Pécsi hírek, Pilvax Primőr

1 euró egy NB-I-es csapatért. 300 millió és egy ingatlan egy megye I-sért

|

Pécs labdarúgása pont olyan sikeres, mint maga a város. Számolatlanul éri a sikereket. A negatív siker is siker, egy év alatt az NB I-ből a megye I-be jutott le a csapat. Ez  azért nem semmi! 

2014 január végén Dr. Páva Zsolt polgármester bejelentette, hogy a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vételi ajánlatot tesz a PMFC-Sport Kft-re. Akkor Matyi Dezső 600 millió forintot kér a kiszállásért. Vári Attila, a PSN Zrt. vezetője akkor megjelent a PMFC újmecsekaljai klubirodájába, végül 1 eurót tett a titkárnő asztalára. Ennyit ajánlott a városi cég a PMFC-Sport Kft. többségi tulajdonosának, Matyi Dezsőnek, hogy átadja a tulajdonrészét.pmfc

Vári akkor azzal toldotta meg ajánlatát, hogy a PSN átvállalja a sport kft. adósságait is, amely akkor mintegy félmilliárd forintra rúgott. Ez olyan Vízműves megoldás lett volna. Emlékszünk ott Dr. Páva Zsolt polgármester a saját (!) zsebéből fizetett be egy eurót a Városháza pénztárba. A többi 3 milliárdot meg a Jóságos Állam bácsi a mi befizetett adóinkból a talicskázó franciáknak.

Most, hogy egy év alatt a PMFC 4 osztályt zuhant az önkormányzat nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant ajánlott fel Matyi Dezsőnek. A megállapodás értelmében Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, eszközt, pályákat és a futballstadiont – Újmecsekalja, kovácstelepi edzőpályák – és 50 évig Pécs rendelkezhet a Kinizsi-pályával is. Annak a felújítására több százmillió forintos TAO-s támogatás áll rendelkezésre.  Pécsé lesz az összes olyan jog, amely a csapathoz köthető, mint például a név (PMFC), a mezek, a színek, licencek. Ezzel a megállapodással tehát Pécs visszaszerezte a csapatot, az utánpótlásképzés és az akadémiát is.

Most pedig kell egy csapat. Majd egyszer a város élére is.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE