Kiemelt, Magyar Közélet

Tévedések vígjátéka a Parlamentben

|

A NAV átalakításáról kellett szavazniuk a honanyáknak, és a honatyáknak. Ebbe a salátatörvénybe becsomagolták a „lex Tiborcz” törvényt is. Amely engedélyezi, hogy a politikusok hozzátartozói is indulhatnak közbeszerzési eljárásokon, ha nem élnek egy háztartásban.

Az egyik nagy Demokratikus párt 4 képviselővel szavazási vezérszónoka kettőt lapozott, sorvezetőként bekiáltotta az igen szót, ugyan az előzetes megbeszélésük alapján a nemet kellett volna.parlament

Most azzal védekeznek, hogy a kormánypárti képviselők nélkülük is megszavazták volna a törvényt.  Nem hagy nyugton egy gondolat, hogy ha valaki bekiáltja szavazáskor az igent vagy a nemet bármelyik pártnál történhetnek hasonló malőrök. A másik egy felismerés. A képviselők többsége nem is tudja, hogy miről szavaz. Nem olvassa el, pedig erre alkalmazhat munkatársakat is. A csorda szellem megvalósul a T. Házban is. A bekiabáló után mennek a birkák. Az egyénileg megválasztott képviselőknél ez különösen elfogadhatatlan. A listások, vagyis a bérletesek szolgálhatják a párfegyelmet, az egyéni képviselők nem.

Az a szép ebben, hogy a vezérürü bekiabáló bármikor lapozhatnak kettőt. A többiek pedig vakon mennek utána. Így esett meg, hogy a politikusok családtagjai zsíros üzletekhez juthatnak.

Rossz belegondolni, hogy dönthetnek egyszer ilyen felelőtlenül, „csupán tévedésből” az ország sorsát alapvetően meghatározó más kérdésekben is. Ez pedig tragédia inkább, mint vígjáték.

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE