Kiemelt, Pilvaxwélemény

Devizahiteles mentés, és Kósa nagy utazása

|

Kósa Lajos még erőteljesen cáfolta a Hír tv október 25-ei Magyarország Élőben, c. műsorában a piaci áron való átváltást. Kacsának minősítve az egészet. Mint mondta az élő klasszikus: „a piaci árfolyam a devizahiteleseket olyan mértékben hozná lehetetlen helyzetbe, hogy amit eddig adtunk segítséget, annak semmi értelme nem lenne, és nem is ez a szándék, nem is hallottam erről, tehát ez valószínűleg kacsa”.

Aztán kiderült, hogy ez nem kacsa, hanem a valóság. Piaci alapon történik. Tehát a Fidesz Bankok általi elszámoltatása úgy történik, hogy a Bank sem jár rosszul.

A 2014. évi választásokra időzített banki elszámoltatásnak három fontos eleme az árfolyamrés, az egyoldalú szerződésmódosítás és a forintosítás.

kacsa

Az első kettő tekintetében azEmberek hamar rájöttek, hogy ez bizony törvénytelen. Több évnyi törlesztőrészlet befizetése után ki is mondta a Kúria, hogy ez törvénytelen, a bankoknak meg fizetniük kell. Ez az a nevezetes kb. 900-1000 milliárd forint, amit fideszes politikusok,- Rogán, Kósa, Varga- sokszor ismételt a kampányokban, és most a bankoknak vissza kell fizetni.

Sajnos sokan csak a jogtalanul, pluszban beszedett pénzek visszafizetésének ígéretére figyeltek. Ez hiába nagy összeg nem rendíti meg a bankot, különösen azért mert évekig használták a jogtalanul beszedett lóvét, de erre kamatot nem adnak.

Az elszámoltatás harmadik eleme a forintra történő átváltás kérdése volt. Ebben bíztak leginkább azEmberek. Aztán sokan csalódtak. Mert emlékeznek arra, hogy Kósa Kupak Lali a svájci frank alapú hitelét 180 forinton törlesztett, és még így is nyert. Valljuk be akkor sem Kósa Lajosnak volt a legnagyobb szüksége arra a mentésre. Így tehát alapos a csalódás a nem parlamenti képviselő becsapott átlag devizahitelesek körében.

A bankok extraprofitja a szabálytalanul megkötött devizahitelekből, az árfolyammal történő manipulációból, és a szerződésmódosításokból származik. Az állam nem akadályozta meg – PSZÁF segítségével- az extraprofit termelését. Hanem beépítette a költségbevetésbe a bankadóval. Ezért kedvez a bankoknak a kormány. A devizahitelesek pedig tovább fizetnek. A banki és kormányzati vadászok pedig versenyt lőnek az adós kacsákra.

Kósa Lajos a kacsát ledugta a torkunkon. Most Dubajozot majd a Rolling Stones koncerten múlatta a nem olcsó kacsát. Tellett a 180 forintos végtörlesztésen kaszált nyereségen.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE