Kiemelt, Magyar Közélet

A Fidesz és a KSH megoldotta a szegénység problémáját

|

Magyarországon 4 millió ember él a KSH által számolt hivatalos magyar létminimum alatt. Ők fizikailag is nélkülöznek. Nyugat-Európában ez a jelenség marginális.) Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él.

Döbbenetes számok ezek. Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint 2008-ban a magyar gyermekek 24,4 százalékának kellett szembenéznie komoly anyagi nélkülözéssel.  2014-ben már 35 százalékuknak. Ez már Romániánál is rosszabb. Ott ez 34,4 százalék. Csak Bulgáriát előzzük meg.gyermekszegenyseg6

Megdöbbentőbb, ha azt kérdezzük, ki él valódi középosztályi színvonalon hazánkban. Szinte senki. A mi „középosztályunk” megfelel a nyugat-európai társadalmak legaljának. 25 évvel a rendszerváltás után brutálisak a jövedelemkülönbségek Európában. Márpedig egy ország életszínvonalát minden másnál jobban meghatározza a foglalkoztatás és a jövedelmek szintje. Nem lehet erős nemzet, egészséges társadalom az, ahol a szülők többsége önhibáján kívül hónapról hónapra azzal a pszichológiai teherrel küzd, hogy képtelen eltartani a családját.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség tanulmánya szerint a magyar munkavállalók egynegyede olyan fizetést visz haza, ami a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által számított összeg szerint még arra sem elegendő, hogy a XXI. századi minimális igényeknek megfelelő életet biztosítsa.

Ezek az adatok nem fekete Afrikában, nem a fejlődő világban mutatják a társadalom helyzetét. Nem, hanem az Európai Unió kellős közepén, Matolcsy tündérországában, amely egyre jobban teljesít!

Most a Fidesz és a KSH megoldotta a szegénység problémáját. A KSH döntése néhány napja bejelentette,  hogy nem adják ki többet a létminimumról szóló kiadványt, mert igazából nincs túl sok értelme. Talán kínos is lehetett a kormánynak azt hallani, hogy az ország több mint 40 százaléka a létminimum alatt él. Egy biztos a statisztika megszűnésével a szegénység nem tűnik el!

Üzenem a kormánynak, hogy európai uniós életszínvonalra csak európai színvonalú bérekből futja. Az elmúlt 25 évben elkótyavetyélték a Nemzeti Vagyont, a végletekig eladósították az országot, nevetséges rabszolgabért fizetve élősködnek rajtunk, immáron a KSH hivatalos jelentése nélkül is.

Az éhen halás elkerüléséhez éppen, hogy elég pénzért dolgozik minden negyedik magyar munkavállaló! Ez az, ami igazán lényeges, ez az, ami igazán fontos! Erről kéne óriás plakátokat nyomni.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE