jegyzet, Pilvax Primőr

A „Poltizmus” legfényesebb gyöngyszeme

|

Az egyik párt feljelentést tett Matolcsy György MNB elnök és az egyik alelnök ellen, mert a vagyonnyilatkozataikban nem tüntették fel az alapítványoktól kapott fizetésüket. (1.2 millió forint) Az ügyészség unortodoxosan oldotta meg a helyzetet.

Egyrészt elismerték, hogy:“az alapítványoktól származó jövedelem adóköteles jövedelem, ekként pedig a vagyonnyilatkozatban feltüntetendő, így a bűncselekmény objektív tényállási elemei, elkövetési magatartás, elkövetési tárgy megállapíthatóak, a feljelentett cselekmény tényállásszerű”.

polt

Ezek után az ügyészség dupla unortodoxiát követett el: “a feljelentésből kitűnik, hogy a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna, nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény.”

Ennél is meglepőbb volt az MNB válasza egy újságnak, hogy ezek a jövedelmek miért nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatában a jegybank azt válaszolta, hogy: „Matolcsy Györgynek elkölthető jövedelme az alapítványi tiszteletdíjakból nem származott”.

Ez aztán az unortodox logika, ha elköltöm a pénzt, akkor utána nem marad elkölthető pénzem, tehát be se kell számolnom róla.

 Én ostoba eddig mindig „hagyományos” módon adtam be a bevallásom. Most unortodox módon fogom, azaz majd előbb elköltöm a fizetésem, aztán bevallom a maradék után az SZJA-t. Matolcsy Úr, Ön egy Zseni!

Az már csak hab a tortán, hogy Polt Péter felesége bizalmi pozíciót tölt be a feljelentettek irányítása alatt. Meglehetősen megalázó összegű havi ötmilliós fizetésért.

Polt-Palásthy Mariann múlt évben kezdett dolgozni a Jegybanknál, a személyzeti igazgatóságon, ahol havi 2,3 milliót keresett. Néhány hete előléptették személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatónak, így megduplázták a fizetését.

Ez a Poltos unortodox ítélet megerősíti azt, hogy ha fideszes kő gazdag vagy, büntetlenül lehetsz feledékeny, gondoljunk csak olyan szegény fideszes politikusokra, akik rendre elfelejtenek néhány milliót, milliárdot (Mészáros Lőrinc), nagy értékű ingatlant (Rogán) és hasonló jelentéktelen tételeket feltüntetni a vagyonbevallásaikban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Infinity

    That’s a wise answer to a tricky quteoisn

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE