Ez-az-amaz

Halál után már késő a megbánás

|

A történetet Maráczy Tibor barátomtól kaptam már hónapokkal ezelőtt. Akkor megkértem arra, halottak napján tehessem közzé a patacsipilvaxon. Hogy miért? Mert halott édesapám és az én gyarlóságom jut róla eszembe.

Egy fiatal férfi diplomavizsga előtt állt, várta azt a pillanatot, amikor diploma kerül a kezébe.

Közben hónapokon át csodálta a gyönyörű sportautót egy kereskedő autószalonjában, gondolván azt, hogy az apja megengedheti magának, hogy a diplomaszerzés napján egy ilyen autóval megajándékozhassa őt. Meg is mondta az apjának, hogy ez minden, amit akar!

A diplomaszerzés napjának a közeledtével a fiatalember várta, hogy az apja megvásárolja az autót. Végül reggel a diplomavizsga napján, az apja szólította őt a dolgozószobájába, és elmondta neki, hogy milyen büszke arra, hogy egy ilyen szép fia van, és hogy mennyire szereti őt. Ekkor átadott neki egy szépen becsomagolt dobozt.

Kíváncsian, de kissé csalódottan a fiatalember kinyitotta a dobozt, és abban egy szép, bőrkötéses Bibliát talált, a fedelén az ő nevével, domborműves aranyozott betűkkel írva.
Ekkor dühösen felemelte a hangját az apjára, és ezt mondta: “Rengeted pénzed van, és nekem egy Bibliát adsz?” Aztán kirohant, és otthagyta a Bibliát .

Sok év múlva a fiatalember nagyon sikeres emberré vált az üzleti életben. Volt egy szép otthona és csodálatos családja. Közben rájött arra, hogy az apja már nagyon öreg. Úgy gondolta, talán meg kellene látogatnia, hiszen nem látta őt a diplomaszerzés napja óta. De mielőtt intézkedett volna az utazás érdekében, egy táviratot kapott, amelyben ez volt írva: Édesapja elhunyt, minden vagyonát önre hagyta. Sürgősen térjen haza, mert sok elintéznivalója van a hagyatékkal kapcsolatban.

Amikor megérkezett az apja házába, a ház üres volt, apja eltemetve. Szomorúság és megbánás töltötte el a szívét.

Elkezdett keresgélni az apja fontos dokumentumai között. Ekkor bukkant a Bibliára, érintetlen volt, úgy becsomagolva, ahogy azon a napon otthagyta.

Könnyek között, reszkető kézzel nyitotta ki a Bibliát, és az első lapon egy mondatot talált, apja kézjegyével írva:” Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, akkor mennyivel inkább ad jót, mennyei Atyátok azoknak, akik kérik.(Mt7.11)

Ezen szavak olvasása közben egy autókulcs esett ki a Bibliából, címke rajta, amelyen rajta volt annak a kereskedőnek a neve, akinél ő annak idején az autót látta. A címkén volt egy időpont, a diplomaszerzés napja, valamint egy szó: K I F I Z E T V E !

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE