Kiemelt, Magyar Közélet

Mit hall Orbán?

|

A miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, az útdíjjal kapcsolatban az ilyen politikailag érzékeny, az embereket bosszantó lépéseknél próbaidőre van szükség, amit most hallunk, az “a próbaüzem gépház-zaja”. Ez a próbaüzem egy hónapig tart majd a kormányfő szerint, aki azt kérte, akinek bármilyen javaslata, kérdése van, most tegye fel, most tiltakozzon. Lehetnek változások, vannak értelmes javaslatok is – mondta.

A megyei matricát szerinte mindenki támogatja.  Az is igaz, ha valaki egy másik megyében hajt le, mert ott van az első lehajtó, miért kell két megyére matricát venni. Az emberek életébe nem akarunk beavatkozni, de ahhoz akarnak közelíteni, hogy azok fizessenek egy szolgáltatásért, akik igénybe veszik – tette hozzá.csend

 Azt is meghallhatná a miniszterelnök, hogy a magyar kormány több száz állami vezető számára biztosít személyes használatú gépkocsit, amit sem az ország gazdasági helyzete, sem más szempont nem indokol. Állami autót használhatnak a miniszterelnökön, a köztársasági elnökön, az országgyűlés elnökén, az alkotmánybírókon kívül a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a kormánybiztosok, a miniszteri biztosok, a miniszterelnöki tanácsadók, a kormányhivatalok vezetői, valamint a követhetetlenül burjánzó kormányzati hatóságok és intézmények vezetői, a közepesnél nagyobb települések polgármesterei, az állami és önkormányzati cégek felső vezetői.

Az érintettek jellemzően havi 3-8000 kilométert mehetnek az állami autóval térítésmentesen, de van olyan állami vezető, akinél havi 15 ezer kilométer a felső határ, és olyan is, aki elméleti felső korlát nélkül autókázhat. Az állam állja az üzemanyagot (illetve sokszor a sofőrt), az amortizációt, a szervizt, a mosást, a parkolást és minden egyéb kiadást.

Ez az értelmetlen urizálás évente sok milliárd forintba kerül az adófizetőknek. Lassan mondom, hogy a miniszterelnök is megértse: a leggazdagabb európai országokban – Svájcban vagy Svédországban – alig tucatnyi személyautó áll a teljes államigazgatás rendelkezésére.   A magáncélú használat teljesen kizárt. Ezt hallja meg a miniszterelnök, a gépház zaj mellett.

Amúgy minden eresztékéből recseg-ropog az útdíj-rendszernek nevezett állami pénzszivattyú. Rosszabbul hazudnak mint négy éve.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE