Kiemelt, Magyar Közélet

Öregszel Viktor, és középkori király vagy

|

A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak. Ezt nyilatkozta Orbán Viktor a Hír Tv-nek adott exkluzív interjújában, 2004-ben.

Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy a forint gyengítésével tulajdonképpen ellopják a pénzt az emberek zsebéből. Ugyanis a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér. orbankiraly

A Fidesz elnöke szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenti, elcsalva azok értékéből.

Matolcsy – Orbán alkimistája – a kamatpolitikájával már lassan veszélyezteti a forint stabilitását, és a nemesfémtartalommal trükközik, ahogy Viktor mondta. Az „egészséges” kamatszintnek valahol úgy 4-5 százaléknál kellene lennie. De ez az unortodox kamatpolitika.

Igaz azt is tudjuk, hogy nem azt kell nézni, hogy mit mond Viktor a megválasztása érdekében, hanem azt, hogy mit cselekszik hatalomra kerülve.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE