Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

Nyugdíjas 1.8 százalék. Államtitkárnak 30 százalék?

|

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány legfontosabb teendői közé sorolta a nyugdíjak értékének megőrzését az Idősügyi Tanács múlt év október eleji ülésén. Hangsúlyozta: biztosan állítható, hogy ez a következő években is lehetséges lesz Magyarországon.

Orbán nem csak ígér. Be is tart. Ugyanis a nyugdíjemelés mértéke 2015-ben 1,8 százalékos. Mivel az inflációs előrejelzés 1.8 százalékot prognosztizál erre az évre.

Az átlagos öregségi nyugdíj összege 115 786 forint volt az idei év elején. Ez tehát azt jelenti, hogy az átlagos nyugdíj mintegy 2 ezer forinttal nőtt. kezcsok

Úgy tűnik, hogy a helyettes államtitkárok, és az államtitkároknak viszont 30 százalékos lesz az infláció 2015-ben. Ugyanis ennyivel nőtt az illetményük. Rendkívül jól dolgoznak a minisztériumokban a vezető tisztviselői. A miniszterek így gondolhatták, mivel közigazgatási államtitkáraiknak és helyettes államtitkáraiknak jelentős fizetésemelést adtak.

A helyettes államtitkárok alapilletménye 748 ezer forint havonta a kormánytisztviselőkről szóló törvény rendelkezése szerint. Ezt a miniszter saját hatáskörben legfeljebb 30 százalékkal megemelheti. A takarékosabb állam jegyében ezzel élt is mindegyik miniszter. A rekordszámú, 99 helyettes államtitkárból 88-nak emeltek a fizetésén. Egy helyettes államtitkárnak ez átlagosan kétmillió forint pluszpénzt jelent évente. Azaz 748 ezer forint helyett 972 forintot vihetnek haza havonta.

Az államtitkárok alapilletménye 997 ezer forint, ez a legtöbb esetben most a 30 százalékos emelés után 1 millió 296 ezer forintot jelent. 2015 évben a minimálbér105 ezer a garantált bérminimum 122 ezer forint.

A 105 ezer forintra emelkedett minimálbért és a 122 ezer forintra ugrott garantált bérminimumot

Sokan szeretnének annyi nyugdíjat, vagy munkabért kapni, mint amennyi emelést kaptak a helyettes államtitkárok és az államtitkárok. Ez az egyenlő és igazságos közteherviselés fideszes módja. A helyettes államtitkárok szinte láthatatlanok. Felelősségük szinte semmi, megbújnak a minisztériumi bürokratikus sűrűjében néha még kárt is okoznak, és ezért nagyon sok pénzt kapnak.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE