Patacsi Pilvax

Ünnepi vásárlási őrület

|

Holnap kezdődik az advent. De már megkezdődött a karácsonyi vásárlási őrület. Az egyik megyeszékhelyen egy nagy bevásárlóházban az emberek az ünnep meghitt hangulatával a lelkükben majdnem ölre mentek egy leárazott tv készülékért.

Az ünnepi hangulatban megkezdődött, a tolakodás, a lökdösődés, és az anyázás. Mert ünnepre készülünk. A hőn áhított termék megpillantása elveszi az emberek eszét, és mindent elkövetnek annak megkaparintására.vasarlasilaz

Az emberek nagy része mára már elfelejtett, hogy az Advent nem a vásárlásról, nem a pazarlásról szól. Emberségről, és szeretetről. A kirakatok a karácsonyt hirdetik. Szinte kiabálnak, hivalkodnak. Költsetek! Vásároljatok. Kölcsönbe is. Majd márciusban elkezdheted törleszteni. Hivalkodnak, hogyha sok pénzed van, ezeket a dolgokat megveheted. Most a globális pénzügyi, erkölcsi, és morális válság közepette.

Nem takarékoskodásra, nem a visszafogott polgári életre mutatnak példát. A hamis csillogás pont a szeretetet, és emberséget nem hirdeti. Szeretetet sok pénzért sem lehet venni. Még így ünnep előtt sem.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE