Kiemelt, Magyar Közélet

Brókerjátékok

|

AzEmberek annyit tudnak a brókerbotrányokról, hogy valakik nagy disznóságot követtek el mások pénzével. Magyarul lenyúlták, elpanamázták, és közben úgy tettek, mintha minden rendben lenne. Sorra dőltek be a különböző brókercégek.

A botrány kellemetlen helyzetbe hozta Orbán Viktort és a kormányt. Orbán Viktor előre látta, hogy baj lesz. Ezért utasította a minisztereit, hogy menekítsék ki a pénzüket. Igaz a zseniális előrelátás annak volt köszönhető, hogy Tarsoly Csaba a botrány kirobbanása előtt levelet írt a magyar miniszterelnöknek és ebben különböző okokat említ meg, amelyek ezt a helyzetet előidézték. Tarsoly megoldásokat is ajánl, amelyek segítenék a kialakult helyzet rendezését.broker5

Az átlagember nehezen igazodik el a brókerbotrányban. Ugyanis ha a közszolgálati médiumokból tájékozódik, egészen más megvilágításban kapja az információkat, mintha a kormánnyal nem túlságosan szimpatizáló csatornákat nézi.

A tőzsdei vagy a pénzpiaci ügyekben járatlan emberek számára ez az egész túlságosan szövevényes és átláthatatlan. Ezt a politikusok a nyilatkozataikkal csak tovább ködösítik. A Fidesz szerint az MSZP a hibás, az MSZP szerint a Fidesz. A politikában és a pénzvilágban a valós teljesítményeket is messze túlhaladó szerepe van a blöffnek és a spekulációnak, akkor igazán nem csodálkozhatunk, hogy olyan ügyekről, mint az olajszőkítés, Tocsik ügy, Postabank, Kulcsár Attila sztárbróker ügyében soha nem fogjuk megtudni az igazságot.

Az viszont fontos kérdés a brókerbotrányban, hogy miért egy magáncég kezelt közpénzeket, állami kötvényeket, miközben maga is fiktív kötvényekkel hajtott végre illegális és megtévesztő műveleteket? Erre adjon világos magyarázatot a Nemzet Esze: Matolcsy György.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE