jegyzet, Pilvax Primőr

Áder úr csak horgásszon tovább

|

Az államfő kemény bírálatot fogalmazott meg a napelemadó miatt. Áder János a napelemekre kivetett termékdíjat környezetvédelmi képtelenségnek nevezte.

“A megújuló energiaforrást jelentő napelemek hazai elterjedését bizonyosan nem ösztönző környezetvédelmi termékdíj bevezetése jó példa erre. Ennek bevezetésekor hibázott a kormány, mert nem kellő körültekintéssel járt el az uniós kötelezettséget jelentő környezetvédelmi termékdíj mértékének megállapításánál. Hibázott az Országgyűlés, mert olyan törvényt fogadott el, amely nem volt tekintettel a várható hatásokra. Ezt írta a parlamenti pártok frakcióvezetőinek küldött levelében a köztársasági elnök.

Áder János az ellenzéki pártokat is bírálja, mert szerinte a problémát nem tették szóvá a parlamenti vita során. Saját magát pedig azért említi kritikusan a levélben Áder, mert nem figyelt fel “erre a „salátatörvénybe” rejtett környezetvédelmi képtelenségre”.

horgasz2

Ha esetleg a halak nem tudnák, hogy kivel van dolguk

A köztársasági elnök a jogszabály megváltoztatását sürgetve mindenkit arra kér, támogassa a témát érintő kezdeményezéseket és szakmai egyeztetéseket, illetve szerinte szakítani kell az úgynevezett salátatörvények alkotásának gyakorlatával.

Elnök úr, Ön nem vette észre, hogy milyen törvénygyár működik itt immár ötödik éve? Mivé fajult a jogi kodifikáció? Pénteken egyéni képviselői indítványt benyújt két fideszes képviselő, és hétfőn már meg is szavazza a kormánypárti frakció.

Áder úr, ön csak horgásszon tovább. Ott legalább nem sok vizet zavar. Mert a halak némán tátognak. Mert minden horgász és hal őt akarta köztársasági elnöknek. Az Ön magyarázkodása vetekszik a következővel: “Azért nem lehet nap- és szélerőművekre alapozni, mert áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél” – mondta a Fidesz L. Simon Lászlója a múlt év folyamán, a Paks kérdését firtató parlamenti vitanapon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Kaleigh

    I for one think this is a wonderful addition to Montreal’s night sky and hope that some kind of permanent light display, which truly focuses attention on our ever-expanding and beautiful Place des Festivals, can be maintained. It just reeks of &lpu&o;qnbsp;showbiz&nbsa;» in the skies of Montreal. It’s a shame it has to leave.

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE