, kamat és egyéb költségek nélkül meg lehet úszni. Hajrá! Meg olyan sincs a rokonságban, akitől kérhetnék baráti 70 milliót. Tudom, az én bajom: rossz helyre születtem. Meg ugye nekem nem a FIDESZ a munkáltatóm! Nem is vesztegetem a legkevésbé sem drága időmet tovább erre az ügyre, csak még egyet! Szegény Szijjártó Péter miből fogja a kölcsönöket és a rezsit fizetni! Ugye havi nettó 800 ezerből nem futhatja törlesztőre, rezsire (ca 500 ezer) és megélhetésre. Kíváncsi vagyok, indul-e aláírásgyűjtés a megsegítésére! Meg arra is, hogy indul-e ellene vagyonosodási vizsgálat, mondjuk a független NAV részéről?!

De van még felejtős emberünk! Itt van a Rogán Anti, aki maga sem tudja, hogyan kell kiszámolni lakása alapterületét. Sajna, nem ilyen iskolába járt. De becsületesen módosította vagyonbevallását. Gratulálunk neki is! Ő is elszámolhatna bevételeivel és kiadásaival, mert azt is szeretném megtudni, hogyan kell kigazdálkodni 5-6 háztartási alkalmazott bérét és annak járulékait! Hiába na az iskola.

Van még egy feledékeny emberünk, aki legszívesebben arról sem venne tudomást, hogy ő már volt miniszterelnök. Méghozzá micsoda időkben! A nagy tettek ideje volt az! Úgy ám! Mi emlékszünk arra is, hogy ebben az időszakban Járay Zsigmond volt a pénzügyér (is). Meg ebben az időszakban került bevezetésre hazánkban a deviza alapú hitelezés! Ugye, ugye! Már majdnem elfelejtettük mi is! Hiába, az ember csak kapkodja a fejét a sok siker, győzelem hallatán.

Sikeresek vagyunk, semmi kétség, de! Nem tudom, hogy, de láttam a tv-ben egy riportot a külföldi és a hazai fizetések összehasonlításáról. Tudom, tudom ezt így nem lehet, hiszen a liberális kapitalizmus, meg a politikai korrektség, mind-mind ellenünk dolgozik és akadályokat gördít a magyar életszínvonal belátható időn belüli emelése elé. Ez van! Nem akarunk a bevált módszerek szerint dolgozni, majd mi kitaláljuk, hisz’ annyi okos és jó fejünk van.

A véleményem azért az, hogy nem kellene olyan dolgokon gondolkodni, ami ki van találva, lehetne a múltból tanulni is! Igaz, kellene hozzá egy kis emlékezőtehetség is!

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE