Patacsi Pilvax, Pilvax Primőr

A csodálatos úszóink!

|

Három arany- és két ezüstéremmel zárta a tegnapi napot a magyar úszóválogatott. Hosszú Katinka (100 hát), Verrasztó Dávid (400 vegyes) és Cseh László (100 pillangó) aranyérmet, Gyurta Dániel (200 mell) és Kapás Boglárka (800 gyors) pedig ezüstöt szerzett a tegnapi napon a netanyai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.

Az első aranyat Verrasztó Dávid nyerte, 4:02,43-as idővel, nagy csatában megnyerte a 400 vegyest, ezzel megvédte a címét Roberto Pavonival szemben, és 2010, valamint 2013 után újra Európa bajnok lett.

Ezután jött Hosszú Katinka, aki az első métertől kezdve az utolsóig vezetett, 55:42-es Európa-bajnoki csúccsal nyerte a versenyt, és a 400 vegyes után második aranyát nyerte. Megszorítani sem tudták 100 háton.

Cseh László 49:33-as országos csúccsal nyerte a 100 pillangó döntőjét. A 30. születésnapján. Nagyon rákészültünk erre a számra, nagyon pontosan végigbeszéltük az edzőmmel, hogy miként kell végigcsinálnom, és ezt sikerült is maradéktalanul betartanom. Természetesen semmi partizás nincs este, komoly feladatok várnak még a következő napokban” – nyilatkozta Cseh László a csehlgyőzelmét követően.

A szervezők figyelmességére utal, hogy a győzelme után a Happy birthday című dallal köszöntötték a magyar Cseh Lászlót.

Az egyes, surranópályán induló Gyurta Dániel jól úszott, de nagy riválisa a német Koch nemcsak tartani tudta a tempóját, hanem fokozni is, így végül a német mellúszó nyerte a számot, aki megdöntötte Dani Európa-bajnoki csúcsát is. A világcsúcsot viszont nem tudta elvenni Danitól.

Kapás Boglárka 650 méteren keresztül Jazmin Carlin és Sharon Rouwendaal mellett úszott az élen a 800 méteres gyorsúszásban. 650 méternél Jazmin Carlin robbantott, és leszakította vetélytársait. Kapás próbált menni vele, de csak megszorítani tudta, és így ezüstérmet szerzett. Ami nagyon jó eredmény!

 

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE