Kiemelt, Patacsi Pilvax

Egy “pécsi munkás” drukker válasza Malónyai Péternek a Nemzeti Sporthoz

|

Megdöbbenve olvastam Malónyai Péter cikkjét a Nemzeti Sportban: Az a buta licenc.

Történelmi finálé a mostani az NB I-ben felfogható körképnek is. A futballszövetség végre ragaszkodott a szabályokhoz s nem adott licencet hozomra. A kiebrudalt ötök egyike-másika persze azonnal megsértődött. Ez látványosabb, s könnyebb, mint eleget tenni a feltételeknek. Annyiban igazuk van, hogy ha eddig elment az csányiügyeskedés, most miért nem, de ez nem igazság. Pénteken Pécsett eltemették a futballt, seregnyi gyereket használtak fel, de inkább ki, hozzá a gyomrom kicsit forog, de hagyjuk. Azt mondja a baranyai Könyves Kálmán, hogy az edzők a játékosok a futballszövetség miatt válnak most munkanélkülivé, szép csúsztatás becsüljük meg. A szereplők valóban önhibájukon kívül kerültek méltatlan helyzetbe, ám a felelős az, aki tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért. Ha volt egyáltalán takarója. A búcsún az ultrák is tiszteletüket tették a füstjelekkel erősítve tüntettek amellett a futball mellett, amelyre egyébként kártyaundoruk miatt nem kíváncsiak ezt csak mellékesen.

Ezért a cikkért kár volt megszületni ennek a majomnak, halvány fogalma nincs, hogy mi történt Pécsen. A fényképéből ítélve egy kopasz SZTK, szemüveges tornából felmentett barom osztja az észt a megyeszékhely labdarúgásáról.

Végre az MLSZ betartotta, amit ígért. A  Videoton és a Ferencvároson kívül mindenkit ki lehetett volna zárni, mert minden csapatnak van elmaradott tartozása, csak ők megegyeztek a tartozásról. Ügyeskedés, igen eddig ez volt a tendencia az NB1-es csapatoknál.

Seregnyi gyereket használtak fel Pécsett.

Ezek a gyerekek a pécsi futball akadémián nevelkednek ahol eltemettékszerelést és ingyen pályát kapnak. Mit gondolsz te barom, ha NB3-ra száműzik a PMFC-t, ezeknek a gyerekeknek ki fogja állni a szerelésüket, a pályát, az edzők bérét, a versenyeztetést, a bírók pénzét.

Most nyalhatod nyilvánosan egy szar ember seggét, aki egy tollvonással megoldotta 4 megyének az első osztályú futballját. Ki a felelős, kérdezed,  aki tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért: Ő, Matyi Dezső. Nem muszáj szeretni csak egyet ne felejtsünk el, hogy a saját pénzéből rakott bele 1 milliárd forintot a pécsi futballba. Te életedbe egyszer is egy forinttal is támogattad a sportot, vagy mindig csak felakasztottad a Nemzeti Sport logóját a nyakadba és ingyen bementél a sporteseményekre, természetesen előtte a VIP terembe ingyen dagadtra etted magad. Visszatérve az ultrákra: Magyarországon nem csak Pécsett, az összes NB1-es csapatoknál nem értenek egyet a szurkolói kártyákkal, de ezt most félretéve mindenki a város foci csapatáért ment ki szurkolni és támogatni a dilettáns ítéletet. Ti pesti gyökerek könnyen vagytok, van 4 budapesti csapat egy kiesik egy feljut, és mindig van hová meccsre járni. Baranya megyében a pmfcPécs volt az utolsó NB1-es csapat, Somogy megyében a Kaposvár , Rákóczi kiesett az NB3-ba legközelebbi NB1-es csapat a Fehérvár . Ha már Matyi Dezsőt kinevezted Könyves Kálmánnak, Garancsinak milyen nevet adnál. És befejezésképpen: ha te annyira jó újságíró vagy amennyire gondolod magad és amennyire osztod az észt, miért csak 10-15 mondatos cikkeket kapsz a Nemzeti Sportnál . Ha úgy tudnál zongorázni, ahogy a 21 éves Márkvárt Dávid tud focizni te volnál Liszt Ferenc, te majom  Csókold meg az összes pécsi csalódott drukker seggét .

(az írást a szerkesztőség változtatás nélkül közli, és még egyet is ért vele.)

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE