Kiemelt, Magyar Közélet

Levél egy hülye kommentelőhöz

|

Egy kedves, Németországban élő honfitársamtól kaptam az alábbi kommentet a legutóbbi cikkem apropóján. Mivel nem csak a kommentelőknek van belepofázási jogköre, hanem történetesen a cikk szerzője is képes válaszolni, hát én most élek a lehetőséggel és megírom levelem, mint Tatjána.

Szerelem nem nagyon lesz benne, mert egyrészt sem, de másrészt sem.

Nade jöjjék a komment:troll2

“Megfelelő keretek között bizonyos témákban valóban lehet (sőt, kötelező) kritikákat megfogalmazni az ellenzéknek, ha az valami értelmes gondolatból származik, van terv és cél, konkrét megoldási javaslat, de amit a bal oldal csinál, az más. Zsigerből, Orbán-fóbiából tüzelnek mindenre, ami a miniszterelnöktől származik. Kicsit sem jobbak a terroristáknál. Arról nem is beszélve, hogy létezik (kellene, hogy létezzen!!!) NEMZETI MINIMUM. De ezek annyira hülyék, hogy még egy ilyen ügyet sem képesek átlátni, mérlegelni és a saját választóik akaratával is szembemennek. Azt hiszik, elég az Orbán-gyűlölet ahhoz, hogy … voltaképp mit is hisznek? Kinek akarnak megfelelni? ….jaaa, hogy amott, Soroséknak. . Minden egyes megnyilvánulásukkal egyre mélyebbre ássák magukat, hogy valami külföldi érdeknek megfeleljenek. Ezt hívják normális helyeken HAZAÁRULÁSNAK.

Aranyos csillagvirágom! Ezerszer, ezren elmondták már tételesen (én is, többször), mi a szar ebben az egészben és mit kellene csinálni, mit nem kellene csinálni. De mivel szombat van, ronda az idő és nincs kedvem kimozdulni, szívesen gyógypedezek. Újra.

Tehát:

Nem kellene milliárdokért stadionokat építeni. Sem fűthető gyeppel, sem nélküle.

Nem kellene aztán ezeket a stadionokat iszonyú pénzekért üzemeltetni, ugyanis csak a rezsiköltség őrületes pénzeket emészt fel minden rohadt hónapban, mivel képtelenség nyereségesen, vagy akár csak nullszaldósan működtetni a létesítményeket.

Nem kellene azt hazudni, hogy majd mennyire jó lesz nekünk, mert a gyerekeink focizhatnak ezekben, mert nem focizhatnak. Ugyanis nem mindenki gyereke focista, nézőként is kevés embert érdekel ez a sport (vagy mi), ellenben néhány év múlva elkezdenek az épületek leromlani, amennyiben újból baromira sok pénzt nem költ rájuk az ország. A semmiből.

Nem kellene kisvasutat sem építeni másik marhasok pénzért. Főleg nem kellene stadiont ÉS kisvasutat építeni a mindenkori miniszterelnök kicsiny falujában. Már csak erkölcsi okokból sem.

Nem kellene családok tízezreitől elvenni a megélhetést azért, mert a jelenlegi kormány pár ezer csókosnak óhajtja meghálálni a szolgálatait trafikok formájában.

Nem kellene szétcseszni a munkaerőpiacot közmunkával, amikor jellemzően sok munkáltató kirúgja az alkalmazottait és közmunkást foglalkoztat helyettük éhbérért. Ugyanis nem csak a szemetet szedik közmunkások, hanem könyvtárakban, közintézményekben, archiválási munkákon és még ezer helyen dolgoznak. Olyan helyeken, ahol lenne piaci munkahely, de a rabszolgamunka kelendőbb. Az a helyzet ugyanis, hogy a közmunkát én finanszírozom és mindenki, aki ebben az országban fizet adót.

Nem kellene Orbán Viktor szomszédjának látványosan elnyerni minden zsíros megbízást.

Orbán Viktor vejének sem kellene.

Egyetlen vezető politikus egyetlen rokonának, cimborájának, sporttársának sem kellene. Egyszerűen azért, mert gusztustalan is, nem csak erkölcstelen.

Nem kellene Andy Vajnának adni a kaszinókat. Mert gusztustalan és erkölcstelen.

Nem kellene megfelelő szakmai és társadalmi vita nélkül atomerőművet építeni. Nem kellene, de nem is lenne szabad titokban tartani a szerződés nem szakmai részét. Nemhogy nem kellene, hanem tilos lenne. Ugyanis mi fizetjük.

Nem kellene a Nemzeti Banknak vásárolgatni sem festményeket, sem kastélyokat, sem nyaralót anyu falujában. Ugyanis nem ez a dolga.

Nem kellene botrányos földpályázatokon a cimboráknak átjátszani a termőföldet akár olyan áron is, hogy évtizedek óta mezőgazdaságból élő családok ezrei maradnak föld és megélhetés nélkül.

Nem kellene ugyanezeket a földeket kiárusítani ugyanezeknek a cimboráknak.

Nem kellene milliárdokért a várba költözni.

Nem kellene százasával alkalmazni az államtitkárokat és államtitkár helyetteseket.

Nem kellene havonta milliókért Hegedűs Zsuzsákat, Habony Árpádokat, Andy Vajnákat, Kerényi Imréket rászabadítani az országra.

Nem kellene 50 milliárdot a Vajdaságba vinni, hogy a szerbiai gazdaságot támogassuk a magyar adófizetők pénzéből.

Nem kellene évente sokmilliárddal konszolidálni az egészségügy adósságát.

Nem kellene finanszírozni a KLIK semmire sem jó vízfejét.

Nem kellene további milliárdokért fenntartani egy torz, közmédiának nevezett propagandagépezetet.

Nem kellene engedni a gyanús ügyleteket, az uniós pénzek és a közvagyon szétlopását.

Ugyanis a fenti tételeket (és az itt fel nem sorolt további tételeket) mi fizetjük. Egytől egyig. Mi, adófizetők. Azok is, akik nem erre a kormányra szavaztak. Fizetjük, miközben az ország segge kilóg a gatyából.

Folytatás: Ordítok bog

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE