Kiemelt, Magyar Közélet

Bankok, brókerek és a Fidesz

|

A rendszerváltás óta, azaz a jogállamban egyre rendszeresebbek a bankbedőlések. A Postabanktól a Kulcsár ügyig, a Quaestor és a Buda-Cash. Szép sorozat. Princz Gábor olcsó ítélettel megúszta. A Princz Gábor vezette hitelintézet megalakulásától kezdve dinamikusan növekedett, miközben gazdálkodásáról mindvégig csak homályos információk kerültek napvilágra.

A bank pénzügyi mutatói átláthatatlanok voltak, a legtöbb esetben csak összevont számok, százalékos adatok „írták le” a pénzintézet eredményeit. Az első Fidesz-kormány 152 milliárd forintot ölt az adófizetők pénzéből a Postabank konszolidálásába. A helyreállítás költségeit később több ponton támadták, mondván “túlkonszolidálás” történt. Tarafás Imrének, az ÁPTF elnökeként akkoriban tett kijelentése szerint például elegendő lett volna 92 milliárd forint is.” broker

A K&H botrányban 12 év után sincs ítélet. A brókerbotrány még 2003 nyarán tört ki, ám azóta sem ért véget. A vád szerint Kulcsár Attila a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégének, a K&H Equitiesnek a munkatársaként jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét, s ezzel 23 milliárdos sikkasztást követett el. Sok vádlott volt, köztük állami cégvezetők, magánbefektetők, sőt, a K&H egykori vezetője, Rejtő E. Tibor is. Mindenki tagadta a bűnösségét. 2008-ban hozott elsőfokú döntést a Fővárosi Bíróság 24 vádlott ügyében. Ekkor Kulcsár Attilát 8 évre és 230 millió forint vagyonelkobzásra, néhány társát többéves letöltendő szabadságvesztésre és sok tízmilliós vagyonelkobzásra ítélte. Fellebbezések miatt 18 vádlott ügyében másodfokon is folytatódott a büntetőper. Kulcsár többéves hallgatás után ekkor megszólalt, és több érdemi, az addigi vallomásaitól eltérő nyilatkozatot is tett. Az ítélőtábla az új eljárás elrendelésekor Kulcsár Attilát kiengedte az előzetes letartóztatásból, a bróker azóta a főváros területére vonatkozó lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. 2010. május végén a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárásra utasított. 2010. decemberben, több mint hét és fél évvel az ügy kipattanása után újrakezdődött Kulcsár Attila büntetőpere.

A magyar igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek. Az igazságszolgáltatásnak se a pénzt, se a felelősöket sem sikerül megtalálni. Mekkora vagyonok születtek e kétes esetekben? Úgy áll a dolog, hogy se felelősök, se pénz, se elkövető vagy elkövetők, hiszen a politika is érintett benne. A magyar igazságszolgáltatás pedig asszisztál a szabadrablásban. Aztán közpénzből feltőkésítik a bankokat és a mostanában bedőlt magáncégeket.

A magyar igazságtalanszogáltatást sosem érdekli hova tűnt a sok-sok milliárd, és nem is nyomoznak utána. Mert nem tárgya a nyomozásnak. Főleg ha a bróker cég vezére szereti a focit. Az is érdekes kérdés, hogy miért is kell a magyar bankokat mindig feltőkésíteni?

Az utóbbi hetek brókerbotrányai közben a miniszterelnök nem bontotta ki az igazság minden részletét. Mert ő előre látta, de csak a futsal minisztert figyelmeztette, hogy ki kell venni az ott parkoltatott közpénzt. Ez pedig gyöngyszem ebben az ügyben. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és az Magyar Fejlesztési Bank is, hogy már 2011-ben, a második Fidesz-kormány alatt feljelentették a Quaestor gyanúsnak ítélt állami hitelét. A rendőrség közölte, hogy nem érkezett semmiféle feljelentés. Még mielőtt valaki arra gondolna, hogy valaki biztosan hazudik, a Kehi később újabb közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy 2011 óta vizsgálták a hitelt, de csak most jutott el a feljelentésig. A bedőlés után. Oszt jó napot!

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
 1. Gálosi Mariann

  Menyhért úr arról lehet tudni, hogy az a közösségi feljelentés még folyik, vagy már lezárult?

  ↑ LinkVálasz
 2. Gálosi Mariann

  Menyhért úr, arról a közösségi feljelentésről lehet tudni valamit? Az lezárult, vagy folyik?

  ↑ LinkVálasz
 3. Menyhért Péter

  Nem értem, hogy az emberek miért nem látják az összefüggéseket, a pénzügyi és jogi rendszerünk összeomlása kapcsán!
  A Kádár rendszer vezető bankárai a rendszerváltás után elfoglalták a külföldi magánbankok vezető pozícióit, s mint kizárólagos pénzügyi szakemberek, az általuk létrehozott Magyar Bankszövetség segítségével, megírták a tudatlan magyar képviselőknek és minisztériumi bürokratáknak az új magyar pénzügyi jogszabályokat.
  Szentek voltak, ezért maguk felé halott a kezük.
  Ebben a normarendszerben minden előny a bankszektoré, és minden kötelezettség a csóró polgárt terheli; nem készült mindenre alkalmas jogosítványokkal megáldott, független bankfelügyeleti rendszer és nincsen hatékony és jogokkal rendelkező civil pénzügyi fogyasztóvédelmi rendszer sem. A Magyar kartell-Bankszövetség minden állami rendszerbe belepiszkít: tanít és szakért – természetesen kacska kézzel!
  Ezek alapján a rendőrség és az ügyészség gyakorlatilag képtelen a pénzügyi bűnözőkre rá bizonyítani a bűncselekményüket. Van jog, de alkalmazhatatlan és bizonyíthatatlan,ezért nincsen felelősség sem!
  2004.-ben azonban különösen magas fokra lépett a pénzvilág hatalma. Don csányi és társai valóságos maffiaszervezetet varázsoltak ebből az ál-civil szövetségből, egy olyan csaló banki termék (deviza alapú csalás) segítségével, mellyel néhány év alatt megvették az összes hazai pártot (=fekete pártpénzek milliárdjai), a kormányt, a parlamentet, és legfőképpen az ügyészséget is!
  A bűnöző – bűnpártoló ügyészség romba döntötte a rendőrséget is, hiszen ők a legjobb szándékkel sem mehetnek szembe a poltpéteri akarattal.
  Az évek sokasága alatt a pénzpiaci vezetők elszemtelenedtek: nyugodtan csalhattak,lophattak, hiszen nem létezett felelősségre vonás.
  A gyurcsány maffiát követő orbán maffia fölött már don csányi keresztapa bankármaffiája uralkodik, aki nem mellékesen főszereplő az agrármaffiában,a sport és nonprofit maffiában, és a közszolgálati maffiában is.
  Magyarország ma már MAFFIAÁLLAM.
  Harc nélkül senki, semmit se reméljen!

  ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE