Pilvax Primőr, Pilvaxwélemény

Fodor Ibolya továbbra is a Fidesz-frakció tagja

|

A mai magyar végletekig megosztott belpolitikában az önkormányzatiság lehet, azaz intézmény, mely visszatérítheti a valódi demokrácia útjára az országot. De nem pécsi módon.

Fodor Ibolya tipikus és elrettentő példája a mai „nép” képviseleti rendszernek. Ugyanis Pécsett is a „pártközpont” választja ki a jelöltet. A helyi közösség nem is ismeri, sokszor fogalma sincs arról, ki ő, miért és hogyan vált jelöltté. Magyarul a kiválasztására semmiféle ráhatása nincsen az Istenadta népnek. Tehát a jelölés egyedül a pártközponttól függ. Egyetlen szempont van, az pedig a feltétlen lojalitás. Az, hogy „használható” legyen.  Aki adott esetben megnyomja a megfelelő gombot.  A mai „döntéshozó politikai elit” kiválogatása szinte kizárólag ezen egyetlen szempont szerint történik.fodoribolya

Fodor Ibolyával is gyorsan elragadt a paci a megnyert választások után. Úgy gondolta, hogy akinek az Isten hivatalt adott, annak észt is adott. Egy biztos, hogy a képviselő asszony rövid képviselőségének története, botrányok története.

Egy idő után már a pécsi Fidesznek is kínos volt. Fel is szólították lemondásra. A cseles Fodor Ibolya kilépett a Fidesz frakcióból, és lemondott a KÉK egyesület vezetéséről. Igaz az óta is úgy szerepel, mint elnök.

A csúcs a januári városi közgyűlés volt. Fodor Ibolya nem összeférhetetlen. A Fidesz – frakció szerint. “Sajnálattal vagyok kénytelen tudomásul venni a Közgyűlés döntését, miszerint nem tudta megállapítani Fodor Ibolya független képviselő összeférhetetlenségét, mert egyes képviselők úgy vélték, hogy ez egyedül a bíróság joga.” Indokolta Páva Zsolt, aki a Fidesz frakcióvezetővel többször különvéleményt fogalmazott meg a Fodor ügyben.

Furcsa, hogy egy frakció nagyívben tesz a polgármester és a frakcióvezető véleményére. De itt bújt ki a szög a zsákból. Aki kilép a Fidesz frakcióból, az ellenség, sőt áruló. Mégis megvédte a Fidesz frakció. Páva tánc az egész. Lehet itt erkölcsről, tisztességről beszélni.

Egyébként ismét ideje lenne visszaemelni a törvénybe a képviselők visszahívhatóságát. 25 évvel a rendszerváltás után már olyan erős a demokrácia, hogy az alkalmatlan képviselők visszahívása nem ingatná meg a demokratikus intézményrendszert. Erősítené. Fodor Ibolya és a Fidesz-frakció gyengíti.

Fodor Ibolya továbbra is a Fidesz – frakció tagja.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE