Kiemelt, Pilvaxwélemény

Nem kezdek új életet

|

Soha nem fogadtam sem szilveszterkor, sem újév hajnalán, hogy új életet kezdek. A magam részéről örülök, ha a régit folytathatom, úgy 20-30 évig még. Az élettől hamar megtanultam azt, amit két szóval össze lehet foglalni: megy tovább. Méghozzá nagyon gyorsan megy. 

Sajnos a mai rohanó és elértéktelenedő világban nem vesszük észre a szépet, az apró mindennapi örömöket, a kis hópihe örömöket. Néha vakon elmegyünk mellette. Mintha lényegtelen lenne. Pedig nem az.2015_2

A korunkban egyre inkább kihal az udvariasság az előzékenység, a gyengédség, a szerelem a költészet. Helyét átveszi a durvaság, a türelmetlenség a gorombaság, a harácsolás, a mindenen és mindenkin való átgázolás. Talán karácsony előtt, alatt és most az év utolsó napjaiban több időt szentelhetünk a szeretteinknek.

Karácsony előtt, amely nem időpont, és nem időszak. Hanem lelkiállapot. A békességben és a szeretetben élés időszaka. Ahogy Márai Sándor írja: „Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában. Hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” Szükség van apró csodákra. Aki ma Magyarországon nem hisz a csodákban, az nem realista. Aki nem hisz a szeretetben az főleg nem az.

A szeretetnek mágikus ereje van. A szeretet lényegét az alábbi sorok adják meg: „A szeretet az egyetlen, amit nem kell és nem is lehet mutatni. Sem mutatni, sem jelezni, sem beszélni róla. A szeretet meleg, mint a kályha. Odatartod a tenyered és érzed. Felé fordítod az arcod és sugárzik. Egy ember körül, aki szeret, más légkör van. Meleg van. Ez a szeretet tévedhetetlen. A “Mennyek országában” meleg van. Mennyek országa nemcsak odaát van, hanem itt és most is – mindenhol, ahol szeretet van.” (Müller Péter: Titkos tanítások)

Nem érdemes új életet kezdeni. Folytassuk értelmesen a régit.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE