Pilvax Primőr

Ezért kellenek a stadionok?

|

Állítólag azért szponzorálják annyira a focit, mert tömegeket tud megmozgatni. Az sem mellékes tény, hogy az ország miniszterelnöke pedig rajong a fociért.  Valamikor tényleg tömegeket tudott megmozgatni, de az elmúlt öt évben egyre gyérültek a szurkolók. Pedig nem gyérítették őket.

A 2015-16 évi első osztályú bajnokság hétvégi első fordulójában már megszületett a negatív nézőcsúcs.  Az MTK és Puskás Akadémia összecsapására mindösszen 159-en váltottak jegyet. Ez aztán a tömeg. Még akkor is, ha az MTI tudósítása szerint 621-en voltak kint a meccsen. Az sem tömeg.

magyarorszagfutballpalya

A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint, ha kevesebb focimeccset közvetítenek a TV-ben, akkor majd többen mennek ki a stadionokba. Láttuk MLSZ. Nagy igazság.

Néhány éve új korszak köszöntött be a magyar labdarúgásban. A közszájon forgó, reménybeli központi támogatással együtt az anyagi biztonság is garantáltnak tűnik. Ám ez nem jelenti azt, hogy a szakmai lemaradásra, a kudarcokra az illetések mostantól ne találnának magyarázatot. Valamint a nézőszám drasztikus csökkenésére is.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE