Kiemelt, Magyar Közélet

Megbüntette a NAV a Mikulást

|

Orbániában a NAV csőbe húzta a Mikulást. Történt ugyanis, hogy egy „boldog” budapesti család felhívta a Mikulást, hogy szállítson ajándékot a gyermekeknek. A gondos szülők még azt is elmondták, hogy viselkedtek a lurkók az év másik 364 napján.

A Mikulás ment és vitte az ajándékokat. Szórakoztatta a gyermekeket, és a boldog családi eseményről több fotó is készült. Aztán amikor fizetésre került volna sor, a rém rendes szülők felmutatták a NAV igazolványukat.mikulas20

A Mikulás nem adott a műsor után számlát és vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrszülők megbírságolták. A Mikulás elmondta, hogy egy évben csak egyszer tud ilyesmit vállalni, így nem gondolta volna, hogy baj lehet belőle. Az év 364 napján nincs Mikulás.

Szeretném, ha a NAV ilyen határozottan lépne fel az adócsalókkal szemben is. Évről – évre közzé teszik a legnagyobb adótartozók névsorát. Milliárdos tartozások is vannak rajta. Ott miért impotens a szerv, hogy nem tudja behajtani a tetemes summát?

Vagy miért tudott ilyen éber NAV mellett milliárdos ÁFA –csalást elkövetni a cukor vagy az étolaj maffia? A Horváth András által bemutatott „Zöld dosszié” miért tartalmazhat több mint ezermilliárdos csalásokat? Mit csinált a NAV jogelődje az olajszőkítésnél?

A néhány ezer forintos tételeknél kíméletlen a NAV, a milliárdos tételeknél valahogy elnézőbb. Már most figyelmeztetem a Jézuskát legyen éberebb a Mikulásnál, és legyen vállalkozói igazolványa is. Mert a NAV mindenkire  lecsap.

Minden vélemény számít!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE