jegyzet, Pilvax Primőr

Szijjártó kitüntette Medgyessyt

|

Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnököt tüntette pénteken ki Szijjártó Péter. Az egykori kormányfő a Magyar–Kínai Barátságért Kitüntető Díjat vehette át a külgazdasági és külügyminisztertől a Parlamentben.

Az eseményen ott volt a Bank of China Zrt. elnök-vérigazgatója is, valamint a DK-ban politizáló Oláh Lajos is, aki a Nagy Fal Egyesület elnökeként volt jelen.

Magyarország Kína európai gazdasági expanziójának hídfőállása, a két ország közti diplomáciai kapcsolatok felvétele óta eltelt 66 évben most a leghatékonyabb az együttműködés – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

megyo2

MTI fotó/ Illyés Tbor

A keleti nyitás nem új keletű dolog. A rendszerváltás óta szinte minden kormány számára fontos volt a Kínával folytatott gazdasági együttműködés elmélyítése – tette hozzá a miniszter.

Az elismerést Medgyessy Péter, a 2002-ben megalakult szocialista-szabad demokrata kormány miniszterelnöke, aki – mint Szijjártó Péter mondta – maga is sokat tett és tesz a kínai-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és Csen Huaj-jü, a Bank of China Zrt. elnök-vezérigazgatója kapta.

MTI alapján

Hozzászólások

Hozzászólás írása ↓
  1. Pék

    Országártó + bank(árok) átok

    No comment !!!

    ↑ LinkVálasz

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE