Pécsi hírek, Pilvax Primőr

Keresztapának öltöztek a baranyai Fideszesek

|

„Fidesz-maffia!” – kiáltották többen az internetadó bevezetése elleni tüntetésen. Ha csak egy hanyag gondolatot szabad ehhez hozzáfűzni: a Facebook – generációra kivetett internetadóhoz hasonló blődség a szesztilalom óta nem volt a politikában. Persze, az egy másik maffia-korszak volt…

Azonban nem is tudták a csacsi kis tüntetők, hogy fején találták a szöget.

maffiozo1

Bánki Erik (kép bal oldalán) a Fidesz országgyűlési képviselője, regionális igazgatója 2010-ben a Keresztapa című film főhősét, a Marlon Brando által megformált  Don Vito Corleone-t ábrázoló pólóban jelent meg. Na, nem farsangon, ő felelős politikusként így várta a pécsi önkormányzati választások eredményét Páva Zsolt polgármesterrel, illetve a Fidesz-közeli pécsi médiaközpont vezetőjével, Kapitány Gergellyel.

maffiozo2

És ha valaki azt gondolta volna, hogy ezek után a Fideszben megbeszélték, hogy ezt azért mégse kéne, az tévedett. 2014-ben egy másik pécsi fideszes várta a választási győzelmet Don Corleoné-nak öltözve, ezúttal egy kisebb hal, a Pécs 17. számú egyéni választókerületében 649 szavazattal önkormányzati képviselővé választott, a kampány során fröccsöt osztogató Hári József üzent a 17-es körzetben élőknek, hogy milyen szellemben kívánja ellátni a környék lakosságának képviseletét.

Érdekesség, hogy a Keresztapa című film visszatérő motívuma a narancs volt. Don Vito éppen narancsot vásárol egy árustól, amikor lelövik, és narancs héját teszi a szájába, mikor a film végén az unokáját kergeti és meghal.

(Fotók: BAMA.hu és PécsiÚjság.hu)

Olvasói levél

A Szent Mihály Arkangyal Társaság engedélyével

http://asztaltarsasag.blogspot.hu/

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Noname

    Narancs sok volt az igazi Keresztapában is.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE