Kiemelt, Magyar Közélet

Simon Gábor milliói. Polt esett az igazságszolgáltatáson

|

A 2014. évi második 2/3-os nagy forradalomra időzítve szelőztette meg a kormánypárti sajtó, hogy Simon negyedmilliárd forintnyi valutát parkoltat egy osztrák bankszámlán. Természetesen az a pénz semmilyen vagyonbevallásában nem szerepelt. Simon Gábor akkor még országgyűlési képviselő volt.

A teljesen független és pártatlan magyar igazságszolgáltatás a választások előtt Simont letartóztatja, és vezetőszáron vezetik óriási média nyilvánosság mellett.

A kormánypárti média Simon millióin és bissau-guineai útlevelével foglalkozik reggel, délben és este. Csak úgy mellesleg az útlevél azóta sem került elő.

Az ellenzéki sajtó hangja a Fidesz gyenge 4 éves teljesítményéről, az ellopott magánnyugdíjról a paksi mutyiról nem olyan hangos, és alig ment át a köztudatba.összeférhetetlenség

A Fidesz megnyerte a 2014. évi választásokat. Aztán eltelik egy év, a fideszes ügyészség megszünteti a nyomozást a MSZP-s politikus ellen.

Fontos kérdés lenne: Honnan volt Simon Gábornak 240 millió forintja? Milyen alapon vitték be Simont, ha nem volt ellene bizonyíték? Hol a bissau-guineai útlevél? Ha nem Simon Gáboré volt a pénz, akkor kié?

A Polt Péter vezette ügyészség milyen nyomozást folytatott az elmúlt 1 évben?

Láttunk már ilyet gondoljunk csak a Hagyó Miklós esetére a Nokiás dobozzal. Ez a szép új demokratikus világ. Itt az adóbevallások ideje. Egy átlagos magyarra brutális büntetést rónak, ki ha egy formai hibát vét az adóbevallásában, és aki egész életében nem lát 240 millió forintot. Simon Gábort szabadon engedik százmillió forint tisztázatlan eredetű pénzzel. Hagyó Miklós pedig kártérítést is kapott, mert szegény penészes cellában csücsült.

A két nagy párt többször nekiugrott az elszámoltatásnak. Aztán nem lett belőle semmi. Miért van olyan érzésem, hogy a háttérben gigantikus méretű összejátszás folyik: nevezetesen mi futni hagyjuk a ti embereteket, cserébe ti sem vizsgáljátok a mi lopásainkat?

Ez a szép új világ.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE