Kiemelt, Magyar Közélet

Pofátlanok

|

Botrány van. Nem csak az a gond, hogy Gömöri Zsolt, a Magyar Paraolimpiai Bizottság kifejezetten jól fizetett elnöke hárommilliót kapott végtörlesztésre, hogy nyugodtan tudjon dolgozni. Deutsch Tamás alelnök javaslatára a testület 2012-ben 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást juttatott Gömöri Zsolt elnöknek saját devizahitele végtörlesztésére.

Mert több százezer magyar devizahitelessel ellentétben, Gömöri Zsolt éppen nagyon nehéz helyzetben volt abban az időszakban. Konkrétan annyira nehézben, hogy semmire nem elég címszó alatt 17 millió forintot kapott a londoni olimpiai részvétel után. Erre jött rá a három millió meg a rendes havi fizetése.

gomori-deutsch

Miközben Gömöri egy személyben többet tett zsebre, mint az összes paraolimpikon egész éves támogatási kerete, cinikusan azt nyilatkozta, milyen nehéz helyzetben él parasportolóink némelyike.

Gömöri szerint a fogyatékkal élő sportemberek egyike és másika csupán az edzőtáborban jut megfelelő táplálékhoz. Mert a méltatlanul alacsony támogatásból, három műszakban dolgozva is legfeljebb egyszer jut naponta párizsis zsömlére. Ezek után Gömöri egyáltalán nem tiltakozott Deutsch Tamás pompás javaslata ellen. Hisz nekik fogalmuk sincs mit jelent három műszakban a futószalag fölé hajolni, utána meg éhesen edzésre is eljutni, nemzetközi színvonalú munkájukban akadályozta a devizában való eladósodottság. Deutsch Twitter – huszár Tamás szerint – magától értetődő, hogy ilyenkor a szponzoroktól érkező pénzt felajánljuk vissza nem térítendő alapon a 17 milliós vállveregetés mellé Gömörinek.

A nagyüzemi közpénzlenyúlás pedig újabb mérföldkőhöz érkezett. Így kell pénz nélkül, éhesen, túlélésért küzdő sérült sportolókból is jó bizniszt csinálni. Természetesen a pofátlanok az ügy kirobbanása óta sem mondtak le.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE