Pilvaxwélemény

Devizahitelesek. Avagy így számoltatjuk el a bankokat?

|

Három választást nyert ez évben a devizahitelesek megmentésével és a bankok elszámoltatása című népmesével a Fidesz. A gumi ingatlanú Rogán – ahány vagyonnyilatkozat módosítás, annyival nagyobb a keco- sokszor nyilatkozott, hogy milyen jól járnak a hitelesek. Varga Mihály bejelentése szertefoszlatta a csodát. Egy eurót 308,97, egy svájci frankot 256,60, egy amerikai dollárt 249,29, egy japán jent pedig 2,163 forintért váltják majd át a bankok.

Így kell hinni a kormánynak, a különböző határidős Rogáni ígérgetéseknek, és az óriás plakátoknak. Ez a sokat ígért elszámoltatást?  A forintosítást nem a napi piaci áron kellett volna megállapítani, hanem a felvételkori aktuális árfolyamon, és az akkor felvett tőkére vonatkozzon, nem a mostanira.fizess

A Magyarországon alkalmazott „devizahitel” kimeríti az uzsora bűncselekmény kategóriáját, ami törvény által üldözendő, ennek ellenére mégsem történik meg. Ez a fajta forintosítás az ügyfelek számára az elképzelhető legrosszabb.

Ha most forintosítják a hitelt, akkor az azt jelenti, hogy az egész hitelre, amit felvett egy hiteles 170 forinton (svájci frank) akkor most 256.60 forintot kell majd kamatot fizetnie, akkor is ha mondjuk, egy év múlva lejjebb megy a svájci frank ára? Egy biztos a bankok jobban teljesítenek ismét, hála a Fidesznek!

Gyakorlatilag arról van szó, azt biztosítják a bankoknak, hogy a hitel idő teljes időtartamára kiterjesztik a 256.60 forintos árfolyamot azzal, hogy a valaha volt legrosszabb árfolyamon forintosítják. Átverés volt, a bankokat szolgálja a Fidesz és 20 évre előre biztosította nekik a kamatot jó magas árfolyamon. A cimbik és bennfentesek pedig anno 180 forinton végtörlesztettek. Köszönjük Fidesz!

A kormány egyéves időhúzása után most úgy néz, ki mintha most venné fel a hiteles, – aki már több éve törleszt forintban- a hitelt devizában és ezt azonnal forint hitellé konvertálnák. Rogán úr tessék mondani ez a bankokon kívül még kinek jó?

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Lívia

  Kedves Doki! Bár nem vagyok (szerencsére) hitelt törlesztő ember, mégis kérem, hogy az utolsó mondatát memorizálja és tartsa magát ehhez! A forint árfolyama mindig is mesterségesen szabályozott dolog volt, legalábbis a gengszterváltás óta. A deviza és egyéb hiteles embereket alaposan behúzták a csőbe mézes-mázos szép szavakkal. Eltekintve a forint árfolyamtól, mindegyiknek munkahelye volt a kölcsön felvétele idején, egyik sem gondolt arra, hogy munkanélküliként a lakását viszi a bank a feje fölül. Lehet, hogy magában nincs sajnálat, szánalom, a külföldön dolgozó, jórészt alantas munkát végző emberek iránt. Nekem a szívem szakad meg értük. Amikor egyedül álló anyuka a saját 13 éves gyerekére bízza az 5 éves testvérét teljeskörűen, mert neki Ausztriába kell menni dolgozni, hogy ne a hajléktalanok számát gyarapítsák. Semmi mást nem szeretett volna, mint egy szépen felújított lakást, ami az otthonuk. Ő nem az egyetlen, aki ezt az életformát kénytelen élni, saját gyerekét a felnőttek felelősséggel felruházni, megfosztva egy 13-15 évest a gyerekkor gondtalanságától.. természetesen azt a kis százalékot, akik spekulatív céllal vették fel a hitelt, magam sem sajnálom, de ők az elenyésző szám ebben a történetben.

  ↑ LinkVálasz
 2. Almási Béla

  Kedves Doki!

  Hogy is van ez a dolog? Ki a kapzsi? A hiteles, aki élni akar és akart, mert ahhoz mindenkinek joga van és nagyobb érték, mint a pénz.
  Vagy a politikai és pénzügyi hatalom ?

  Már évtizedek óta szegénység tombol az országban. A szocialista kormányok idején is nagy téma volt az “éhező gyerekek” kérdése. A tanárok tudják legjobban. Talán inkább a pénzügyi és politikai hatalom kapzsiságát, önzését és tisztességtelenségét kellene emlegetni. A pénzügyi szabályokban a SÁTÁN gonoszsága rejlik:
  “Vagy meghajolsz előttem, vagy elpusztulsz.”

  Milyen igazság alapján keres egy adóügyi vezető több, mint másfél milliót.
  Milyen igazság az, hogy több milliót keres egy bankár havonta?
  Milyen értéket állít elő és kinek? Kit és mit szolgál a ténykedése?
  Nem szabad elfelejteni, hogy a civilizáció eljutott oda, hogy az élet is veszélyben van a bolygón (természeti és társadalmi katasztrófák tömkelege, öngyilkosságok, háborús fenyegetések, stb). Ezek ellen a hatalom emberei természetesen védik magukat
  az intézkedéseikkel erősen alapozva arra, hogy a hatalom ne sérüljön.

  Sajnos, ez nem csak Magyarország problémája. A nemzetközi politikában is egy más szemléletre lenne szükég. Az nem tisztességtelen, erkölcstelen, hogy egy egy országnak vagy népcsoportnak fegyvet küldünk, hogy harcoljon mások ellen, mert azok terroristák?
  Senki nem születik terroristának. Mi ez, ha nem korrupció?

  ↑ LinkVálasz
 3. VERITAS

  Más a különvélemény, ez mindenki joga. De nem kell ráhúzni a nagy többségre a pénzsóvár kapzsiságot, mintha ez lenne jellemzője a devizahitelesek többségének. Akik nyerészkedni akartak, már megszabadultak kötelmeiktől, mert ravaszséggal párosult a hitel kérésük. Ha kicsinykét veszítettek is , volt miből veszíteni!Magukról időben gondoskodtak, és 180 Ft-os végtörlesztéssel hipp-hopp még nyertek is rajta!A nyerészkedőkbe meg annyi becsület sem szorult, hogy hatalmuk erejének segítségével az igazi vesztesekért kiálljanak. Minden pártbéli volt hiteles besüketülve bámul a plafonra az országgyűlésben, mintha most látná a falakon először a freskókat! Az igazság az, hogy banki jártasságban tapasztalatlan embereket húztak csőbe a bankárok a politikusok segédkezésável, országunk kifostásztására!S itt már nemcsak az egyén szenved, itt már Ön is szenvedni fog, ha eddig meg is úszta, mert országunk süllyed lefelé a mocsárba, s még mindig nem találjuk a mocsár alját, mert nincs késztetés politikusaink számára, hogy felhatalmazásukkal éljenek! Csak az önző, egyéni érdek a diktátum számukra, és a pártérdek. Ha nem ezt teszik, nem szolgálják pártjuk elkötelezettségét a banki elvárások felé,mehetnének külföldre ők is robotba. Bár ezt is kétlem, mert rengeteg pénz ment ki és nem az öngyilkos hitelesek vitték ki nyerászkedésre!Hatalmas a baj, , és óriási a szegénység!Tessék megnézni egy-egy falut, ahol mezőgazdaságból kellene megélni a többségnek. De nincs munka!!! Mert körbeszántotta a Csányi ,és gépekkel dolgozik, nem kell a kézierő 40-50-60 ház áll üresen sok baranyai faluban, mert bérbevették a csányifélék a földjeiket,és nincs takarmányuk, hogy egy disznót télire felhízlaljanak4 A házak rogyadoznak, nincs felújításra pénz, , már nincs bölcsőde, a 20 éves új iskola lassan nappali öregotthon lesz ,mert nem születnek gyerekek!Svédországban olyan adókat nyomnak a gazdag vállalkozókra, hogyha a megvásárolt földjén ,gyárában nem teremt X mennyiségű munkalehetőséget, akkor 90%-os adóval súlythatják4 Ezért irigyelt jóléti társadalom, s ezért vagyunk mi egy szánalmas fertő!

  ↑ LinkVálasz
 4. Doki

  Sok sikert a devizahiteleseknek, nem vagyok ellendrukker, pusztán csak más erről a véleményem és nem a lelkületem passzív. Unalmas lenne, ha mindenben mindenki egyetértene.

  ↑ LinkVálasz
 5. VERITAS

  Kedves Doki Úr! Lehet, hogy Ön betartja a szavát, és többet nem szólal meg devizaügyben. Nagyon helyeslem a tartózkodását! Én viszont nem tettem fogadalmat, igy nem is kell betartanom semmit. Hogy megnyugtassam sebző-vérző lelkét ,vannak Európában értünk aggódó , kitántorgott-kikergetett emberek, akik minden munkát elvállalva küzdenek, hogy “könnyelműen” felvett hitelüket törleszteni tudják. Ezek az emberek viszont nem fogják vissza magukat, mint sok belhoni, Önhöz hasonló lelkületű passzív magyar. Stockholmban,Berlinben,Münchenben, Párizsban a magyarországi tüntetéssel egyidőben nemcsak lélekben, hanem valóságban tüntetni fognak. Lehet, hogy megszólalnak hitelük kálváriájáról is! Jól teszik! Sziveskedjen a fészbukjára pattintani, hadd kapjon frászt az egyre növekvő tüntetésre jelentkezők számától! Igen ,hétvégén nem fognak rántotthúst panírozni, hanem szendvicseket készítenek magyar módisan az útra. Mert ott máshogy szól a nóta Kedves Doki Úr! Ott örülnek egymásnak, ott Himnusz,vagy Szózat alatt ha nem is mutatják, SÍR A LELKÜK! Majd esti nyugovóra térvén, vagy már a vonaton vagy buszon végre feltörhet belőlük az elfolytott sírás, az itthon maradt családjukért! Számolgatják pénzecskéjüket, mennyi megy a törlesztésre,mennyi marad megélhetésre. De a forint csak emelkedik, s nekik egyre jobban húzni kell az igát! Ne nyolc órában tessék gondolkodni, hanam 10-12-ben. + utazás. Mert el kell vállalni a munkát az átkozott deviza miatt a világ túlsó felén is! Volt már Ön távol hazájától úgy, hogy nagy vágya ellenére mégsem jöhetett haza? Mit gondol a magyar munkavállaló, ha gyermeke nem magyar népdalt dúdol, nem hallott az öreg néne őzikéjéről, , meg a markolábról,a körtemuzsikáról, ami csak akkor szólalt meg, ha jó gyerek fújta —-pedig már tíz éves lesz a gyerkőc- sajnos a könyv már nem fért be a csomagba, melyet annak idején ronggyá olvasott:. Könnyű ítélkezni mások felett, kapzsisággal vádolni azokat, akik csak élni szerettek volna, házasodni ,gyereket nevelni. De a haza nem adta meg nekik, hogy itthon találjanak boldogulást. mert a haza hűtlen lett hozzájuk!Nagyon hűtlen lett! Bízom benne, hogy sokan lesznek a tüntetéseken- nemcsak magyarok, hanem szolidáris ,más nyelven beszélő európaiak .

  ↑ LinkVálasz
 6. VERITAS

  adóscsapdából—-javítottam

  ↑ LinkVálasz
 7. VERITAS

  Ne is Kedves Doki Úr, mert nagyon kivágja a biztositékot nemcsak nálam, másoknál is! SEMMIFÉLE TÁJÉKOZTATÁS NEM VOLT! Lehet, hogy Ön kapásból megérti a csűrés-csavarás módon leírt körmondatokat, tele szakszavakkal, mint jogvégzett ember, de a hitelfelvevők többségének halvány f…ja sincs a jogi nyelvezetről! Sőt , úgy látom az eddigi , öt év óta húzódó , MAGASABBRENDŰ JOGTUDÓSOK?KÖZGAZDÁSZOK? sem tudják megmagyarázni azt a kölcsönt, ami MEGMAGYARÁZHATATLAN!!! Kihagytam a tudós emberek sorából a nagyméltóságú politikus urakat, akik bele-bele kotyogtak a tudósok vitáiba .Bár ne kotyogtak volna bele, okos ember nem megy politikusnak- ők nem tudós emberek. De kotyognak, mert ezt kell tenniük. Így marad meg a politikusi állásuk! /Kósa-Szijártó. -óriási Ft-gyengülés/ Ha az érettségin nem volt tétel a pénzmozgás, meg kockázat, tőkemozgás, meg kamatláb stb., hogyan tudja követni az egyszerű átlagember a banki pénzmozgás rejtelmeit? Sőt lélektant , pszihológiát sem tanult, sem banki ravasz cseleket sem oktattak, hogy felkészültek legyenek a bankár-politikus-maffia cselezéseiről! Előnyben voltak a bankok! Ők igenis tudtak a pénzmozgásról, s várták a jó alkalmat, mikor lehet lecsapni a beetetett hitelezőkre! Politikus és önkormányzati nagyjaink pár nap alatt összedobták maguknak a 180Ft-os végtörlesztőt, s mikor mindenki AKI SZÁMÍT— ki tudott menekülni az adócsapdából, akkor lezárták a kaput a bankok. A pórnép mire észretért, és más hitelforrás után nézett, már nem végtörleszthetett! Igen, Kedves Doki Úr!- lehet, hogy Ön is a kiváltságosok közt volt, és most odahány az árokba, ahol a bedőlt hitelesek kapálóznak! Nem nagy dícséret ez Önnek , és húnyja le szépen a szemecskéjét, s ici-picit szégyellje el magát!

  ↑ LinkVálasz
 8. Doki

  Az alkotmánybíróság jogegységesítő döntése szerintem egyértelmű: az árfolyamrés alkalmazása (eladási és vételi árfolyam váltogatása) és az egyoldalú kamatemelés jogellenes volt. De az árfolyamváltozás kockázatát az adósoknak kell viselni. Milyen jogalapja lenne annak, hogy a hitel felvételekor aktuális árfolyamon forintosítsák a tartozást? Hol marad akkor a kockázat? Ha ez történne, azzal szemen köpnék az összes forintban eladósodott hitelest, valamint a hitelt soha fel nem vett embereket is. Kezüket dörzsölgetve mosolyogtak a hitel felvételekor, (tudom, mert mi is vettünk fel svájci frank alapú hitelt autóra és mi is örültünk mint majom farkának) csak pechük volt, mert a forint sokat gyengült az évek során. Na, ez volt a kockázat. Ha a forint erős marad, akkor senki nem reklamál, ott a mosoly most is az arcokon. Soha még nem szóltam hozzá devizahiteles írásokhoz, barátaim jól tudják, hogy mindig, és most is az vagyok, aki nem tudom sajnálni a devizahiteleseket, mert szerintem a saját kapzsiságuk jutatta őket ide. Na, ezzel most biztos nem leszek népszerű, de nagyon tele van már a hócipőm a devizahiteles sajnálkozásokkal, és úgy gondoltam, egyszer megírom róla a véleményemet, mindenféle közgazdasági ködösítés nélkül. Kockáztattak, nem jött be, van ez így. Na, ennyi az én véleményem, tudom senki nem fog velem egyetérteni, ezért is írom ezt névvel, ne mondja senki, hogy elbújok. Többet nem is szólalok meg ez ügyben.

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE