Ez-az-amaz, Pilvax Primőr

A Kulcsár ügy és a magyar igazságtalanszolgáltatás

|

Kicsit olyan érzésem van, mintha az igazságtalanszolgáltatás malmai lassan őrölnek, amikor sok, sőt nagyon sok pénzről van szó és az ügyben politikusok is benne voltak, mert sok lóvét kaptak.

A K&H Equities cég volt vezető brókerét, Kulcsár Attilát 2003-ban gyanúsították meg azzal, hogy elsikkasztotta ügyfelei pénzét. 2005-ben több bankár és üzletember is vád alá kerül, illetve az állami autópálya-kezelő cég akkori vezetője is belekeveredett az ügybe. Kulcsárt 2008-ban nyolcéves börtönbüntetésre ítélték első fokon. 2010-ben a döntést hatályon kívül helyezték.igazsagtalan

Az elsőfokú ítélet időpontjáig a különböző eljárások, perek, jogerős ítéletek és peren kívüli egyezségek következtében 11 milliárd forintot fizettek vissza a brókerbotrányban, 32 milliárdnyi követelés volt függőben, az összes veszteség pedig megközelítette a 46 milliárdot.

A Kulcsár-ügy már most abszolút rekorder a gazdasági büntetőügyek hosszát illetően. Az 1996-ban indult Tocsik- ügyet előzte meg, amely nyolc évig tartott.

A Postabank volt vezére, Princz Gábor elleni per 2004-ben indult, öt évig húzódott.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE