Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

Magyarország erősödik!

|

Már nem egyszerűen jobban teljesít, hanem erősödik a hazánk. Ezt jól kifőzték a kormányzati kommunikátorok. Az újabb eredményekről beszámoló új reklámhadjárat így év végén dübörög. Talán a jobban teljesít, szlogent már ők sem hiszik. Ha tudjuk, hogy miben mérjük a sikert, már csak azt kell eldöntenünk, hogy mihez viszonyítunk.

Mert viszonyítani azért kell. Jobban teljesíteni, illetve erősödni is csak valamihez képest lehet. Mondjuk, hogy jobban teljesítünk, vagy erősödünk, de ennek a 2015. évi költségvetésben nem sok jele van.

Így év végén két tüntetés között a kormány reklám cunamiba kezdett, hogy mennyire is erősek vagyunk.

infograf01

Nézzük az elsőt: Az elmúlt években a magyar emberek talpra állították a gazdaságot. 2009 óta közel 6 százalékkal javult a gazdasági teljesítményünk. A kedvező adatokban döntő szerepe van az ipari termelés növekedésének. A mutatók igazolják, jó úton járunk a magyar ipar megerősítésében. 2014-ben nyolc éve nem látott mértékben bővül a magyar gazdaság. A GDP- növekedés terén idén dobogós helyet értünk el az uniós országok között: a várakozások szerint összességében 3,2 százalékkal nőhet a nemzetgazdaság teljesítménye. Napjainkra újra Magyarországé Európa egyik legígéretesebb gazdasága.

Bár úgy lenne. Nem is értem, hogy a sok százezer, aki kitántorgott a rothadó Nyugatra, most miért nem jön haza. Itt Patacson is sokan dolgoznak kint. A karácsonyi ünnepekre haza jöttek aztán visszamennek. Az ipari termelés és beruházás döntő többségében az uniós támogatások hatása. Nem organikus növekedés.

infograf02

 A második: Európában nálunk csökken a legnagyobb mértékben a munkanélküliség. Míg 2010 előtt nőtt a segélyen élők és a munkanélküliek száma, az elmúlt négy évben közel 400 ezer új munkahelyet hoztunk létre. Az Orbán-kormány a válsághelyzetre adott válaszként a segély helyett munkára épülő, munkaalapú társadalom megteremtését tűzte ki célul. Ennek keretében évről évre több embernek biztosítja a közfoglalkoztatás lehetőségét. A foglalkoztatás növekedésének döntő többségét ugyanakkor a versenyszféra adta. Az eredmények önmagukért beszélnek: bővült a foglalkoztatottság és csökkent a munkanélküliség. A munkanélküliek aránya négy év alatt 11,1 százalékról 7,4 százalékra csökkent. 2014 harmadik negyedévében az uniós tagországok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a foglalkoztatottak száma (3,7 százalékkal az előző év azonos időszakához képest).

Ez az eredmény jórészt a közmunkaprogramnak köszönhető. a 400 ezer új munkahely több mint fele a közmunkások közül kerül ki. A közmunkaprogram meg nemesít. A Fidesz munkaalapú társadalmában. A KSH is változott a módszertanán. A statisztikába már kevesebb munkában töltött idővel is bekerülnek és. Például Pécsett a diákokat is beszámolták. A KSH szerint a szegénység is csökkent.

 infograf03

A harmadik: Magyarországon negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint az idén. Amíg 2007-ben közel 8 százalékos volt a pénzromlás mértéke, 2014-re nulla százalék közelébe szorítottuk le az inflációt. Miközben az elmúlt évtizedekben soha nem sikerült tartósan letörni az árak emelkedését, az infláció most már két éve folyamatosan süllyed. Idén novemberben még az eurót használó országok nagyon alacsony inflációjánál is jóval kisebb volt a pénzromlás magyarországi mértéke. 2014-ben az infláció gyakorlatilag megszűnt, miközben a keresetek emelkedtek. Az árstabilitás miatt a bérek és a nyugdíjak is többet érnek.

Az alacsony infláció a fogyasztás drasztikus visszaesésével és a rezsicsökkentéssel volt elérhető, és magyar rekord alacsony kamat miatt is. Az utóbbi pár hét adataiban az olajárcsökkenés és az üzemanyag árak jelentős esése is benne van. Jövő év végén evvel már nem lehet kampányolni. Hogy az árstabilitás miatt a bérek és a nyugdíjak is többet érnek? Ezt kérdezzék meg egy közmunkástól, egy minimálbérestől, és egy pedagógus nyugdíjastól.

A Fidesz ezzel a dübörgő kampányával csak nem a 900 ezer elpártoló szavazóját szeretné visszaszerezni? Ahhoz ez a kampány kevés lesz.

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Maverick

    hola amigos !!!!Como andan ???? panza o bebe ???? El invierno ??Aca todo bien, no mucho sol pero bastante tiempo con la familla.No tengo su contacto mail. Les mando un beso grande desde Normandia. Claudia y Eric,Me gusta mucho la foto de las pa20zs&#8n3a; Como andan los franceses?

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE