Kiemelt, Pilvax Primőr

Köszönjük Dárdai Pali!

|

Dárdai Pál a szerény pécsi srác hazajön Berlinből és kisebb fajta csodát tett a magyar futball posványából. Volt olyan „mesteredző” aki kifogásolta, hogy Palinak nincs meg a licensze. És? Pintér Attilának meg többeknek volt. Mit ért? Jön a szerény pécsi srác és megmutatja, hogy így is lehet csinálni!

Az itthoni belterjes futball közegben ritka normális és emberi viselkedésével, kisugárzásával, mondanivalójával és főleg azzal a hét ponttal, amit az utóbbi évek egyik leggyengébb állapotú és összetételű keretével ért el. Ilyen színvonalú NB I-es bajnoksággal. Hoztunk három meccset – a Bukaresti döntetlen felért egy győzelemmel – pontosan úgy, ahogy azt Dárdai Pál megtervezte és megígérte. Egy szinte lyukas védelemnél egyetlen lehetséges módon, a hatékony szerb vízilabdát idézve: amikor támadunk, nyolc emberrel akkor is védekezünk.dardai

Pali felrázta a csapatot. Hitet adott a csapatnak. Tudom, hogy most nem folytatja. De Dárdai Pál talán arra a teljesítményre is képes lenne, mint amit Otto a görögökkel. Hit nélkül focizni sem lehet. A három tét meccsel sokat javított a válogatottunk.

A magyar válogatott hat helyet javítva 44. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, melyet továbbra is a világbajnok német válogatott vezet Argentína és Kolumbia előtt. A FIFA honlapja szerint Feröer-szigetek csapata nem kevesebb, mint 82 pozíciót javított az egy hónappal ezelőtti rangsorhoz képest, amit annak köszönhet, hogy a 2016-os Eb-selejtező magyar érdekeltségű csoportjában bombameglepetésre 1-0-ra legyőzte a nyáron még világbajnoki nyolcad döntős görög együttest.

A hatosból jelenleg a románok állnak a legjobban a maguk 15. pozíciójával, őket a görögök követik a 25. helyen. A magyarok visszaelőzték a 47. helyre visszacsúszott északíreket, a finnek jelenleg a 70., a feröeriek pedig a 105. pozíciót foglalják el.

Dárdai a Hertha BSC-ben is tiszteletet és elismerést vívott ki, hiszen 14 év alatt 300 Bundesliga meccsel a a háta mögött, több BL- meccset játszott. Dárdai Pál “nyílt, közvetlen és optimista, és olyan plusz motivációt adott a válogatott csapatunknak, ami már maga is csoda. Köszönjük Pali!

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE